Charm och modernitet i harmoni

Gamlestaden, Göteborg

Gamlestadstorget 25

Utgångspris
2 475 000 kr
Avgift
4 064 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
56 kvm

Charm och modernitet i harmoni

Rymlig tvårummare med genomgående planlösning. Renoverat kök och badrum. Enastående innergård och indragen fiber.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-67 15 76

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Rymlig tvårummare på våning 3 av 3. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors
Rymlig tvårummare på våning 3 av 3
Välplanerat kök som renoverades 2010. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors
Välplanerat kök som renoverades 2010
. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors

Rofylld utsikt över den trevliga innergården

Gott om förvaring samt bänkyta. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors
Gott om förvaring samt bänkyta
. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors

Badrum som renoverades år 2015 med vitt kakel och grå klinker

I förening med enastående innergård och indragen fiber. Gamlestadstorget 25 - Bjurfors
I förening med enastående innergård och indragen fiber

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert hus från 1918, i hjärtat av Gamlestaden välkomnas man in i en modern och välplanerad tvårummare. Högst upp i huset möts man av genomgående ljusa ytskikt, fina golv, högt till tak och stora fönster som släpper in gott om ljus till bostaden. I det rymliga vardagsrummet får man med lätthet plats för den stora soffgruppen. Renoverat badrum från 2015 och renoverat kök i klassiska materialval från 2010. Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt. Välkommen på visning!

Endast ett stenkast från kommunikation via spårvagn, pendeltåg och buss. Från Gamlestadstorget nås Centralstationen på sju minuter. Tio minuter bort nås Redbergsplatsen och Olskrokstorget och endast på 2 kilometers avstånd nås även Alingsås - Kungsbacka pendeln, Torpavallen med bl.a. Sats och ICA Kvantum för perfekt veckohandling. Även närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde, beachcenter och Kviberg arena. Cykelväg hela vägen till Göteborgs city.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gamlestadstorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
165
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st, 2 rok 84 st, 3 rok 35 st, 4 rok 14 st, 5 rok 2 st.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Utförda renoveringar:
1986 byttes samtliga V/A-stammar i både kök och badrum i samband med att alla el-stigare byttes. Samma år tilläggsisolerades fasaden, alla fönster byttes ut samtidigt som samtliga tak lades om och etagelägenheter byggdes i delar av fastigheten.
2010 utfördes en besiktning av samtliga badrum.
2011 har föreningen satt upp snörasskydd och sett över tegeltakpannorna.
2012 genomfördes mindre plåtarbeten på taket mot gården i samband med att takfönster byttes mot gården samt en omfattande renovering av fasaden gjordes, bla genom målning.
2013-2014 utfördes konditionsbesiktning av fastigheten.
2013 utfördes mindre plåtarbeten på taket mot gatan i samband med att fasaderna målades om och renoverades mot gatan. Samma år genomfördes en sättningsmätning av grunden och en upphandling av badrum har påbörjats i vissa trappuppgångar. Samtliga takfönster byttes, takkupor utan isolering isolerades, samt byte utav de fönster ut mot gatan som var i behov. Samma år gjordes även en OVK-besiktning. Huset har pålats och i samband med detta dränerades fastigheten.
2014 åtgärdades läckor på taket och föreningen bytte ut vattenmätare mot nya. Samma år slutfördes fönsterbyten samt gjordes en injustering av ventilationen efter OVK-besiktningen.
2015 upphandlades ny bredband/TV/telefon-leverantör. Samma år byttes hela taket mellan brandgångarna vid uppgång 22 på grund av en läcka.
2016 bytte föreningen TV- och bredbandsleverantör samt installerade magnetlås och bytte portdosor.
2017 slutfördes en omfattande takomläggning.
2018 utfördes spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen. Frånluftsfläktar byttes samt fjärrvärmeväxlare på undercentralen. En OVK utfördes även för lokaldelen.
2019 utfördes målning/byte av balkongräcken, bastun renoverades, varje trapphus rustades med hjärtstartare och brandsläckare och resterande delar av undercentralen byttes. Man gjorde även inköp och installation av cykelpump, installerade nytt vattenutkast för slangvindan på utsidan av tvättstugan, gjorde ett byte av undercentralen. Bytte bredbandsleverantör till Ownit

Planerade händelser under år 2020:
• Renovering av föreningshuset.
• Renovering av ytskikten i tvättstugan.
• Byte av en tvättmaskin i tvättrum 4.
• Renovering av 2-3 trappuppgångar påbörjas.
• Byte av bänkar och bord på grillplatserna vid stora gräsmattan samt lilla gräsmattan.
• OVK av lägenheterna, samt injustering och rensning av samtliga ventilationskanaler.
• Gruppanslutning av elabonnemangen.

Det diskuteras och plockas in offerter av renovering av alla trapphus i dagsläget.

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde senast avgiften 1 januari 2018 med 1 %. Det finns i dagsläget inga kommande planerade avgiftsjusteringar.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Övrig information som är bra att veta:
Man får inte koppla in motordrivna köksfläktar i ventilationen, utan endast spiskåpor med spjäll. Alternativt kolfilterfläkt där luften cirkulerar ut i köket igen, och att ett frånluftsdon installeras på ventilationsuttaget. Ska köpare renovera, så kontakta styrelsen innan.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Se även föreningens hemsida: https://www.gamlestadstorget.com/fastigheten/parkering/

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en bastu.

Fantastisk grönskande gård med syrenhäckar, rabarber, vinbär, lekplats, gräsytor, grill och sittplatser. Föreningen har ett tidigare år fått pris för deras vackra innergård.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd i samma trapphus.

På gården finns ett hus där man hittar tvättstugan. Det finns fyra tvättstugor som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i vardera samt ett mangelrum.

På gården finns även bastu och cykel-, mc- samt barnsvagnsförråd.

TV/bredband

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer.
Genom föreningsavtalet får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.

Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.

Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen.

För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 064 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,54524%
Andel av årsavgiften är
0,51054%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 475 000 kr
Lägenhetsnummer
108
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56 kvm*

* Boarea enligt förvaltare

Byggnadssätt

Byggår
1918-1919

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
154
Energideklarationsdatum
2009-04-15

Området

Mäklaren om Gamlestaden – nygammal levande blandstad

Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad, med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

GAMLESTADEN är en stadsdel med en lång och spännande historia, kulturhistoriskt intressanta kvarter och många nya planerade och pågående projekt. Men vi backar tillbaka till 1473, och medeltidsstaden Nya Lödöse. När Göteborg skapades 1621 flyttade man in stadens köpmän och invånare från Nya Lödöse och kvar blev den ”gamla staden”. 500 år senare välkomnar vi på samma plats den nya staden, med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Med stora visioner, framtidstro och nya möjligheter är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående och 2035 beräknas stadsdelen ha fördubblat sitt invånarantal.

NÄR SVENSKA KULLAGERFABRIKEN startade sin verksamhet 1907 blev det startskottet för stadsbyggandet i Gamlestaden. Behovet av arbetarbostäder var stort och i den första byggnadsfasen 1915-1930 uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria, med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll året runt, klättra, åka skateboard eller spela fotboll. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng, eller varför inte badminton, tennis och squash i Alelyckans sportcenter. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

GAMLESTADENS STRATEGISKA LÄGE, nära centrala Göteborg, gör det här till en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Trattoria Maglia med rustik elegans
 • Wine Mechanics urban winery
 • Nya moderna resecentrum med bibliotek

Karta

Gamlestadstorget 25

Gamlestadstorget 25,
415 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-67 15 76

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 11D
  Utgångspris
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  3 779 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 400 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm