Ljus och trevlig genomgångsbostad med gym och bastu i huset. Låg avgift för dig som är 55+.

Eriksberg, Göteborg

Styrfarten 2B

Fast pris
4 350 000 kr
Avgift
2 850 kr
Antal rum
3
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • onsdag 5/8, KL 15:30 - 16:00

  Boka visning här eller ring Bjurfors 031-761 79 50. Möjlighet till förhandsvisning kan finnas.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljus och trevlig genomgångsbostad med gym och bastu i huset. Låg avgift för dig som är 55+.

På andra våning ligger denna genomgångsbostad. Reception, fritt gym och bastu för dig 55+. Låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fantastisk ljus sprider sig genom bostaden. Styrfarten 2B - Bjurfors
Fantastisk ljus sprider sig genom bostaden
Både soffgrupp och matsalmöbel ryms här. Styrfarten 2B - Bjurfors
Både soffgrupp och matsalmöbel ryms här
. Styrfarten 2B - Bjurfors

Balkong utan insyn och med solljus kvällstid

Klassiskt kök med spishäll och inbyggd kyl/frys och diskmaskin. Styrfarten 2B - Bjurfors
Klassiskt kök med spishäll och inbyggd kyl/frys och diskmaskin
Rymliga sovrum. Styrfarten 2B - Bjurfors
Rymliga sovrum
. Styrfarten 2B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

En trappa upp i huset ligger detta exklusiva 55+ boende med fritt gym och bastu, takterrass och bemannad reception.
Ljus och mycket trevlig genomgångsbostad och med LÅG AVGIFT.

Härlig öppna och ljusa ytor med gott om plats att möblera som man önskar. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och två stora sovrum. Balkong åt nordväst. Denna balkong går att glasa in och här har du kvällssol.
Två rymliga sovrum varav det ena har egen balkong och klädkammare. Det andra sovrummet rymmer även ditt kontor eller om du hellre vill ha garderobsvägg.
Även en stor klädkammare i anslutning till entrén och här finns gott om yta för extra garderober om man önskar. En riktigt bra och trevligt planerad bostad som låter ljuset flöda rakt igenom bostaden.

Vill du njuta av solen hela långa dagen åker du upp till takterrassen och slår dig ner i sofforna där. Från terrassen har du vidsträckt och magnifik utsikt över Älvstranden och älven. Här upp finns även en trevlig lounge med stora fönsterpartier. Perfekt att ta med vännerna upp på ett glas vin och njuta av utsikten.

Ett harmoniskt boende med lyxkant i form av gemensam takterrass, fritt gym och bastu samt bemannad reception. En trevlig loungedel med bibliotek. Här anordnar föreningen sammankomster ibland med intressanta föreläsare och pubkvällar. Helt exklusivt för dig som boende. Hushållsel ingår i avgiften.

Garageplats finns i huset.

OBS - Specialerbjudande med reducerad månadsavgift i fram till år 2029.
Läs mer om detta nedan. Dessutom ingår el i avgiften.

VISNING i augusti
Möjlighet till förhandsvisning kan finnas. Ring mäklare Anton och stäm av om du vill kika i förväg.
Trevlig sommar.

Interiör

HALL
Praktisk hall med plats för hatthylla och i anslutning till entrén finns en rymlig klädkammare. Här finns även städskåpet och en garderob. Vid entrén ligger slitstarkt klinkers i grått på golvet.

INRE HALL
Stor rymlig yta som kan användas som förvaringsyta och plats finns för extra garderober eller varför inte en läshörna.

VARDAGSRUM
Till höger öppnar bostaden upp i ett stort och ljust vardagsrum. Mycket trevligt i gavelvinkeln av huset. Fritt från insyn med stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Här är det lätt att trivas. Plats för både matsalsmöbel och soffgrupp.

KÖK
Vardagsrummet förenas med köket i öppen planlösning. Köket är från Noblessa med luckor i ljust trä som går i fin stil till mörkgrå bänkskiva av slitstarkt laminat och ovan denna sitter vitt kakel. Dubbel diskho underlättar vardagsbestyren. Vitvaror från Constructa inkluderar spishäll, ugn och helintegrerat kyl/frys samt diskmaskin.

SOVRUM 1
Trevligt sovrum i lugnt svalt läge. Här ryms bred säng. Här finns 2 garderober samt en smart liten klädkammare.

SOVRUM 2
Sovrum 2 nås från vardagsrummet och rymmer väl både bred säng och sängmöbler. Här finns 2 garderober och rummet är så stort att man kan skapa en klädkammare eller en skjutdörrsgarderob i ena ändan.

BALKONG
Balkongen når du från vardagsrummet och detta nordvästläge gör att du har kvällssol. Frågan om inglasning har tagits upp av föreningen och ligger nu som en aktiv fråga hos styrelsen.

BADRUM
Badrummet är delvis kaklat med vitt kakel samt klinker på golvet. Vissa plattor i brandgul nyans för att skapa liv. Här finns duschhörna, wc samt tvättställ och badrumsskåp. Det finns även ett vägghängt förvaringsskåp och handdukstork. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I husets entréplan finns en stor tvättstuga i entréplan till förfogande.

Till bostaden hör ett förråd i källarplan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong utan insyn med kvällssol

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Snabbt tillträde möjligt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 850 kr

Månadsavgiften är 5701 kr/mån men reduceras med 2851 kr/mån (motsvarar 50% av dagens nivå) i 120 månader enligt subventionsavtal mellan upplåtaren och första bostadsrättshavaren och följer med vid ev försäljning. Avgiften inkluderar värme, vatten och kabel-tv samt el.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Fast pris
4 350 000 kr
Lägenhetsnummer
47 / 2021
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
101 kvm
Bastu
Ja

Driftskostnad (per månad)

Inga driftskostnader då även el ingår i månadsavgiften.

Byggnadssätt

Byggår
2006

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Styrfarten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Styrfarten äger fastigheten med adresserna Styrfarten 2A-2E och på denna finns fyra huskroppar om 3-13 våningar sammanbyggda i källarplanet. 96 lägenheter med garage i källarplanet. Bostäderna uppförda som hyresrätter och ombildning till bostadsrätter skedde 2019. De boende fick möjlighet att köpa. En del valde att bo kvar med hyresrätt. När dessa blir tomma kommer föreningen att sälja dem som bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Några beslutade avgiftsjusteringar finns ej i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Entréplan med reception och loungedel har under året renoverats i modern stil och är mycket inbjudande.

OVK är gjord under maj 2019.

Parkering

Under ett av huset finns ett garage med 28 garageplatser som kan hyras för 1000 kr/månad. För närvarande kö. Göteborgs kommun samt samfälligheten Barchmanns plats har några uteplatser i husets närhet. Gå in på parkeringgoteborg.se eller ring 031-774 37 00 för att kontrollera aktuell tillgång och pris.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas via Comhem mot separat abonnemang. Styrelsen ser över möjligheten att dra in fibernät i huset.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med många välskötta planteringar och ett flertal bänkar och bord.

Gemensamma utrymmen

I entrén till höghuset finns en bemannad reception där man kan få hjälp med det mesta. Ett avtal för detta är tecknat i tre år. Här finns även en samlingslokal med kök. Här ordnas ibland sammankomster med spännande föreläsningar. I anslutning till entrén finns även ett gym som de boende kan nyttja med tillgång till bastu samt stor tvättstuga. Fritt Wifi i receptionen. Det finns två gästlägenheter som man kan hyra.

På våning 13 finns Tornrummet som du kan låna precis som samlingslokalen för privata fester och sammankomster. Här uppe finns bord och soffor och en stor takterrass.

I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen för ett förmånligt pris där massörer kommer till huset.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Styrfarten 2B

Styrfarten 2B,
417 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 72
  Utgångspris
  5 290 000 kr
  Månadsavgift
  5 094 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsbacken 33
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 17
  Utgångspris
  4 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 082 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2020-07-07 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 108
  Utgångspris
  6 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 939 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  92 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  3 445 000 kr
  Månadsavgift
  2 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-08-06 15.30 Boka här