Charmig tvårummare med vackra golv och högt till tak

Gamlestaden, Göteborg

Götaholmsgatan 8

På förhand
Utgångspris
2 195 000 kr
Avgift
3 966 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
54 kvm

Charmig tvårummare med vackra golv och högt till tak

Välplanerad där ljuset ges gott om spelrum. Fint kök och stort badrum. Genomgående ljusa ytskikt, vackra golv och högt till tak.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stort vardagsrum med generös plats för soffgruppen. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors
Stort vardagsrum med generös plats för soffgruppen
Väggarna är vita vilket ger en bra bas för möblemanget. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors
Väggarna är vita vilket ger en bra bas för möblemanget
. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors

Välkomna till Brf Gamlestadstorget

Den stora öppningen till vardagsrummet skänker gott om ljus till hallen. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors
Den stora öppningen till vardagsrummet skänker gott om ljus till hallen
Köket är rymligt och erbjuder god plats för ett köksbord. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors
Köket är rymligt och erbjuder god plats för ett köksbord
Fint kök med diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Götaholmsgatan 8 - Bjurfors
Fint kök med diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert hus från 1918, i hjärtat av Gamlestaden välkomnas man in i en modern och välplanerad tvårummare. På våning två i huset möts man av genomgående ljusa ytskikt, fina golv, högt till tak och stora fönster som släpper in gott om ljus till bostaden. Denna charmiga tvårummare har mysiga vinklar och trevlig planlösning. Renoverade ytskikt med vitlaserade golv och målade väggar skapar flytta in på direkten känslan. Både vardagsrum och sovrum är ypperligt planerade. I bostadens kök får man med lätthet plats för ett matbord för 4-6 personer.

Endast ett stenkast från kommunikation via spårvagn, pendeltåg och buss. Från Gamlestadstorget nås Centralstationen på sju minuter. Tio minuter bort nås Redbergsplatsen och Olskrokstorget och endast på 2 kilometers avstånd nås även Alingsås - Kungsbacka pendeln, Torpavallen med bl.a. Sats och ICA Kvantum för perfekt veckohandling. Även närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde, beachcenter och Kviberg arena. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. Cykelväg hela vägen till Göteborg city.

Interiör

Välkomna in i en rymlig hall med goda förvaringsutrymmen i form av flera garderob direkt till vänster samt avhängningsmöjligheter och utrymme för sittdel. Golvet är belagt med ett slitstarkt vitlaserat parkettgolv och väggar och tak är målade i vitt.

Till höger om entrén finner man det hemtrevliga köket. Här finns plats för ett middagsbord för 4-6 personer. Väggarna är vita och golvet belagt med parkett. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpluckor. Ovan diskbänken sitter ett grått kakel. Utrustningen består av spis, kyl/frys samt fläkt.

När man kliver in i vardagsrummet som nås via en stor öppning från hallen möts man av ett härligt fönsterparti mot innergården som bidrar med mycket ljusinsläpp. Det trivsamma rummet är lätt att möblera med både soffgrupp och matplats. Även här ligger det fina vitlaserade parkettgolvet och väggar och tak är målade i vitt.

Ett rofyllt sovrum ligger till vänster om vardagsrummet. Här finns det gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderobsvägg. Väggarna är målade i vitt, på golvet ligger samma golv som i vardagsrum och hall. Här finns även ett stort fönster som både släpper in ljus och erbjuder en vacker utsikt mot föreningens innergård.

Bostadens badrum har helkaklade vita väggar och en ljus plastmatta på golvet. Duschdelen skärmas av via en glasvägg. Badrummet är försett med wc, handfat med underskåp, spegel och handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Gamlestadstorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
165
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st, 2 rok 84 st, 3 rok 35 st, 4 rok 14 st, 5 rok 2 st.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Föreningen äger sin mark så ingen tomträttsavgäld skald betalas.

Utförda renoveringar:
1986 byttes samtliga V/A-stammar i både kök och badrum samt alla el-stigare, fasaden tilläggsisolerades, alla fönster byttes ut och samtliga tak lades om. Etagelägenheter byggdes i delar av fastigheten.
2010 utfördes en besiktning av samtliga badrum.
2011 uppsätttning av snörasskydd
2012 byte av takfönstermot gården samt målning av fasaden mot gården
2013 utfördes målning av fasaden mot gatan, sättningsmätning av grunden, samtliga takfönster byttes, takkupor utan isolering isolerades och byte utav de fönster ut mot gatan som var i behov. Huset har pålats och i samband med detta dränerades fastigheten.
2014 slutförande av fönsterbyten
2015 upphandling av ny bredband/TV/telefon-leverantör
2016 byte av TV- och bredbandsleverantör samt installation av magnetlås och byte av portdosor
2017 slutfördes en omfattande takomläggning.
2018 spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen, byte av frånluftsfläktar
2019 målning/byte av balkongräcken, renovering av bastu, installation av hjärtstartare och brandsläckare, byte av bredbandsleverantör till Ownit
2020 OVK (obligatorisk ventilationskontroll), bytt bänkar och bord på grillplatserna vid stora och lilla gräsmattan

Planerade händelser under år 2021:
• Renovering av föreningshuset, bygga om till en bokningsbar övernattningslägenhet/ samlingslokal
• Renovering av trappuppgångarna
• Gruppanslutning av elabonnemang

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde senast avgiften 1 januari 2018 med 1 %. Det finns i dagsläget inga kommande planerade avgiftsjusteringar.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Övrig information som är bra att veta:
Man får inte koppla in motordrivna köksfläktar i ventilationen, utan endast spiskåpor med spjäll. Alternativt kolfilterfläkt där luften cirkulerar ut i köket igen, och att ett frånluftsdon installeras på ventilationsuttaget. Kontakta styrelsen innan en eventuell renovering.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en bastu.

Fantastisk grönskande gård med syrenhäckar, rabarber, vinbär, lekplats, gräsytor, grill och sittplatser. Föreningen har ett tidigare år fått pris för deras vackra innergård.

TV/bredband

Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen.

För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.

Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Månadsavgift

Avgift
3 966 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5239%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
67
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
120 kr
Summa
120 kr

Byggnadssätt

Byggår
1918

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
136

Området

Mäklaren om Gamlestaden

URBANT LIV I GAMLESTADEN
I Gamlestaden bor du i ett expansivt område med puls och närhet till naturen. Du har också nära till all aktivitet som Kvibergs idrottscentrum erbjuder. Och när längtan in till Göteborgs city blir stor är du där på bara några minuter.

ETT HIPSTERMECKA
Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här växer en modern, tät och dynamisk blandstad fram med ett nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. Gamlestadens historia är både lång och spännande. Området tillhörde staden Nya Lödöse men när Göteborg grundades 1621 blev den ”gamla staden” kvar. 500 år senare välkomnar vi framväxten av en ny stad med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Här finns stora visioner, framtidstro och nya möjligheter och med det är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående. Här etablerar sig många mindre aktörer och det gamla Slakthuset har blivit en plats för mat och kultur.

PÅ SKIDOR ELLER SKATEBOARD
I början av förra århundradet startade SKF sin verksamhet i Gamlestaden. Det blev snabbt ett stort behov av arbetarbostäder och här uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler finns nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt som du har all denna puls precis utanför dörren är det aldrig långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela fotboll eller beachvolleyboll året runt. Här kan du klättra, åka skateboard eller njuta en bra lunch. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng och Alelyckans sportcenter erbjuder badminton, tennis och squash. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

Med sitt strategiska läge nära centrala Göteborg är det här en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter. I Gamlestaden finns flera förskolor att välja mellan och Gamlestadens skola är en grundskola för åk F-9.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Cederleüfs & Svenheimers, tredje generationens café och bageri
 • Wine Mechanics urban winery
 • Nya moderna resecentrum med bibliotek

Karta

Götaholmsgatan 8

Götaholmsgatan 8,
415 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Måns Bryntessonsgatan 19A
  Utgångspris
  1 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 795 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 425 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!