Flatås, Göteborg

Sjömilsgatan 26

Avgift
3 230 kr
Antal rum
2
Boarea
61,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På andra våning ges här tillfälle att förvärva en renoverad tvåa i populära Flatås. Halvöppen planlösning, balkong i väster och bredband ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På andra våning ges här tillfälle att förvärva en renoverad tvåa i populära Flatås. Utan att göra avkall på det estetiska har den nuvarande ägaren skapat ett hem för dig med höga krav på funktionalitet. Köket är stilfullt renoverat med halvöppen och social planlösning mot vardagsrummet. De stora fönsterpartierna i två väderstreck erbjuder ett härligt ljusinsläpp och skapar tillsammans med de ljusa ytskikten en luftig och rymlig känsla. Balkong i uppskattat västerläge med eftermiddagssol och trevlig utsikt mot innergården samt goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren. Stabil förening med låga avgifter och fiberbredband som ingår.

Brf Flatås är en stor och mycket omtyckt förening, förvaltad i Riksbyggens regi. Omgivningarna är välskötta och gårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor du på bekvämt avstånd till kommunikationer, dagis, skolor och inte minst allmän service. I närområdet finner du Ruddalens motionscentrum, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda torg som erbjuder ett av Göteborgs bästa shoppingutbud. Fina cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet.

Interiör

På andra våning finner ni entrén till denna renoverade tvårummare som disponeras enligt följande:

Hallen är välkomnande med plats för avhängning. Väggarna är genomgående vita och på golvet ligger ett stryktåligt klinkergolv i grått.

Med sinne för både det praktiska och det estetiska är köket en dröm i sig för dig som gillar matlagning och stora middagar. Totalrenoverat under 2018. Den vita skåpsstommen ramas in av fönsterpartiet och den halvöppna planlösning mot vardagsrummet bidrar till social samvaro. Gott om förvaring och arbetsyta. Utrustningen som finns är kyl/frys, spishäll, ugn, micro och diskmaskin. Anslutande matplats med sikt över kockens förberedelser och utrymme för ca fyra-sex middagsgäster.

Vardagsrummet bidrar till en plats där hela familjen kan samlas. Vita väggar och längs golvet löper en ekparkett som bidrar till en neutral bas att inreda efter. Det generösa fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus och erbjuder en fri sikt utan insyn. Utgång till den uppskattade balkongen i västerläge som är inglasad. Plats för cafébord samt stolar och ett underlag av trätrall.

Bostadens sovrum nås från vardagsrummet och rymmer en större säng samt kompletterande nattduksbord. Vita väggar och ekparkett. Fönstret är insynsskyddat. En rejäl skjutdörrsgarderob löser förvaringen.

Det rymliga badrummet ligger med ingång från hallen och har kakel i vitt och ljusblått. Inredning som badrummet försetts med är handfat, wc, badkar samt tvättmaskin som underlättar vardagen. Fönster släpper in ljus och ger badrummet en uppskattad luftig känsla.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga, gym, se nedan länk. Festlokal med kök att hyra. Samt två övernattningslägenheter att hyra i föreningen.

http://www.flatas.rbmotesplats.se/?rID=1087&page=bastu-&-gym

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör. Com-hem.

I månadsavgiften ingår fiberanslutning till Bredband 2.

Parkering

Garage går att hyra av föreningen. Kö till garageplats.
Parkeringsplats går att hyra. Vänligen kontakta brf:n för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 230 kr

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
262
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
61,5 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1964

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Flatås 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen till omtyckta Flatås och brf Flatås 1!

Här erbjuds en omtyckt och stabil förening med bra ekonomi i Riksbyggens förvaltning. Föreningen innehar 651 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätter samt 1 lokalhyresgäst. Det finns även 216 garage, 383 p-platser, 58 carportar och 14 extraförråd. Detta är således en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. Föreningen har investerat i en bredbandslösning där fiber 100/100 M/bits bredband från Bredband 2 ingår i avgiften. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Telefon och besökstid på fastighetsexpeditionen är måndagar och torsdagar: 07.30 - 08.30. Nås på tfn: 47 13 97. Övrig tid kontakta felanmälan. Felanmälan görs till Riksbyggen telefon 0771- 860 860 dygnet runt, de i sin tur kontaktar fastighetsskötare för åtgärd. E-post: fastighetsservice@riksbyggen.se

För information besök gärna föreningens hemsida www.flatås.se.

Spårvagnshållplatsen Nymilsgatan når man till fots på 3-4 minuter. Härifrån tar man sig sedan till Frölunda Torg, med fler än 200 butiker, på ca 4 minuter. Tre spårvagnslinjer trafikerar hållplatsen och det tar ca 20 minuter till Brunnsparken. Linnéplatsen och Linnéstaden med sin puls och sitt utbud av restauranger, cafeér och butiker nås på ca 10 min med spårvagnen.

Föreningens ekonomi

För ekonomisk data, vänligen se föreningens årsredovisning.

Parkering

Garage går att hyra av föreningen. Kö till garageplats.
Parkeringsplats går att hyra. Vänligen kontakta brf:n för mer information.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, torkrum, källarförråd, gym och bastu.

Övrigt

Vill man tala med fastighetsskötarna har de telefon- och besökstid måndagar och torsdagar 7.30-8.30, telefon 47 13 97.

Området

Mäklaren om Flatås

Flatås ligger mellan Högsbo och Västra Frölunda och här är det nära till det mesta. Änggårdsbergens djupa skog ligger runt knuten och du har även nära till havet och allt vad staden har att erbjuda.

VANDRINGSKÄNGOR OCH HÖGKLACKAT
Det är lätt att leva ett aktivt liv i Flatås med allt från friluftsliv till träning och nattliv. Här finns Änggårdsbergens natur och löpspår alldeles bredvid, där blandskog, ljunghedar och sjöar gör det svårt att tro att du fortfarande befinner dig i Sveriges andra största stad. Det är populärt att cykla mountainbike och skogarna är också perfekta för svampplockning och korvgrillning. På kvällen byter du kanske vandringskängor mot högklackat och funktionsjacka mot finskjorta och sätter kurs mot Linnégatans restaurangstråk som nås på bara tio minuter. Med goda kommunikationer även på kvällar och helger gör det inget om en middag övergår i dans.

NÄRHET OCH UTRYMME
Flatås ligger väster om Dag Hammarskjöldsleden och gränsar till Högsbo i norr och Järnbrott i söder. Gatorna har måttrelaterade namn som Sjömilsgatan, Tvärhandsgatan och Svängrumsgatan. När vi ändå pratar mått så är det inte långt till vare sig stad eller bad. Du tar dig smidigt in till centrala Göteborg, eller till Frölunda torg med cykel eller spårvagn. Många av områdets flerfamiljshus byggdes på 60-talet och det finns gott om lamellhus på tre och fyra våningar. Nu förtätas området även med attraktiva nyproduktioner och en ny park. Spårvagnen söderut kopplar ihop Flatås med Frölunda Torgs alla butiker på bara fem minuter.

SALT OCH SÖTT
Med cykel är det lika smidigt att ta sig ut till kobbar, skär och salta bad i närheten av Fiskebäck eller Näset längre söderut. På sommaren är bad och picknickmöjligheterna oändliga och vid Önnereds brygga kan du till och med hyra kajak och utforska omgivningarna. Fiskebäcksbadet bjuder på sandstrand såväl som klippbad och i närheten hittar du en aktiv fiskehamn, båtvarv och småbåtshamn. På hemvägen gör du kanske ett stopp på Frölunda Torg och plockar med dig några bullar till eftermiddagsfikan.

Köpa eller sälja bostad i Flatås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sjömilsgatan 26

Sjömilsgatan 26,
421 71 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Flatås, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Svängrumsgatan 75
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 065 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Flatås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stenkastsgatan 5
  Månadsavgift
  4 519 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Flatås, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Svängrumsgatan 87
  Månadsavgift
  2 540 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Flatås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Svängrumsgatan 42
  Månadsavgift
  2 260 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Flatås, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Svängrumsgatan 87
  Fast pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  65 kvm