Flatås, Göteborg

Distansgatan 17

På förhand
Utgångspris
1 890 000 kr
Avgift
3 416 kr
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Belägen i hjärtat av Flatås finner ni denna charmiga genomgångslägenhet med en rymlig uteplats i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Belägen i hjärtat av Flatås finner ni denna charmiga genomgångslägenhet med en rymlig uteplats i västerläge. Här finner ni ett helkaklat badrum, charmigt kök och ett stort vardagsrum för socialt umgänge. Omgivningarna i Flatås är välskötta och gårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor du på bekvämt avstånd till kommunikationer, dagis, skolor och inte minst allmän service. I närområdet finner du Ruddalens motionscentrum, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda torg som erbjuder ett av Göteborgs bästa shoppingutbud. Fina cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats, läge väster.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät, ComHem

Parkering

Parkering finns att hyra för 240 kronor i månaden. Extra bilplats kan också hyras.

Gästparkering är belägen på Distansgatan 15-21.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 416 kr

Värme, vatten, kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
1,89388%
Andel av årsavgiften är
1,89388%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 890 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
0 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm**

* Markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1963

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Distansverket
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bebyggelsen kring Flatås växte fram mellan 1962-64 och husen är byggda kring en skaftplan med stora parkeringsytor. Den väsentliga principen för områdets utformning var att skapa ett inre gårdsrum, skilt från fordonstrafik. Flatås karaktäriseras av lamellhus i 3-4-våningar med fasad av gult tegel.Brf Distansverket ligger i hjärtat av Flatås och bildades under 2004. Föreningens fastighet disponerar över 34 stycken bostadsrättslägenheter samt 9 stycken lägenheter med nyttjanderätt i form av hyresrätt. Föreningen innehar tomträtt på fastigheten.

Under 2006 slutfördes ett vattenstambyte och 2015 gjorde man en relining av avloppen. Föreningen har även bytt ut sin porttelefoni samt förbättrat sin sopsortering genom att byta till moloker. Trappuppgångarna renoverades i januari 2011.

Tvättstugan renoverades 2012 och är belägen på Distansgatan 21. fräscha ytskikt med tre maskiner, torktumlare, torkrum, mangelrum samt ett städrum. Tidsbokning sker via digitalt vid tvättstugan.

Det har också utförts en radonmätning och fastigheten visar normala värden.

En underhållsplan är upprättad efter en besiktning som utförts 2011-09-26 och har till syfte att ge en bra bild av underhållsbehov och kostnader på både kort och lång sikt. Det öppnar också upp för samordning som i sin tur kan generera stora besparingar.

På Distansgatan bor du med det perfekta läget mellan hav, natur och inte minst city. Via välhållna gång- och cykelleder tar du dig därmed enkelt ut till det lockande havet eller till storstadens sprudlande nöjesliv med allt vad det har att erbjuda. För dig som är bussburen finns hållplats på riktigt nära avstånd. Goda kommunikationer ges också via spårvagn från Nymilsgatan, Axel Dahlströms torg samt Marklandsgatan som är en av Göteborgs bästa knutpunkter.

På närliggande avstånd erbjuds också skola och dagis samt allmän service i form av Sats/ Sportlife, shopping och inte minst välsorterade matbutiker.

Spårvagnshållplatsen Nymilsgatan når man till fots på någon minut. Härifrån tar man sig sedan till Frölunda Torg, med fler än 100 butiker, på ca 4 minuter och in till city på cirka 10 minuter.

Västra Göteborg är en expansiv stadsdel som alltmer vävs samman med den centrala stadskärnan. Plan- och byggprojekt finns i närområdet för att utveckla stadsbilden och förbättra underlag för service i närområdet. Tanken är också att öka tryggheten samt att det nya boendet ska erbjuda god boendemiljö.

Övrigt

Fastighetsskötaren Claes hjälper till med frågor kring fastigheten som rör föreningen. Han nås på 0702-65 06 32.

Området

Mäklaren om Flatås

Flatås ligger mellan Högsbo och Västra Frölunda och här är det nära till det mesta. Änggårdsbergens djupa skog ligger runt knuten och du har även nära till havet och allt vad staden har att erbjuda.

VANDRINGSKÄNGOR OCH HÖGKLACKAT
Det är lätt att leva ett aktivt liv i Flatås med allt från friluftsliv till träning och nattliv. Här finns Änggårdsbergens natur och löpspår alldeles bredvid, där blandskog, ljunghedar och sjöar gör det svårt att tro att du fortfarande befinner dig i Sveriges andra största stad. Det är populärt att cykla mountainbike och skogarna är också perfekta för svampplockning och korvgrillning. På kvällen byter du kanske vandringskängor mot högklackat och funktionsjacka mot finskjorta och sätter kurs mot Linnégatans restaurangstråk som nås på bara tio minuter. Med goda kommunikationer även på kvällar och helger gör det inget om en middag övergår i dans.

NÄRHET OCH UTRYMME
Flatås ligger väster om Dag Hammarskjöldsleden och gränsar till Högsbo i norr och Järnbrott i söder. Gatorna har måttrelaterade namn som Sjömilsgatan, Tvärhandsgatan och Svängrumsgatan. När vi ändå pratar mått så är det inte långt till vare sig stad eller bad. Du tar dig smidigt in till centrala Göteborg, eller till Frölunda torg med cykel eller spårvagn. Många av områdets flerfamiljshus byggdes på 60-talet och det finns gott om lamellhus på tre och fyra våningar. Nu förtätas området även med attraktiva nyproduktioner och en ny park. Spårvagnen söderut kopplar ihop Flatås med Frölunda Torgs alla butiker på bara fem minuter.

SALT OCH SÖTT
Med cykel är det lika smidigt att ta sig ut till kobbar, skär och salta bad i närheten av Fiskebäck eller Näset längre söderut. På sommaren är bad och picknickmöjligheterna oändliga och vid Önnereds brygga kan du till och med hyra kajak och utforska omgivningarna. Fiskebäcksbadet bjuder på sandstrand såväl som klippbad och i närheten hittar du en aktiv fiskehamn, båtvarv och småbåtshamn. På hemvägen gör du kanske ett stopp på Frölunda Torg och plockar med dig några bullar till eftermiddagsfikan.

Köpa eller sälja bostad i Flatås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Distansgatan 17

Distansgatan 17,
421 74 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75