Tvåa med vindskaraktär på populära Batterigatan i Gamlestaden!

Gamlestaden, Göteborg

Batterigatan 11C

På förhand
Pris
2 190 000 kr
Avgift
4 031 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
59 kvm

Tvåa med vindskaraktär på populära Batterigatan i Gamlestaden!

Välkomna upp till denna fina vindstvåa som bjuder på öppen planlösning, spännande vinklar och en härlig balkong med många soltimmar.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Batterigatan 11C!. Batterigatan 11C - Bjurfors
Välkomna till Batterigatan 11C!
. Batterigatan 11C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna högst upp i huset till denna fina vindstvåa med öppen planlösning, generösa ytor och solig balkong. Lägenheten karaktäriseras också av takfönster, fint parkettgolv och ljusa ytskikt. Det väl tilltagna köket möter vardagsrummet i en öppen planlösning vilket skapar plats för ett stort matbord samt plats för umgänge. Sovrummet med fönster mot den grönskande innergården ger plats för dubbelsäng och tre garderober sväljer er klädförvaring. Det stora badrummet bjuder på kombinerad tvättmaskin och torktumlare för extra komfort. Här bor ni med närhet till både grönområden och stadsliv då spårvagnen tar er in till Göteborgs centrum på under 10 minuter.

Gamlestaden är Göteborgs äldsta stadsdel och har en härlig, gammaldags atmosfär med fastigheter som är uppförda vid förra sekelskiftet blandat med modern bebyggelse. Här bor ni endast med några minuters promenadavstånd till kommunikationer som tar er in till city på mindre än 10 minuter. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena (bl.a. Nordic Wellness och skidåkning), beachcenter och Kviberg arena. I närområdet finns även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. I området nås café, minilivs och restauranger. Ett populärt nytillskott är Wine Mechanics som ligger i Gamlestadens slakthusområde och erbjuder egen vintillverkning, vinbar och restaurang!

Interiör

Välkomna upp på vinden och kliv in i hallen där ytterkläder och skor finner sin naturliga plats direkt till vänster. Här finns plats för både hatthylla, skoställ och förvaringsmöbel. På golvet löper vacker parkett och väggarna är genomgående ljusa vilket ger ett stilrent intryck.

Till höger om hallen finner ni köket som möter allrummet i en öppen planlösning. Köket är av generös storlek och bjuder både på bra arbetsyta samt gott om förvaring bakom de vita skåpluckorna. Den maskinella utrustningen består av kyl med frys, spis med fläkt samt diskmaskin för extra komfort. Ett takfönster skänker ljusinsläpp till köket och skapar en trivsam plats för den matintresserade. I anslutning till vardagsrummet ryms ett matbord för 4-6 sittande gäster.

I allrummet får ni plats att möblera med soffa, soffbord samt tv-möbel och skrivbordshörna om så önskas. Ett socialt rum perfekt för mysiga hemmakvällar såväl som tillställningar med nära och kära. Ljuset från takfönsterna i motsatta väderstreck ger en luftig känsla till rummet och samma fina parkett löper på golvet ihop med ljusa ytskikt. Härifrån nås den omtyckta balkongen som bjuder på många soltimmar och en grönskande utsikt.

I sovrummet får ni plats med dubbelsäng samt sängbord och en mindre förvaringsmöbel. Tre inbyggda garderober tar hand om er klädförvaring. Det höga läget samt fönster som vetter mot skogspartiet ger alla förutsättningar för att sova gott.

Badrummet är stort och har bekvämligheter som kombinerad tvättmaskin/torktumlare, vädringsfönster och badkar. Övrig inredning består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt två högre skåp som löser er badrumsförvaring. På väggarna sitter kakel och på golvet ligger en plastmatta.

Välkomna att trivas!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Batterigatan 11
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Batterigatan 11 förvärvade fastigheten år 2013. Föreningen registrerades året innan och består av 27 st. bostadsrätter och 1 st. hyresrätt varav 13 st. om 1 rok och 15 st. om 2 rok. Fastigheten uppfördes 1947 och innehar tomträtt. Nuvarande avtal löper till och med 2027-05-12. Bredablick Förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen. Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2017-12-19 av Bredablick Fastighetsparnet. För ytterligare information se bifogad årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Ett urval av utförda renoveringar:
1995 Stambyte, då lades även taket om i samband med inredning av fyra vindslägenheter och fönster byttes.
2010 drogs fiber från Telia in.
2012 installerades säkerhetsdörrar.
2013 har man låtit byta termostaten till radiatorerna samt skaffat ett fjärrstyrningssystem för effektivare användning av fjärrvärmen.
2016 installation av nytt torkskåp, allrum i källaren blev ett hobbyrum.
2017 Fasad och balkongrenovering.
2018 OVK-besiktning
2018 Spolning av spillvattenledning och dagvattenbrunnar
2018 Relining
2019 Renovering av källartrappa
2019 Omläggning av asfalt på innergård
2019 Renovering av tvättstuga
2019 Dränering

Under 2020 har föreningen reparation av fönster på deras underhållsplan, samt några mindre underhåll så som att måla om sophuset.

För mer information se årsredovisningen. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017-12-19 av Bredablick Fastighetspartner.

Parkering

Boendeparkering i området.

TV/bredband

Telia

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförråd. Gräsmatta utanför huset. Hobbyrum.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd

TV/bredband

Telia

Parkering

Boendeparkering

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 031 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,1791%
Andel av årsavgiften är
4,1791%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 190 000 kr
Lägenhetsnummer
27
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
135
Energideklarationsdatum
2019-10-10

Området

Mäklaren om Gamlestaden – nygammal levande blandstad

Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad, med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

GAMLESTADEN är en stadsdel med en lång och spännande historia, kulturhistoriskt intressanta kvarter och många nya planerade och pågående projekt. Men vi backar tillbaka till 1473, och medeltidsstaden Nya Lödöse. När Göteborg skapades 1621 flyttade man in stadens köpmän och invånare från Nya Lödöse och kvar blev den ”gamla staden”. 500 år senare välkomnar vi på samma plats den nya staden, med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Med stora visioner, framtidstro och nya möjligheter är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående och 2035 beräknas stadsdelen ha fördubblat sitt invånarantal.

NÄR SVENSKA KULLAGERFABRIKEN startade sin verksamhet 1907 blev det startskottet för stadsbyggandet i Gamlestaden. Behovet av arbetarbostäder var stort och i den första byggnadsfasen 1915-1930 uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria, med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll året runt, klättra, åka skateboard eller spela fotboll. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng, eller varför inte badminton, tennis och squash i Alelyckans sportcenter. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

GAMLESTADENS STRATEGISKA LÄGE, nära både centrala Göteborg och förorterna i öster, gör det här till en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter.

Köpa eller sälja bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Trattoria Maglia: Rustik elegans, vällagad mat och goda viner
 • Al Habesha: En oväntad smakupplevelse utöver det vanliga
 • Bunkebergets Skatepark: Ramper och stora ytor inuti ett bergrum

Karta

Batterigatan 11C

Batterigatan 11C,
415 16 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 5C
  Pris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  3 227 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-06 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 400 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brahegatan 12C
  Pris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  4 754 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 5
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestadstorget 25
  Utgångspris
  2 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 064 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!