Bekvämt och socialt 55+ boende i Eriksberg med guldkant

Eriksberg, Göteborg

Styrfarten 2B

Fast pris
3 445 000 kr
Avgift
2 398 kr
Antal rum
3
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 6/8, KL 15:30 - 16:00

  Boka visning här eller ring Bjurfors 031-761 79 50. Möjlighet till förhandsvisning kan finnas.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Bekvämt och socialt 55+ boende i Eriksberg med guldkant

Bekvämt och socialt 55+ boende i Eriksberg med guldkant. Ljus och trevlig gavelbostad med uteplats som sträcker sig runt gaveln. Låg månadsavgift.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Styrfarten 2B - Bjurfors
Härligt ljusflöde från stora fönsterpartier
. Styrfarten 2B - Bjurfors
Klassiskt kök med spishäll och inbyggd kyl/frys. Styrfarten 2B - Bjurfors
Klassiskt kök med spishäll och inbyggd kyl/frys
Ljust gavelläge. Styrfarten 2B - Bjurfors
Ljust gavelläge
Uteplats med förmiddagsssol. Styrfarten 2B - Bjurfors
Uteplats med förmiddagsssol
. Styrfarten 2B - Bjurfors

Harmoni och familjär stämning samt vardagslyx är ledorden

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Bekvämt och socialt 55+ boende i Eriksberg med guldkant

Ljus och trevlig gavelbostad med uteplats som sträcker sig runt husets gavel.
Exklusivt påkostat boende för dig som är 55+ med bemannad reception som kan bistå med hjälp och fritt gym och bastu.

Gavelläget gör att du får ett trevlig ljus i bostaden med fönster åt två håll.

Vardagsrummet är rymligt och avslutas med en vinkeldel där köket ligger. Rummet rymmer både matsalsmöbel och sovgrupp.
Två bra sovrum i svalt läge och badrum med dusch och förberett för tvättmaskin. Utöver detta så har du bara några meter från bostaden en riktigt bra tvättstuga.

Ett harmoniskt boende med lyxkant i form av gemensam takterrass, fritt gym och bastu samt bemannad reception. En trevlig loungedel med bibliotek. Här anordnar föreningen sammankomster ibland med intressanta föreläsare och pubkvällar. Helt exklusivt för dig som boende. Hushållsel ingår i avgiften.

Vill du njuta av solen hela långa dagen åker du upp till takterrassen och slår dig ner i sofforna där. Från terrassen har du vidsträckt och magnifik utsikt över Älvstranden och älven. Här upp finns även en trevlig lounge med stora fönsterpartier. Perfekt att ta med vännerna upp på ett glas vin och njuta av utsikten.

OBS - Specialerbjudande med reducerad månadsavgift i fram till år 2029.
Läs mer om detta nedan. Dessutom ingår el i avgiften.

Säljes till fast pris utan budgivning. Först till kvarn gäller.

VISNING i augusti
Möjlighet till förhandsvisning kan finnas. Ring mäklare Anton och stäm av om du vill kika i förväg.
Trevlig sommar.

Interiör

HALL
Trevlig och välkomnande hall med slitstarkt klinker i grått innanför dörren. Till vänster ligger en klädkammare med hyllplan och stång för praktisk förvaring.

VARDAGSRUM
Välplanerat och trevlig vardagsrum som har öppen planlösning mot köket. Fönster åt två håll skapar ett fint ljus i bostaden. Här är det lätt att trivas. Lättmöblerat med god plats för både soffgrupp och tv-möbel.

KÖK
Bra kök med goda ytor och gott om förvaring. Köket är från Noblessa med luckor i ljust trä som går i fin stil till mörkgrå bänkskiva av slitstarkt laminat och ovan denna sitter vitt kakel. Dubbel diskho underlättar vardagsbestyren. Vitvaror från Constructa inkluderar spishäll, ugn och helintegrerat kyl/frys. Fläkt från Woods och förberett för diskmaskin. Naturlig plats finns för matbord.

UTEPLATS
Från vardagsrummet och runt gavelvinkeln av huset sträcker sig en stor uteplats. Trevlig omgärdad av häckplanteringar. Uteplatsen är stenbelagd. På ena delen har du förmiddagssol och på den andra delen nås du av sol de sista timmarna på kvällen.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum i lugnt svalt läge. Plats för bred säng med sidobord. Sovrummet är tapetserat i ljus ton. Här finns 4 garderober.

SOVRUM 2
Något mindre än sovrum 1 även det i svalt läge och med ljus tapet. Här finns två garderober.

BADRUM
Badrummet är delvis är kaklat med vitt kakel samt klinker på golvet. Vissa plattor i brandgul nyans för att skapa liv. Här finns duschhörna, wc samt tvättställ och badrumsskåp. Det finns även ett vägghängt förvaringsskåp och handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin. I husets entréplan i närheten finns dessutom en stor tvättstuga till förfogande.

SAMMANFATTNINGSVIS
En mycket trevlig och väl planerad bostad med guldkant såsom reception, takterras och fritt gym och bastu i huset, som gör livet mycket trevligt och behagligt. Genomgående ekparkett och ljusa ytskikt. Till bostaden hör ett förråd i källarplan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stenbelagd uteplats som sträcker sig runt gavel på huset och inramas av trevliga häckväxter.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Snabbt tillträde möjligt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 398 kr

Månadsavgiften är 4797 kr men reduceras med 2399 kr/månad (motsvarar 50% av dagens nivå) till år 2029 enligt subventionsavtal mellan upplåtaren och första bostadsrättshavaren, och följer med vid ev försäljning. Avgiften inkluderar värme, vatten och kabel-tv samt el.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,504%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Fast pris
3 445 000 kr
Lägenhetsnummer
45 / 2011
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
85 kvm
Bastu
Ja

Driftskostnad (per månad)

Inga driftskostnader då även el ingår i månadsavgiften.

Byggnadssätt

Byggår
2006

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Styrfarten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Styrfarten äger fastigheten med adresserna Styrfarten 2A-2E och på denna finns fyra huskroppar om 3-13 våningar sammanbyggda i källarplanet. 96 lägenheter med garage i källarplanet. Bostäderna uppförda som hyresrätter och ombildning till bostadsrätter skedde 2019. De boende fick möjlighet att köpa. En del valde att bo kvar med hyresrätt. När dessa blir tomma kommer föreningen att sälja dem som bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Några beslutade avgiftsjusteringar finns ej i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Entréplan med reception och loungedel har under året renoverats i modern stil och är mycket inbjudande.

OVK är gjord under maj 2019.

Parkering

Under ett av huset finns ett garage med 28 garageplatser som kan hyras för 1000 kr/månad. För närvarande kö. Göteborgs kommun samt samfälligheten Barchmanns plats har några uteplatser i husets närhet. Gå in på parkeringgoteborg.se eller ring 031-774 37 00 för att kontrollera aktuell tillgång och pris.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas via Comhem mot separat abonnemang. Styrelsen ser över möjligheten att dra in fibernät i huset.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med många välskötta planteringar och ett flertal bänkar och bord.

Gemensamma utrymmen

I entrén till höghuset finns en bemannad reception där man kan få hjälp med det mesta. Ett avtal för detta är tecknat i tre år. Här finns även en samlingslokal med kök. Här ordnas ibland sammankomster med spännande föreläsningar. I anslutning till entrén finns även ett gym som de boende kan nyttja med tillgång till bastu samt stor tvättstuga. Fritt Wifi i receptionen. Det finns två gästlägenheter som man kan hyra.

På våning 13 finns Tornrummet som du kan låna precis som samlingslokalen för privata fester och sammankomster. Här uppe finns bord och soffor och en stor takterrass.

I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen för ett förmånligt pris där massörer kommer till huset.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Styrfarten 2B

Styrfarten 2B,
417 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 72
  Utgångspris
  5 290 000 kr
  Månadsavgift
  5 094 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsbacken 33
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 17
  Utgångspris
  4 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 082 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 89
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 480 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-08-05 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-08-05 15.30 Boka här