Landshövdingetvåa med slående utsikt!

Gamla Masthugget, Göteborg

Hjorthagsgatan 3A

På förhand
Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
3 049 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
45 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Landshövdingetvåa med slående utsikt!

Välkomna till en väldisponerad landshövdingetvåa på toppen av Gamla Masthugget med fantastisk utsikt!

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna ljusa och charmfyllda landshövdingetvåa i Gamla Masthugget!. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors
Varmt välkomna till denna ljusa och charmfyllda landshövdingetvåa i Gamla Masthugget!
Högst upp i huset bjuds en på vidsträckt utsikt och ett rikligt ljusinsläpp. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors
Högst upp i huset bjuds en på vidsträckt utsikt och ett rikligt ljusinsläpp
I vardagsrummet ges plats för både soffa med tillhörande möblemang men även matsalsbord om så önskas. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors
I vardagsrummet ges plats för både soffa med tillhörande möblemang men även matsalsbord om så önskas
Matbord för fyra ryms enkelt. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors
Matbord för fyra ryms enkelt
. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors
. Hjorthagsgatan 3A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På toppen av Gamla Masthugget välkomnas ni till detta trivsamma hem. Två rum och kök som präglas av rymd och ljus tack vare fönster i motsatta väderstreck och läget högt uppe på berget med en vidsträckt utsikt bort mot Älvsborgsbron. Här erbjuds ett stort och lättmöblerat vardagsrum, ett rymligt sovrum i rofyllt läge, trivsamt och charmigt kök med matplats för flera samt ett halvkaklat badrum.

Här bor ni i ett tyst och lugnt läge med Slottsskogen som närmsta granne och med bekvämt gångavstånd till Linnéstadens rika utbud av restauranger och affärer. Välskött och stabil förening med engagerade medlemmar, nyanlagda gårdar med bärbuskar och kryddor, gemensamma uteplatser och grillmöjligheter. Bredband ingår i avgiften

Interiör

Interiör: Två trappor upp välkomnas ni in i detta trevliga hem. Hallen är välkomnande och ni finner avhängningsmöjligheter rakt fram. Väggarna i hemmet är genomgående vitmålade och på golvet löper det klassiska brädgolvet vidare ut i bostadens samtliga rum.

Till vänster finner ni hemmets vardagsrum, ett rum som flödar i ljus tack vare ett stort fönsterparti rakt fram. Härifrån bjuds på otrolig utsikt bort mot Älvsborgsbron och hamninloppet. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. En stor, inbyggd garderob skänker förvaring. Vita väggar möter en vackert mönstrad tapet signerad Emma Von Brömssen.

Bostadens hemtrevliga kök ligger till höger från hallen. Bakom ljusa skåpsluckor finns gott om förvaringsutrymmen. Ovan diskbänken sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Matbord med plats för två till fyra personer ges också utrymme för.

Sovrummet ligger i rofyllt läge mot husets lugna baksida. Tillsammans med dubbelsäng inryms också sängbord och arbetsplats. En inbyggd garderob skänker generöst med klädförvaring. Väggarna är målade i en ljust beige ton.

Badrummet går i klassiska färger där vita kaklade väggar bryts av med en ljust, blå kaklad vägg och på golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta. Här finns wc, dusch, handfat med ovanhängande spegel och ett väggfast skåp för förvaring.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Stigberget 27:24

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 049 kr

inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (3 049 kr) avser 2 934 kr månadsavgift och 115 kr obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,98%
Andel av årsavgiften är
1,03358%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
45 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Övrigt
150 kr
Summa
500 kr

Övrigt står för gas och samtliga driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
143
Energideklarationsdatum
2019-07-08

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solgårdarna Stigberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Solgårdarna Stigberget bildades 2005 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1937, och i föreningen finns det sammanlagt 92 lägenheter varav 59st är tvårums-, 28 är trerumslägenheter och 5st fyrarumslägenheter. 4 av dessa lägenheter är idag hyresrätter. Föreningens lokal som tidigare varit uthyrd till förskolan Älgis planeras nu att göras om till lägenheter. Bygglovsansökan är inlämnad. Föreningen har påbörjat ett balkongprojekt. Detta kommer att bekostas av de enskilda medlemmarna och påverkar inte föreningens ekonomi.

1975 byttes köksstammar. 2001-2003 totalrenoverades badrummen med stammar och våtskikt, fönster byttes och fasaden samt trappuppgångar målades, även dörrarna i trapphuset byttes i samband med renoveringen. Mellan åren 2006-2008 har samtliga tak renoverats, tvättstugan renoverats och fjärrvärmeanläggningen bytts ut med ny rördragning, ny värmepump och termostater på samtliga radiatorer i lägenheterna. Totalrenovering av elinstallationer, blev klart våren 2009. 2012 byttes lägenhetsdörrarna och låsen. Under 2014 förbättrades brandskyddet efter besök av Brandskyddsmyndigheten. Under 2017 har avloppsstammarna spolats och det har gjorts en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
Fasadbytet som var planerat till 2016-2018 är framskjutet på obestämd tid på grund av att fasaderna är i väldigt gott skick.
2017: Målning och översyn markanläggning
2018: Målning tak på sophuset Hjorthagsgatan 5
2018:Dammbindning källargolv, montage luckor till krypgrunder
2019-2020: Fasadrenovering

Parkering

Föreningen äger två p-platser längst upp på Älghagsgatan. En är uthyrd till Sun Fleet och den andra lottas ut till boende i föreningen, att nyttjas under ett år mot avgift. Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. På gatan utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

TV och bredband (150Mb) via Com Hem ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen i föreningen består av en fräsch tvättstuga med sex tvättmaskiner och tre torktumlare, tre torkrum samt fyra cykelrum (ett per hus). Utanför huset finns gemensamma sittmöbler och grillar att nyttja fritt. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett övernattningsrum med tre bäddar att hyra för 200kr/natt.

Övrigt

För ytterligare information om föreningen, gå in på föreningens hemsida: www.solgardarna.se

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Hjorthagsgatan 3A

Hjorthagsgatan 3A,
413 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sjömansgatan 7
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  4 152 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Paradisgatan 25N
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 881 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!