Välplanerad tvåa i vackert landshövdingshus med idyllisk innergård

Gamlestaden, Göteborg

Gamlestadstorget 14

På förhand
Avgift
4 046 kr
Antal rum
2
Boarea
56 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Välplanerad tvåa i vackert landshövdingshus med idyllisk innergård

Högst upp i vackert landshövdingshus presenteras nu en välplanerad och trivsam tvåa. Föreningen är känd för sin idylliska och grönskande innergård!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrummet är generöst tilltaget i storlek med gott om ljusinsläpp. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Vardagsrummet är generöst tilltaget i storlek med gott om ljusinsläpp
Här ryms både soffgrupp och middagsbord om så önskas. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Här ryms både soffgrupp och middagsbord om så önskas
Genomgångsläget gör att dagsljuset flödar mellan rummen. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Genomgångsläget gör att dagsljuset flödar mellan rummen
. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Köket är mycket rymligt och bjuder på kyl och frys i fullstorlek samt diskmaskin. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Köket är mycket rymligt och bjuder på kyl och frys i fullstorlek samt diskmaskin
Goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Gamlestadstorget 14 - Bjurfors
Goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter

Beskrivning

Beskrivning

Nu presenteras ett mycket trivsamt hem om två rum och kök belägen i ett 100 år gammalt landshövdingshus i omtyckt förening. Den idylliska innergården används flitigt under sommarhalvåret och blir en lugn och grönskande oas mitt i expansiva Gamlestaden. Högst upp i huset finner ni denna lägenhet som karaktäriseras av välplanerade ytor, fönster i motsatta väderstreck och ljusa ytskikt. Vacker ekparkett löper genomgående i stora delar av lägenheten och skapar tillsammans med vitmålade väggar en fin röd tråd samt en bra bas att inreda till. Köket är funktionellt utformat med goda förvaringsmöjligheter och uppdaterade vitvaror. I köket ryms ett matbord för fyra personer och här lagar ni mat med utsikt över den fina innergården. Vardagsrummet är generöst tilltaget och lätt att möblera med ljusinsläpp från stort fönsterparti. Sovrummet ligger lugnt beläget mot innergården och har bra förvaring i garderober. Badrummet är rymligt och bjuder på handdukstork för extra komfort. God förvaringslösning i hallen tack vare två generösa garderober samt plats för byrå, hatthylla och skoställ. Välkomna till ett hem att trivas i!

Gamlestaden är Göteborgs äldsta stadsdel och har en härlig, gammaldags atmosfär med fastigheter som är uppförda vid förra sekelskiftet blandat med modern bebyggelse. Här bor ni endast med några minuters promenadavstånd till kommunikationer som tar er in till city på mindre än 10 minuter. Gamlestadens nya resecentrum erbjuder bibliotek och restauranger, exempelvis nyöppnade och omtyckta Sushi Hyaku. Vid kyrkogården och upp till Bunkeberget erbjuds trevliga promenadslingor och utsiktsplatser. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena (bl.a. Nordic Wellness och skidåkning), beachcenter och Kviberg arena. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. I området nås den populära godisbutiken 4-gott, ett nybyggt fitness 24/7 och Lidl. Ett populärt nytillskott till stadsdelen är Wine Mechanics som ligger i Gamlestadens slakthusområde och erbjuder egen vintillverkning, vinbar och restaurang!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Gamlestadstorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
165
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st, 2 rok 84 st, 3 rok 35 st, 4 rok 14 st, 5 rok 2 st.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Föreningen äger sin mark så ingen tomträttsavgäld skald betalas.

Utförda renoveringar:
1986 byttes samtliga V/A-stammar i både kök och badrum samt alla el-stigare, fasaden tilläggsisolerades, alla fönster byttes ut och samtliga tak lades om. Etagelägenheter byggdes i delar av fastigheten.
2010 utfördes en besiktning av samtliga badrum.
2011 uppsätttning av snörasskydd
2012 byte av takfönstermot gården samt målning av fasaden mot gården
2013 utfördes målning av fasaden mot gatan, sättningsmätning av grunden, samtliga takfönster byttes, takkupor utan isolering isolerades och byte utav de fönster ut mot gatan som var i behov. Huset har pålats och i samband med detta dränerades fastigheten.
2014 slutförande av fönsterbyten
2015 upphandling av ny bredband/TV/telefon-leverantör
2016 byte av TV- och bredbandsleverantör samt installation av magnetlås och byte av portdosor
2017 slutfördes en omfattande takomläggning.
2018 spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen, byte av frånluftsfläktar
2019 målning/byte av balkongräcken, renovering av bastu, installation av hjärtstartare och brandsläckare, byte av bredbandsleverantör till Ownit
2020 OVK (obligatorisk ventilationskontroll), bytt bänkar och bord på grillplatserna vid stora och lilla gräsmattan

Planerade händelser under år 2021:
• Renovering av föreningshuset, bygga om till en bokningsbar övernattningslägenhet/ samlingslokal
• Renovering av trappuppgångarna
• Gruppanslutning av elabonnemang

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde senast avgiften 1 januari 2018 med 1 %. Det finns i dagsläget inga kommande planerade avgiftsjusteringar.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Övrig information som är bra att veta:
Man får inte koppla in motordrivna köksfläktar i ventilationen, utan endast spiskåpor med spjäll. Alternativt kolfilterfläkt där luften cirkulerar ut i köket igen, och att ett frånluftsdon installeras på ventilationsuttaget. Kontakta styrelsen innan en eventuell renovering.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en bastu.

Fantastisk grönskande gård med syrenhäckar, rabarber, vinbär, lekplats, gräsytor, grill och sittplatser. Föreningen har ett tidigare år fått pris för deras vackra innergård.

TV/bredband

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.
Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.

Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen.

För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

* Information från föreningens hemsida.

Månadsavgift

Avgift
4 046 kr

Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5345%
Andel av årsavgiften är
0,53459%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Byggnadssätt

Byggår
1917-1919

Husets arkitekt är Ernst Krüger som bland annat har gjort SKF:s klassiska huvudkontor, Krokslätts fabriker, Merkurhuset m.fl.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
136

Området

Mäklaren om Gamlestaden – nygammal levande blandstad

Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad, med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

GAMLESTADEN är en stadsdel med en lång och spännande historia, kulturhistoriskt intressanta kvarter och många nya planerade och pågående projekt. Men vi backar tillbaka till 1473, och medeltidsstaden Nya Lödöse. När Göteborg skapades 1621 flyttade man in stadens köpmän och invånare från Nya Lödöse och kvar blev den ”gamla staden”. 500 år senare välkomnar vi på samma plats den nya staden, med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Med stora visioner, framtidstro och nya möjligheter är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående och 2035 beräknas stadsdelen ha fördubblat sitt invånarantal.

NÄR SVENSKA KULLAGERFABRIKEN startade sin verksamhet 1907 blev det startskottet för stadsbyggandet i Gamlestaden. Behovet av arbetarbostäder var stort och i den första byggnadsfasen 1915-1930 uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria, med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll året runt, klättra, åka skateboard eller spela fotboll. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng, eller varför inte badminton, tennis och squash i Alelyckans sportcenter. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

GAMLESTADENS STRATEGISKA LÄGE, nära centrala Göteborg, gör det här till en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Cederleüfs & Svenheimers, tredje generationens café och bageri
 • Wine Mechanics urban winery
 • Nya moderna resecentrum med bibliotek

Karta

Gamlestadstorget 14

Gamlestadstorget 14,
415 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Banérsgatan 14B
  Månadsavgift
  3 891 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 425 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7A
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7D
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 1B
  Månadsavgift
  1 570 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestadstorget 32
  Månadsavgift
  5 017 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Gamlestaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gamlestadstorget 25
  Utgångspris
  2 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 046 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm