Bekvämt cityboende för dig mellan 55-75 år

Gårda, Göteborg

Fabriksgatan 33

Utgångspris
2 450 000 kr
Avgift
5 807 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bekvämt cityboende för dig mellan 55-75 år

Totalrenoverad (2016) tvåa på populära Fabriksgatan återfinns nu en välplanerad tvåa med balkong. Exklusivt för dig mellan 55-75 år!

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Fabriksgatan 33!. Fabriksgatan 33 - Bjurfors
Välkommen till Fabriksgatan 33!
. Fabriksgatan 33 - Bjurfors
. Fabriksgatan 33 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning som bjuder in till social samvaro. Fabriksgatan 33 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning som bjuder in till social samvaro
. Fabriksgatan 33 - Bjurfors
. Fabriksgatan 33 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Totalrenoverad (2016)! Nu finns tillfälle för dig mellan 55-75 år att förvärva en välplanerad tvårummare på attraktiva Fabriksgatan 33 med flertalet bekvämligheter och balkong i populära Brf Tornhuset med Mölndalsån som närmaste granne. Lägenheten är mycket välplanerad och erbjuder ett bra sovrum med bra förvaring i garderober, vardagsrum och kök som samsas i en öppen planlösning som rymmer både matsalsbord och soffgrupp. Bostaden är mycket ljus tack vare flera fönsterpartier och har ett mycket fördelaktigt insynsskyddat läge. Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong som erbjuder en grönskande utsikt över föreningens prisbelönta innergård. Här sitter ni med fördel i lugn och ro en ljum sommarkväll och njuter av en god middag. Här bor man med närhet till hela citys utbud.

Tornhuset är ett socialt boende med mycket trevliga aktiviteter för medlemmarna som borgar för många nya vänner och bekanta. Varje dag (utom lördag och vissa röda dagar) serveras en utsökt lunch i föreningens egen populära restaurang. I övrigt erbjuds även bemannad reception, bibliotek, gästrum, motionssal, salong m.m. På sommarhalvåret blir innergården en oas där man kan koppla av med en kopp kaffe i någon av sittgrupperna på gräsmattan eller bara ta en promenad på de stenlagda gångarna genom de prunkande blomsterrabatterna. OBS! För att bli medlem ska du vara mellan 55 och 75 år.

Interiör

Välj hissen eller trapporna till andra våningen. Ni välkomnas in i den ljusa hallen och till höger finns en skjutdörrsgarderob för avhängning av ytterkläder och skor.

Vidare in i lägenheten överraskar bostaden med de stora sällskapsytorna som ligger i en öppen planlösning med köket. Känslan av öppen yta och stora ljusa rumsvolymer blir påtaglig, inte minst tack vare de flera fönster på rad.

Köket erbjuder en trevlig matplats för flera glada gäster. Köket renoverades 2016 med skåpluckor i vitt som matchas med trä imiterande kakel ovan arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl & frys som är kombinerad, spishäll, inbyggd ugn och en diskmaskin.

I vardagsrummet flödar ljuset in via stora fönster med en oslagbar utsikt. Rummet är lätt att möblera och rymmer med enkelhet större soffa med tillhörande soffbord och tv-möbel.

Från vardagsrummet har man utgång till lägenhetens stora balkong. Balkongen erbjuder gott om plats för en sittgrupp. Mycket trevlig balkong med utsikt över den vackra gården.

Från vardagsrummet nås även bostadens rofyllda sovrum som är beläget mot innergården. Även detta rum har ett stort fönster. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möbler. Även här finns det goda förvaringsmöjligheter i form av en garderob.

Direkt till höger från hallen nås badrummet som nyligen renoverades 2016. På golvet ligger grått klinker med underliggande golvvärme som kombineras med väggar klädda i vitt kakel. Utrustningen består av wc, duschhörna, handdukstork, infällda spotlights, handfat med ovanstående spegelskåp och en tvättpelare som underlättar i vardagen.

Varmt välkomna till ert nya hem!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gårda 27:1

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 807 kr

I avgiften ingår värme, vatten och fiber 100/100 via Telia samt Tv-lagom via Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 1280kr/mån och person tillkommer utöver den angivna månadsavgiften avseende matkuponger som motsvarar ca 15 måltider/mån i föreningens mycket uppskattade lunchrestaurang.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7589%
Andel av årsavgiften är
0,76%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Lägenhetsnummer
533
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
72 kr
Övrigt
1 280 kr
Summa
1 352 kr

Övrig kostnad om 1280kr avser matkuponger. El tillkommer och tecknas själv av medlemmen.

Byggnadssätt

Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tornhuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Tornhuset är en mycket välskött förening med ett mycket trevligt koncept där man man har tillgång till egen restaurang, reception, motionsrum, salong, fotvård, hårvård, sjukgymnast, gästrum, hobbyrum, snickarbod, gymnastiksal med bastu, bibliotek och mycket mer. Föreningens byggnad uppfördes 1986 och består av totalt 8 hus som är mellan 3-5 våningar, totalt finns det 121 bostadsrätter. Som medlem skall man vara mellan 55-75 år och ha så god hälsa att vederbörande kan klara sig på egen hand och ej vara i vårdbehov när man köper bostaden. När du bor i föreningen bekostar du matkuponger som gäller i föreningens omtyckta lunchrestaurang med 1280 kr per person och månad. Läs gärna mer om föreningen på http://www.brf-tornhuset.se/ (se länk under "Dokument och länkar".

Tornhuset är en bostadsrättsförening för aktiva seniorer som har ett omfattande utbud av verksamheter för att främja och stimulera gemenskapen mellan medlemmarna. Föreningen har etablerade grupper inom bl.a. följande områden: trädgårdsgrupp som svarar för skötsel och underhåll av föreningens trädgård, konstråd som ansvarar för konsten i de gemensamma utrymmena, aktivitetsgrupp som ordnar allt från brasaftnar till föredrag mm., filmklubb i egen regi, bridgeklubb, litteraturgrupper, akvarellgrupp och gymnastikgrupp med flera.

Föreningens ekonomi

Brf Tornhuset är en välskött förening med en stabil ekonomi. Avgifterna har varit oförändrade i några år. Inga bestlutatade avgiftsjusteringar i dagsläget 2020-01-08. Avgifterna för matkuponger har höjts till 1280 som tidigare var 1240kr.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer underhållsplanen.
2019 - Målades utsida på fönstren.
2020- Under våren kommer föreningen att göra reparationer av yttertak och relining i stammar i Tornhuset.

Parkering

Föreningen har ett garage i källarplan där medlem kan hyra en garageplats för 800 kr/mån, till dessa är det separat kö (för närvarande är samtliga platser uthyrda) och är lång kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering. Det finns andra alternativ till parkering i området. Exempel är Göteborgs Stads garage på Tomtegatan. Läs mer på www.parkeringgoteborg.se. Föreningen har även 10 gästplatser vid Tritongatan.

TV/bredband

Fiber via Telia 100/100 ingår i avgiften och Telia Tv-utbud lagom ingår också i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I Brf Tornhuset finns många gemensamma utrymmen att nyttja för föreningens medlemmar. I föreningens egna restaurang serveras en riktigt god lunch alla dagar utom lördag. Medlemmarnas gäster är också välkomna att äta i restaurangen dock inte på jullunch och påsklunch och vissa röda dagar etc. I restaurangen går det även att beställa mat till privata fester i restaurangen eller gästmatsalen. I övrigt finns bland annat en bemannad reception, festlokal, motionsrum/gym, bastu, salong, övernattningslägenheter kostar 200kr per natt att hyra, hobbyrum, snickarbod, bibliotek, flera tvättstugor, torkrum och mycket mer. Till lägenheten disponeras även ett källarförråd.

Området

Mäklaren om Gårda

Gårda är en stadsdel som växer och utvecklas. De gamla industrikvarteren har omvandlats till ett varierat område med moderna, välplanerade lägenheter samt vackra stråk och grönområden med solbryggor längs Mölndalsån och Gullbergsån, vilka skapar en trivsam atmosfär.

FÖRETAG OCH LUGNA INNERGÅRDAR
I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar men nya bostäder, kontorshus, butikslokaler, restauranger och kaféer tillkommer hela tiden. Det ger en välbalanserad mix av människor i olika livsfaser, blandade verksamheter och en skönt expansiv anda.

Gårda har fått sitt namn av hemmanet Stora Gårda som låg här. När de första spårvagnarna började gå 1879, placerades huvudstationen Vagnhallen i Gårda. Fram till slutet på 1980-talet var Gårda främst ett industriområde, vilket gatunamn som Fabriksgatan vittnar om. Bland annat låg en stor remfabrik på Åvägen fram till 1977. När den stängde igen gick personalen hem och lämnade allt som det var. Idag är det ett arbetslivsmuseum, ett intressant exempel på hur en fabrik kunde se ut i början på 1900-talet. Strax intill, på Åvägen 19 hade bryggeriet Apotekarnes sin tillverkning av sodavatten. Byggnaden bubblar numera av kreativitet under namnet Brewhouse, konsertarena och inkubator för skapande näringar.

EVENEMANGSSTRÅK OCH CYKELBANOR
Från Gårda löper gång- och cykelbanor åt olika håll, så det är enkelt att ta sig in till Göteborgs centrum och inte mins Centralstationen – perfekt för den som pendlar, eller väljer weekendresor med tåg. En central trafikled löper genom stadsdelen och det finns flera påfarter till E6. Utan att ljuga kan man säga att alla vägar bär till Gårda. Dessutom är Gårda alltid i händelsernas centrum. I hörnet Parkgatan/Ullevigatan ligger Gamla Ullevi, hemmaarena för några av de stora Göteborgslagen samt för dam-landslaget i fotboll. Från Nya Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium och Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet. Gårda är inte bara rikt på nöjen och evenemang. Här finns också flera skolor – från förskola till gymnasier – och all service man kan tänka sig. I Focushuset hittar du en av Sveriges mest välsorterade livsmedelsbutker, med matvaror från jordens alla hörn.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gårdas 3 bästa

3
 • Dahls Bageri Baklucka - dagsfärskt bröd till outletpris
 • Mölnsdalsåns motionsstråk och solbryggor
 • Klätterfabriken

Karta

Fabriksgatan 33

Fabriksgatan 33,
412 51 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vädursgatan 2A
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 778 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!