Ljuv 20-talsdröm med bevarad charm och nyrenoverat kök

Gamlestaden, Göteborg

Banérsgatan 14B

På förhand
Avgift
3 891 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Ljuv 20-talsdröm med bevarad charm och nyrenoverat kök

I ett vackert landshövdingshus uppfört 1927 återfinns denna lägenhet med charmiga originaldetaljer och nyrenoverat kök. Bredband ingår i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna 20-talsdröm med en alldeles särskild atmosfär. Banérsgatan 14B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna 20-talsdröm med en alldeles särskild atmosfär
Lägenheten är mycket ljus och trivsam, med generösa fönster och en känsla av rumsvolym. Banérsgatan 14B - Bjurfors
Lägenheten är mycket ljus och trivsam, med generösa fönster och en känsla av rumsvolym
Socialt vardagsrum med väl tilltagen takhöjd och plats för stort middagsbord. Banérsgatan 14B - Bjurfors
Socialt vardagsrum med väl tilltagen takhöjd och plats för stort middagsbord
. Banérsgatan 14B - Bjurfors

Spröjsade fönster och gjutjärnselement skänker charm

Det stora och luftiga vardagsrummet inbjuder till umgänge och gemenskap. Banérsgatan 14B - Bjurfors
Det stora och luftiga vardagsrummet inbjuder till umgänge och gemenskap
. Banérsgatan 14B - Bjurfors

Sobra färger gör det lätt att inreda

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert landshövdingshus anno 1927 återfinns denna fina tvårummare med alla rätt. Bevarade detaljer så som gjutjärnselement, spröjsade fönster, spegeldörrar och vackra brädgolv skänker hemmet en stor dos charm och gör oss påminda om 20-talet. Köket renoverades år 2020 och bryter snyggt av mot den bevarade pärlsponten och det inbyggda skafferiet. Kökets svarta skåpluckor blir en läcker kontrast mot det ljusa brädgolvet och ett utmärkt exempel på bevarad charm tillsammans med moderniteter skådas. Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Här ryms ett större matbord för sena middagar. Två spröjsade fönster släpper in gott om dagsljus och skapar tillsammans med den generösa takhöjden en luftig känsla. Sovrummet rymmer en 1,60 m säng och har en framknackad murstock i tegel som bidrar med charm. Separat dusch och toalett i neutrala färgval med bra förvaringsmöjligheter och uppdaterad inredning. Lägenheten är mycket trivsamt och unik i sitt slag vilket ger alla förutsättningar att trivas!

Gamlestaden är Göteborgs äldsta stadsdel och har en härlig, gammaldags atmosfär med fastigheter som är uppförda vid förra sekelskiftet blandat med modern bebyggelse. Här bor ni endast med några minuters promenadavstånd till kommunikationer som tar er in till city på mindre än 10 minuter. Gamlestadens nya resecentrum erbjuder bibliotek och restauranger, exempelvis nyöppnade och omtyckta Sushi Hyaku. Vid kyrkogården och upp till Bunkeberget erbjuds trevliga promenadslingor och utsiktsplatser. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena (bl.a. Nordic Wellness och skidåkning), beachcenter och Kviberg arena. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. I området nås den populära godisbutiken 4-gott, ett nybyggt fitness 24/7 och Lidl. Ett populärt nytillskott till stadsdelen är Wine Mechanics som ligger i Gamlestadens slakthusområde och erbjuder egen vintillverkning, vinbar och restaurang!

Interiör

Välkomna upp till våning två och kliv in i hallen som direkt ger ett hemtrevligt intryck. Här finns två rymliga klädkammare samt plats för hatthylla och skoställ. Väggarna är målade i vitt tillsammans med vackra, bevarade brädgolv. I hallen ryms även extra förvaringsmöbel eller ett sidobord.

Vidare in till köket som renoverades 2020 med mycket gott resultat. En stilrent svart färg på skåpsluckorna skapar en fin kontrast till brädgolven (slipade 2019) och de vitmålade väggarna. En vit bänkskiva tillsammans med beslag och blandare i mässing ger ett riktigt lyxigt intryck. I övrigt är kökets 20-talscharm bevarat med väggarnas pärlspont och de höga listerna. Det inbyggda skafferiet rymmer både köksutrustning och matvaror. Diskmaskin och integrerad kyl/frys ger extra komfort. I övrigt finns spishäll, ugn och köksfläkt. Här ryms ett matbord för 2-4 personer om så önskas.

De vackra brädgolven löper vidare in i vardagsrummet som fullkomligt badar i ljus från de två spröjsade fönsterpartierna. Detta är ett stort och socialt rum där både soffgrupp, tv-möbel och större middagsbord ryms. Ett bevarat gjutjärnselement tillsammans med listverken fortsätter att påminna oss om byggnadsåret.

Sovrummet ligger i lugnt läge och rymmer en 1,60 m säng. En framknackad murstock i tegel skänker karaktär och går fint ihop med den varma beigea väggfärgen och laminatgolvet (brädgolv finns under). Här ryms även en byrå eller ett skrivbord.

Toalett och dusch är separat där båda nås från hallen. Duschrummet är mycket rymligt och är helkaklat i en ljusgrå ton. År 2019 byttes toaletten samt handfatet och väggarna målades ljusgrå. Badrumsskåpet och spegeln sattes in 2020.

Varmt välkomna att anmäla intresse!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Banérsgatan 14
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Banérsgatan 14 bildades 2001 och samma år förvärvades fastigheten Göteborg Gamlestaden 9:17 med adresserna Banérsgatan 14A-E och Götaholmsgatan 5A-B. Fastigheten bebyggdes 1927-1929 och består av 1 flerbostadshus.
Föreningen innehar fastigheten Gamlestaden 9:17 och består av 23 stycken lägenheter med bostadsrätt som fördelar sig på 20 stycken 2 rum och kök och 3 stycken 3 rum och kök. Lägenhetsförteckning samt den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gjorda renoveringar:
1989: Takrenovering.
2010: Fönster mot innergård bytta, resterade fönster är äldre och 2-glas. Nya maskiner i tvättstugan.
2011: Elstambyte i samband med omläggning från gas till el.
2011: Datum är okänt för senaste stambyte men man kontrollerade stammarna 2011.
2011: Fasaden renoverades delvis 2011.
2014: Utbyte av fjärrvärmecentral. Precisionsavvägning av grund.
2015: Byte av tak och renovering av fönster. Ny portkod och grind mot gata.
2016: Byte termostatventiler samt injustering av värmesystemet.
2016 -17: Ombyggnad av värmedistrubition i källaren.
2018: Byte av en tvättmaskin i tvättstugan. Installation av ljus via rörelsedetektor i trappuppgångar.
2019: Belysning på innergården har underhållts. Numera fungerar all utebelysning under kvällstid.
2019-2020: OVK
2020: Byte av 3 dräneringspumpar
2020 Balkongbygge för lägenheter in mot gården

Kommande renoveringar:
2032: Stambyte.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042 och man avsätter årligen medel för framtida renoveringar.

Avgiftsförändringar:
2018-01-01 höjdes avgiften med 2%. I samband med balkongbygget skedde en höjning av månadsavgifterna om 200 kr i tillägg för de som får balkong samt 100 kr i tillägg för de som får fransk balkong.

Besök gärna föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/banersgatan14

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har två gemensamma städdagar per år, en på hösten och en på våren.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.

Bredband via ComHem ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Det finns en gemensam trädgård med fin stenlagd uteplats samt odlingslådor. Här finns det möjlighet för grillning. För den med gröna fingrar har man även ett växthus att plantera i.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren i uppgång 14A. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum samt innergård för medlemmar att nyttja.

Övrigt

Mycket trivsam förening med aktiva och engagerade grannar!

Månadsavgift

Avgift
3 891 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,18084%
Andel av årsavgiften är
4,26175%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Gamlestaden – nygammal levande blandstad

Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad, med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

GAMLESTADEN är en stadsdel med en lång och spännande historia, kulturhistoriskt intressanta kvarter och många nya planerade och pågående projekt. Men vi backar tillbaka till 1473, och medeltidsstaden Nya Lödöse. När Göteborg skapades 1621 flyttade man in stadens köpmän och invånare från Nya Lödöse och kvar blev den ”gamla staden”. 500 år senare välkomnar vi på samma plats den nya staden, med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Med stora visioner, framtidstro och nya möjligheter är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående och 2035 beräknas stadsdelen ha fördubblat sitt invånarantal.

NÄR SVENSKA KULLAGERFABRIKEN startade sin verksamhet 1907 blev det startskottet för stadsbyggandet i Gamlestaden. Behovet av arbetarbostäder var stort och i den första byggnadsfasen 1915-1930 uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria, med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll året runt, klättra, åka skateboard eller spela fotboll. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng, eller varför inte badminton, tennis och squash i Alelyckans sportcenter. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

GAMLESTADENS STRATEGISKA LÄGE, nära centrala Göteborg, gör det här till en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Cederleüfs & Svenheimers, tredje generationens café och bageri
 • Wine Mechanics urban winery
 • Nya moderna resecentrum med bibliotek

Karta

Banérsgatan 14B

Banérsgatan 14B,
415 13 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestadstorget 14
  Månadsavgift
  4 046 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 425 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7A
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7D
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 1B
  Månadsavgift
  1 570 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestadstorget 32
  Månadsavgift
  5 017 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Gamlestaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gamlestadstorget 25
  Utgångspris
  2 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 046 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm