Hoppa till innehåll
Välkommen till populära Flatås och denna välplanerade femrummare. Svängrumsgatan 16 - Bjurfors

Välplanerad femrummare i hjärtat av Flatås

Flatås, Göteborg

Svängrumsgatan 16

Utgångspris:
3 290 000 kr
Avgift:
5 560 kr
Antal rum:
5
Boarea:
109 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

Välplanerad femrummare i hjärtat av Flatås

I hjärtat av Flatås erbjuds här denna optimala femrummare med plats för hela familjen. Ljusa ytskikt, stilrent kök, två badrum samt gårdsvänd balkong.

Beskrivning

Trivsamma brf Flatås kan här erbjuda en rymlig och välplanerad bostad med gårdsvänd balkong. Generösa sällskapsytor, fyra separata sovrum, stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter, två badrum, egen tvättstuga samt goda sällskapsutrymmen karaktäriserar detta boende som är perfekt för hela familjen. Planlösningen är trivsam med genomgående lättmöblerade rum och generösa fönsterpartier. Mysig balkong, perfekt för att avnjuta morgonkaffet eller en svalkande sommarkväll.

Brf Flatås är en stor och välskött förening i Riksbyggens regi. Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till praktiska kommunikationer och gångavstånd till bland annat dagis, skolor och inte minst allmän service. I närområdet finner man Ruddalens motionscentrum samt expansiva Frölunda torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot det härliga havet.

Interiör

Väldisponerad planlösning i stabil och omtyckt förening, som trots sin storlek levererar mycket hjärta och gemenskap. Denna femrummare disponeras enligt följande:

Högst upp i huset nås ingången till själva bostaden. Hallen är ljus och försedd med både säkerhetsdörr och porttelefon. Till vänster i hallen finns plats för jackor och skor och på hallens högra sida finns ett flertal garderober för ytterkläder och annat som gärna inte ligger framme. Här finns också plats för ytterligare möbel för förvaring eller avlastning. Golvet pryds av ett fint parkettgolv som löper vidare ut till vardagsrummet.

Med ingång från hallen så nås bostadens ljusa och fräscha badrum. Helkaklat med ljusa färgval i form av kaklade väggar med en kakelbård som snyggt bryter av och ett klinkerbelagt golv. Inredning som finns är badkar, wc, handfat med underliggande kommod samt överhängande spegelskåp. Vidare in genom badrummet så når vi tvättstugan, här erbjuds en uppskattad tvättpelare som underlättar familjens vardagsbestyr. Bra arbetsmöjligheter via en generös arbetsbänk vid sidan om.

Bostadens kök nås från hallen och är smakfullt med en ljus prägel. Gott om plats för kökets alla redskap via över- och underskåp som går i vitt. Tilltagna arbetsytor med en gedigen arbetsbänk i laminat och ovan löper ett klassiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, fläkt, spis, diskmaskin samt micro i bekväm arbetshöjd. Matplatsen integrerar på ett naturligt sätt gentemot köket vilket gör detta till ett kök att stortrivas i. Det generösa fönsterpartiet, som bjuder på utsikt över den lummiga innergården, skänker ljus till matplatsen men även till resterande av lägenheten.

Med utgång från kök och det ena sovrummet så nås balkongen. Härifrån har du uppskattad utsikt över den numer grönskande och trivsamma innergården. Plats för bord och stolar samt blomsterarrangemang.

Vardagsrummet är en social yta där hela familjen kan umgås. Möblera gärna med större soffa och tillhörande soffbord samt tv-möbel. För den som vill möblera med ett matbord och soffdel så går även det bra utan att det blir trångt. Vitmålade väggar i kombination med ett underbart ljusinsläpp från det tilltagna fönsterpartiet skapar en påtaglig känsla av rymd.

Bostaden förfogar över fyra sovrum. Master bedroom rymmer dubbelsäng med tillhörande sidobord samt ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar. Rofyllt läge fritt från insyn. Vitmålade väggar som samsas med ett stilrent golv.
De tre andra sovrummen är bra till storleken och kan användas som barnrum, gästrum eller kontor, beroende på familjesammansättning. Samtliga rum har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

I den inre hallen finns bostadens andra badrum som har wc, handfat med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt dusch. Exemplariska förvaringsmöjligheter erbjuds via en rymlig klädkammare som löser förvaringen för god klädvård.

Mäklare

Budgivningshistorik
Bud Budgivare Datum Tid
3 400 000 kr Budgivare 1 2021-06-15 16:14
3 360 000 kr Budgivare 3 2021-06-15 11:00
3 350 000 kr Budgivare 1 2021-06-14 18:27
3 300 000 kr Budgivare 2 2021-06-14 17:55
3 290 000 kr Budgivare 1 2021-06-14 16:31
Visa alla bud

Håll koll på detta objekt

 • Välkommen till populära Flatås och denna välplanerade femrummare
 • Luftigt vardagsrum som blir den givna samlingsplatsen för familjen
 • Plats för större soffgrupp med kompletterande möblemang
 • Via dubbeldörrar från vardagsrummet så nås köket
 • Kök som går i vitt med fina förvaringsmöjligheter via över- och underskåp på vardera sida om köket
 • Ovan bänkskivan löper ett kakel i vitt
 • Matplatsen är rejält tilltagen med plats för åtminstone sex personer
 • Steget är inte långt till balkongen som nås från både köket och det ena sovrummet
 • Balkong med utsikt över den trevliga innergården, en given favoritplats för avkoppling
 • Plats för bord, stolar samt blomster
 • Vidare från balkongen så når vi ett av lägenhetens totalt fyra sovrum
 • För den som önskar ges det plats för ytterligare förvaringsmöbel eller skrivbord
 • De andra sovrummen lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor
 • Det största sovrummet, lämpar sig bäst som Master bedroom med plats för dubbelsäng
 • Samtliga är generösa till storleken och ger plats för säng, skrivbord samt förvaringsmöbel
 • Det rymliga badrummet ligger med ingång från hallen
 • Separat tvättavdelning med uppskattad tvättpelare som underlättar vardagen
 • Det andra badrummet är delvis kaklat och erbjuder en dusch
 • Hall med förvaringsmöjligheter i form av en garderobslänga
 • Välkommen på visning!
 • Brf Flatås är en stor och välskött förening i Riksbyggens regi

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

I månadsavgiften ingår anslutning till bredband 2.

Parkering

Garage går att hyra av föreningen. Kö till garageplats.
Parkeringsplats går att hyra. Vänligen kontakta brf:n för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 560 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20579%
Andel av årsavgiften är
0,20583%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 290 000 kr
Lägenhetsnummer
498
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
109 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1964

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Flatås 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Flatås 1 innehar tomträtten till fastigheterma Järnbrott 147:2-6 med adresserna Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29.
Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok- 72 st, 2 rok- 118 st, 3 rok-236 st, 4 rok-108 st och 5 rok-117 st, dessutom tillkommer 1st lokal, 216 st garage, 383 st p-platser och 58 st carportar.

Utval av utförda renoveringar:
2004-2005 byte av lägenhetsdörrar, installation av portlås med portkod i entréhusen, underhåll av utemiljö.
2007/2008 fick samtliga tvättstugor, gemensamhetslokalen, servicebutiken och motionshallen nya plåttak, hängrännor och stuprör.
2009-2011 Relining av stammarna.
2009/2010 Byte av tvättstugeutrustning, byggnation av moloker för kompostering samt utbyte av termostater/i vissa fall radiatorer. Källsorteringen av sopor var 2010 komplett i och med införandet av molokbehållare.
VVC-projektet började nå sitt slut under 2010 och samtidigt som samtliga radiatorer kopplats bort från varmvattensystemet så gjordes en del förbättringar på värmesystemet och ledningssystemet.
2010 påbörjades även arbetet med tätning runt fönster och bakom lister. Ytterligare ett projekt som syftade till att minska kalldrag, var att frånluftsfläktarnas varvtal dynamiskt skulle regleras beroende på utomhustemperaturen och andra väderleksförhållanden. Detta förbereddes och genomfördes under 2011.
2012 Indragning av ny fiberkabel. Ny bredbandsleverantör kontrakterades: Bredband2. Abonnemangskostnaden lades därmed med i årsavgiften.
2019 Fasadtvätt. OVK (obligatorisk ventilationskontroll), ännu ej slutförd p.g.a rådande pandemi.

2018-10-01 höjdes avgiften med 2,5% på grund av kommande renoveringar såsom bland annat fasadrenovering, ombyggnation lekplatser och tvättstugor. 2019-07-01 höjdes avgiften med 1%. Januari 2021 hade föreningen en avgiftsfri månad.

Hemsida:
https://www.flatas.rbmotesplats.se/

Parkering

Garage går att hyra för ca 325 kr/mån. Kö till garageplats.
Parkeringsplats går att hyra för ca 120 kr/mån. Eluttag finns till parkeringsplatsen kostar ca 60 kr/mån.

Om Flatås

Mäklaren om Flatås

LIKA NÄRA TILL SALTA BAD SOM CITYPULS
När du bor i Flatås har du Änggårdsbergens djupa skogar runt knuten och du har även nära till havet och allt vad staden har att erbjuda.

VANDRINGSKÄNGOR OCH HÖGKLACKAT
Det är lätt att leva ett aktivt liv i Flatås med allt från friluftsliv till träning och nattliv. Här finns Änggårdsbergens natur och löpspår alldeles bredvid, där blandskog, ljunghedar och sjöar gör det svårt att tro att du fortfarande befinner dig i Sveriges andra största stad. Här är det populärt att cykla mountainbike och skogarna är också perfekta för svampplockning och korvgrillning. På kvällen byter du kanske vandringskängor mot högklackat och funktionsjacka mot finskjorta för att sätta kurs mot Linnégatans restaurangstråk som nås på bara tio minuter. Med goda kommunikationer även på kvällar och helger gör det inget om en middag övergår i dans.

NÄRA TILL ALLT
Flatås ligger väster om Dag Hammarskjöldsleden och ligger mellan Högsbo och Västra Frölunda. Många av gatorna har måttrelaterade namn som Sjömilsgatan, Tvärhandsgatan och Svängrumsgatan. När vi ändå pratar mått så är det nära till både stad och bad. Många av områdets flerfamiljshus byggdes på 60-talet och det finns gott om lamellhus på tre och fyra våningar. De senaste åren har det också vuxit fram attraktiva nyproduktioner och en ny park. Du tar dig smidigt in till centrala Göteborg, eller till Frölunda torg tar det bara 5 minuter med cykel eller spårvagn.

SALT OCH SÖTT
Med cykeln är det också smidigt att ta sig ut till kobbar, skär och salta bad i närheten av Fiskebäck eller Näset längre söderut. På sommaren är bad och picknickmöjligheterna oändliga. Fiskebäcksbadet bjuder på sandstrand såväl som klippbad och i närheten hittar du en aktiv fiskehamn, båtvarv och småbåtshamn. På hemvägen gör du kanske ett stopp på Frölunda Torg och plockar med dig några bullar till eftermiddagsfikan.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Flatås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Svängrumsgatan 16

Svängrumsgatan 16

421 71 Västra Frölunda

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Svängrumsgatan 16

Liknande bostäder