Sekelskiftesdröm med vackert bevarade detaljer och sociala ytor

Gamla Masthugget, Göteborg

Sjömansgatan 7

På förhand
Utgångspris
3 200 000 kr
Avgift
4 151 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
55 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftesdröm med vackert bevarade detaljer och sociala ytor

I ett av Gamla Masthuggets vackraste hus presenteras nu denna bostadspärla där välbevarad charm möter modern funktion.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna härliga landshövdingedröm!. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Välkomna till denna härliga landshövdingedröm!
Smakfullt och tidsenligt renoverat kök. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Smakfullt och tidsenligt renoverat kök
. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Vackra detaljer. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Vackra detaljer
Genomgående brädgolv. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Genomgående brädgolv
Vacker takrosett smyckar vardagsrummet. Sjömansgatan 7 - Bjurfors
Vacker takrosett smyckar vardagsrummet

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

I ett av Gamla Masthuggets vackraste hus presenteras nu denna unika bostad med sociala umgängesytor. Bostaden präglas av ljus och rymd tack vare de stora, vackert spröjsade fönstren och den generösa takhöjden. Vackra detaljer så som fina listverk, spegeldörrar, stuckatur, brädgolv och takrosetter finns väl bevarat. Ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbel, ett kök smakfullt renoverat i tidsenlig anda som inrymmer all den funktion som kan önskas i form av induktionshäll och integrerad diskmaskin. Sovrummet rymmer plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt extra förvaringsmöbel eller arbetshörna. Det finns en garderob för gott om förvaring. Möjlighet till parkeringplats precis utanför huset finns.
Föreningen har en gemensam och grönskande uteplats med sittgrupper och grillmöjligheter.

Välkomna till ett hem i lugna och charmiga Gamla Masthugget med Linnégatans puls och Slottsskogens grönska inom ett bekvämt gångavstånd. Här finns kvällsöppna matbutiker, ekolivs, restauranger och bageriet Bullen & Brödet.

Interiör

Du välkomnas till denna härliga bostad via det vackra trapphuset en halv trappa upp från entrén. Direkt i hallen möts du av en känsla av rymd och ljus där generös takhöjd bidrar. Charmiga detaljer så som takrosett, brädgolv stora fönsterpartier sätter prägeln.

Direkt från hallen öppnar det sociala och trevliga vardagsrummet upp sig. Här finns plats för matsalsmöbel och soffgrupp. Ett tredelat fönster släpper in rikligt med ljus.

Till höger om vardagsrummet återfinns köket, smakfullt och tidsenligt renoverat med gott om förvaring och arbetsyta. Här finns plats för en matplats för flera sittande gäster. Maskinell utrustning består av spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/ frys.

Till vänster om vardagsrummet nås det rofyllda sovrummet, även här flödar ljuset. Här finns gott om klädförvaring samt plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Badrummet nås till höger om hallen. Fräscht med badkar, wc och handfat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

14:32 Lustgården 7

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. Gemensamt i föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd i uppgång 5 och 7, och tvättstuga i uppgång 7 med två maskiner, torkskåp, målarverkstad (7an), snickarrum, egna verktyg behöver medtagas (5an) och en gemensam trädgård med utemöbler och grill.

TV/bredband

Kabel-tv från comhem

Bredband från comhem eller telia.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 151 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
6,1%
Andel av årsavgiften är
6,10856%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ekmans Minne i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Ekmans minne ligger i ett utav Gamla Masthuggets i särklass vackraste hus som byggdes 1903 och fick namnet "Emilie Landgrens Gåfva". I huset bodde sjökaptener, maskinister och sjömän. Husen på Sjömansgatan 5 och 7 är numera upptagna i kommunens bevaringsprogram för kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. Bostadsrättsföreningen bildades 1982 och består av 12st bostadsrätter jämnt fördelat mellan två rum och tre rum.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftsjusteringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2044.

Genomförda renoveringar/ underhåll:
- Renovera tak, fasad och fönster under 2016 på Sjömansgatan 7. Detta gjordes på nr 5 under 2015.
- Senaste stambytet gjordes 1983
- Spolning stammar

Planerade renoveringar/ underhåll:
- 2019/ 2020: Omfogning skorsten, bättringsmålning tak, asfalt/ gatsten på gården

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med två maskiner, torkskåp och snickarrum.

Övrigt

Brf. Ekmans Minne består av 2 K-märkta fastigheter med gedigen Göterborgshistoria som förtjänar att vårdas och bevaras för eftervärlden. Styrelsen och de boende strävar efter att i samråd med Länsstyrelsen sköta detta uppdrag i enlighet med Kulturminnesskyddet och renovera varsamt med rätt materialval och kulörer mm. Vi strävar också efter att hålla tät kontakt med kunniga antikvarier i samband med större renoveringar. Vi är en liten förening där varje medlem behöver engagera sig till viss del, tex i styrelsearbete, trappstädning och underhållsdagar 2 gånger om året. (Uppgifter från föreningen).

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Sjömansgatan 7

Sjömansgatan 7,
413 15 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Paradisgatan 25N
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 881 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!