Nyrenoverad med charm

Gamla Masthugget, Göteborg

Hjorthagsgatan 5 B

På förhand
Utgångspris
3 250 000 kr
Avgift
3 539 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
56 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nyrenoverad med charm

Varsamt renoverad trea där varje detalj är noga utvald. En öppen och social planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till en otroligt smakfull trea i Gamla Masthugget!. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
Varmt välkomna till en otroligt smakfull trea i Gamla Masthugget!
Badrummet renoverades nyligen av fackman, här finns golvvärme samt tvättmaskin. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
Badrummet renoverades nyligen av fackman, här finns golvvärme samt tvättmaskin
Välbevarad klädkammare som är både vacker och praktisk. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
Välbevarad klädkammare som är både vacker och praktisk
En charmig hall binder ihop rummen med gott om förvaringsmöjligheter i dubbelgarderober. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
En charmig hall binder ihop rummen med gott om förvaringsmöjligheter i dubbelgarderober
. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
Välkommen på visning. Hjorthagsgatan 5 B - Bjurfors
Välkommen på visning

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt väkomna till detta ljuvliga hem! En varsamt renoverad trea där charm knyts samman med en modern, öppen planlösning i kök och vardagsrum som inbjuder till umgänge och gemenskap. Hemmet har genomgått en noggrann renovering 2016/2017 med genomtänkta och smakfulla lösningar där man kombinerat modern funktion med tidstypiska detaljer. Ljuset strömmar in i bostaden tack vare fönster åt två väderstreck. Bredband (100mb) ingår i avgiften.

Här bor ni i ett tyst och lugnt läge med Slottsskogen som närmsta granne och med bekvämt gångavstånd till Linnéstadens rika utbud av restauranger och affärer. Välskött och stabil förening med engagerade medlemmar, nyanlagda gårdar med bärbuskar och kryddor, gemensamma uteplatser och grillmöjligheter.

Interiör

Rumsbeskrivning: Två trappor upp från föreningens grönskande baksida välkomnas ni till detta vackra hem där ni omedelbart slås av bostadens härliga atmosfär. Kliv in, häng av er rakt fram och känn er som hemma! På golvet ligger ett slipat och vitpigmenterat brädgolv som löper tröskelfritt genom hela lägenheten och väggarna är genomgående ljusa. Avhängning rakt fram och extra förvaring finns i en rymlig dubbelgarderob till höger.

Rakt fram når ni vardagsrummet som utgör en härlig sällskapsyta. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och byråer. Ett stort fönsterparti välkomnar ljuset och bjuder på en utsikt bort över Majornas takåsar. En öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör det här till ett rum att verkligen umgås i. Matplatsen får en naturlig plats mellan vardagsrum och kök och knyter på så sätt samman rummen. För den som önskar ges gott om plats för en stor matsalsplats för många middagsgäster.

Köket är smakfullt renoverat med noggrant utvalda material. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och här skapas fina förutsättningar för den matlagningsintresserade genom bra arbetsytor och en nyinstallerad gasspis från Smeg. Ovan den vita bänkskivan sitter ett mattlackat marrakechkakel och skapar ett perfekt möte mellan den äldre charmen och det mer industriella. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, kolfilterfläkt, ugn och gasspis.

Båda sovrummen är belägna mot den rofyllda gården och har ett mycket tyst läge. De är lika stora och här ryms både dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, större arbetsplats, läshörna samt byrå om så önskas. I det ena av sovrummen finns också bostadens klädkammare, vackert välbevarad med
vitmålad panel.

Mellan vardagsrum och sovrum finner ni en charmig passage med inbyggda garderober bakom tjusiga spegeldörrar. De inrymmer kläder och allehanda ting.

Badrummet nås från hallen och går i ljusa toner. Vitt kakel möter ett grått klinker. Fackmannamässigt utfört och våtrumsintyg finns. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod samt ovanhängande spegel, tvättmaskin och dusch. Här finns golvvärme för en behaglig känsla.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solgårdarna Stigberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Solgårdarna Stigberget bildades 2005 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1937, och i föreningen finns det sammanlagt 92 lägenheter varav 59st är tvårums-, 28 är trerumslägenheter och 5st fyrarumslägenheter. 4 av dessa lägenheter är idag hyresrätter. Föreningens lokal som tidigare varit uthyrd till förskolan Älgis planeras nu att göras om till lägenheter. Bygglovsansökan är inlämnad. Föreningen har påbörjat ett balkongprojekt. Detta kommer att bekostas av de enskilda medlemmarna och påverkar inte föreningens ekonomi.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god och stabil ekonomi med en bra belåningsgrad. Beslutad avgiftshöjning med 2% vid årskiftet 2016/2017 för att föreningen vill amortera mer på sina lån. (Höjningen är inräknad i den avgift som anges här). Årskiftet 2014/2015 höjdes avgifterna med 4% för att möta de kostnader som medföljt de omfattande projekt i underhållsplanen. Beslutade avgiftshöjningen med 4% vid årsskiftet 2015/2016 plockades bort tack vare att ekonomin var så god.

Renoveringar - Utförda och planerade

1975 byttes köksstammar
2001-2003 totalrenoverades badrummen med stammar och våtskikt, fönster byttes och fasaden samt trappuppgångar målades, även dörrarna i trapphuset byttes i samband med renoveringen. Mellan åren 2006-2008 har samtliga tak renoverats, tvättstugan renoverats och fjärrvärmeanläggningen bytts ut med ny rördragning, ny värmepump och termostater på samtliga radiatorer i lägenheterna. Totalrenovering av elinstallationer, blev klart våren 2009. 2012 byttes lägenhetsdörrarna och låsen. Under 2014 förbättrades brandskyddet efter besök av Brandskyddsmyndigheten. Under 2017 har avloppsstammarna spolats och det har gjorts en obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Fasadbytet som var planerat till 2016-2018 är framskjutet på obestämd tid på grund av att fasaderna är väldigt fina.
2017: Målning och översyn markanläggning
2018: Målning tak på sophuset Hjorthagsgatan 5
2018:Dammbindning källargolv, montage luckor till krypgrunder
2019-2020: Fasadrenovering

Parkering

Föreningen äger två p-platser längst upp på Älghagsgatan. En är uthyrd till Sun Fleet och den andra lottas ut till boende i föreningen, att nyttjas under ett år mot avgift. Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. På gatan utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

TV och bredband (150Mb) via Com Hem ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen i föreningen består av en fräsch tvättstuga med sex tvättmaskiner och tre torktumlare, tre torkrum samt fyra cykelrum (ett per hus). Utanför huset finns gemensamma sittmöbler och grillar att nyttja fritt. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett övernattningsrum med tre bäddar att hyra för 200kr/natt.

Övrigt

För ytterligare information om föreningen, gå in på föreningens hemsida: www.solgardarna.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 539 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (3 539 kr) avser 3 424 kr månadsavgift och 115 kr obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,14954%
Andel av årsavgiften är
1,19783%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
56 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiförbrukning per kvm och år
160

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Hjorthagsgatan 5 B

Hjorthagsgatan 5 B,
413 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vattugatan 1
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 596 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Älghagsgatan 2C
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hjorthagsgatan 3A
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!