Kvadratsmart med sovalkov i otroligt fint läge

Eriksberg, Göteborg

Östra Eriksbergsgatan 84

På förhand
Utgångspris
2 690 000 kr
Avgift
1 294 kr
Antal rum
1
Boarea
31 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Kvadratsmart med sovalkov i otroligt fint läge

Precis vid kajkanten finns denna mysiga etta med balkong i söderläge och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors
. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors

Fin utsikt från bostaden

. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors

Med balkong mot innergården får man ett lugnt läge med fin utsikt i söder

Vid kajkanten ligger Brf Älvstranden. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors
Vid kajkanten ligger Brf Älvstranden
Brf Älvstranden. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors
Brf Älvstranden
Brf Älvstrandens välskötta gård. Östra Eriksbergsgatan 84 - Bjurfors
Brf Älvstrandens välskötta gård

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Yteffektiv bostad i fantastiskt läge precis vid Eriksbergskajen och den glittrande älven på våning 5 av 7. Här njuter du av de förbipasserande båtarna och folklivet på kajen. Med en planlösning i perfekt disposition som ger möjlighet till sovalkov. Balkong i söderläge mot Eriksbergskajen i skyddat läge gör detta till en enrummare utöver det vanliga. Med mycket låg avgift i en välskött förening är detta ett eftertraktat boende!

Här njuter du av centralt läge med närhet till kajkanten, promenadstråk, restauranger, kollektivtrafik.

Kontakta mäklaren för privat visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkongen ligger högst upp i mitten av huset, vilket ger en oerhörd frihetskänsla med direkt utsikt ner mot vattnet. Plats finns för café set. Söderläge.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 294 kr

Avgiften inkluderar: Värme, vatten och Com Hem grundutbud (tv och bredband).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4924%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Lägenhetsnummer
452
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
31 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
80 kr
Summa
230 kr

Driftskostnaden är efter egen förbrukning och kan skilja sig åt.

Byggnadssätt

Byggår
1997

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
94
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1183

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Älvstranden bildades 1997. Alla som äger en lägenhet i huset (en bostadsrätt) äger också en del i föreningen. Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar fastigheten. Att bo i bostadsrätt betyder bland annat att man bor till "självkostnadspris". Föreningens inkomster är till största delen de månadsavgifter vi själva betalar in. Dessa inkomster används till att betala föreningens löpande utgifter t.ex. värme, vatten, fastighetsskötsel, reparationer, räntor på föreningens lån mm. En viss del sätts också av i en yttre fond för framtida större gemensamma reparationer. Vi medverkar själva till att hålla alla kostnader nere genom att akta och vårda hus, lägenheter, lokaler mm.

En gång per år, normalt i april/maj, har föreningen en årsstämma. Till årsstämman kallas alla bostadsrättsinnehavare 2-4 veckor i förväg genom anslag i trappuppgångarna, eventuellt i Nyhetsbladet samt på hemsidan. Medlem som vill få ett ärende behandlat vid stämma skall skriftligen framställa sin begäran hos styrelsen i så god tid att ärendet kan tas upp i kallelsen till stämman. På stämman redovisar sittande styrelse bl.a. föreningens ekonomiska resultat för föregående år. Dessutom väljs en ny styrelse för nästkommande år.

Parkering

Garage med 43 platser i garaget, separat kö.
Parkeringshus med 20 platser, separat kö.

TV/bredband

Föreningen har sedan 2013 ett avtal med Comhem AB gällande Bredband, KabelTV och telefoni.
Kostnaden täcks dels av medlemmarnas årsavgifter, dels en debitering per lägenhet och månad.

TV
Alla lägenheter har tillgång till Comhems ordinarie, analoga TV kanaler (16 kanaler 2014-08-25). Då dessa kanaler är just analoga kan man se dem på valfritt antal TV mottagare, anslutna till det inbyggda koaxialuttaget (tre hål i väggen).

Alla lägenheter har dessutom tillgång till Comhems digitalTV. Det paket som ingår är Comhem M8 Favoriter som består av 18 kanaler, varav 10 fasta och 8 valbara från ett smörgåsbord på ca 50 kanaler. Där finns till exempel Eurosport, CNN, NGC, Discovery. Två av dom fasta kanalerna är HD kanaler och dessutom är det möjligt att av dom 8 valbara välja fler (t.ex. Eurosport HD). En förutsättning är att man har en digitalbox eller CA modul som stöder HD.

Comhem levererar en fri digitalbox av enklaste modell eller en s k CA modul som sätts i er TV. Denna CA modul kan klara HD om er TV klarar denna modul (CI+, vilket många nya TV apparater klarar).
Om man vill ha andra kanaler eller annan utrustning kan detta köpas som tillägg.

Bredband
Alla lägenheter har fri tillgång till bredband via fiber. Utrustningen sitter oftast i hallen i er lägenhet. Det bredband som ingår har hastigheten 50/10 Mbit/sek. Comhem levererar utan kostnad en router med fyra portar som också har trådlös uppkoppling via WiFi. Routern tillhör lägenheten och skall lämnas kvar när man flyttar.

Om man vill ha högre hastighet än den som ingår kan detta beställas till ett rabatterat pris. Här finns det hastigheter upp till 1000/100 FiberLan.

Telefoni
Alla lägenheter har möjlighet att få telefonabonnemang hos Comhem. Det innebär att man får ett normalt 031-telefonnummer med nummerpresentation. Det enda man betalar är kostnaden för samtal och det debiteras med minimiavgift per månad. Man kan utan kostnad föra över sitt gamla telefonnummer till ComHem. Telefonen ansluts till routern i hallen.

OBS Denna telefonlösning stöder inte fax, larm och trygghetslarm.

Gemensamma utrymmen

Det finns fyra cykelrum i fastigheten, två med ingång från gården, ett mindre på Mimergatan och ett med ingång från garaget.
Sju barnvagnsrum; ett i varje trapphus.

Föreningslokal belägen vid markplanet vid Ö Eriksbergsgatan 82 som i första hand används för styrelsearbetet.

Medlemmar i bostadsrättsföreningen har möjlighet att hyra gästrummet i huset. Rummet innehåller en 1,60 säng samt en hopfällbar extrasäng, d v s högst tre personer får plats. WC/dusch finns också.

Skyddsrum för 120 personer beläget i källaren, vilket i fredstid används som lägenhetsförråd. Diverse utrymme för teknisk apparatur för ventilation, el, vatten och värme. Fjärrvärmeanläggning för uppvärmning och varmvatten. Värmeleveranser sker från Göteborg Energi AB. Ventilationsanläggning för mekanisk frånluft med tillhörande stamledningar.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östra Eriksbergsgatan 84

Östra Eriksbergsgatan 84,
417 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67