Kvatlitativt hem med attraktivt läge

Gårda, Göteborg

Vädursgatan 2A

På förhand
Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
4 778 kr
Antal rum
3
Boarea
90 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Kvatlitativt hem med attraktivt läge

Välkommen till detta nyproducerade hem från 2007 med egen uteplats med vacker vy över närområdets grönskande omgivningar

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Populära Brf Gårda Terrass. Vädursgatan 2A - Bjurfors
Populära Brf Gårda Terrass
Interiörbild. Vädursgatan 2A - Bjurfors
Interiörbild. Vädursgatan 2A - Bjurfors
Interiörbild. Vädursgatan 2A - Bjurfors
. Vädursgatan 2A - Bjurfors
Den stillsamma ån flyter genom Gårda. Vädursgatan 2A - Bjurfors
Den stillsamma ån flyter genom Gårda

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna fina och välplanerade genomgångstrea från 2007 om 90 kvm med egen stor uteplats, två bra sovrum, välutrustat kök samt både badrum och gästtoalett. Belägen i ett mysigt område längs med ån och med hela citys utbud i närheten. Fin lugn innergård med belysning. Garaget når man via hissen och på någon minut är man på utfartslederna. Avenyn och den välsorterade matbutiken ICA Focus ligger inom 5-10 minuters promenad.

I Gårda bor ni centralt men samtidigt i ett lugnt och inte minst barnvänligt område med gångavstånd till centrum, Liseberg och Ullevi. Med två minuter till utfartslederna blir bilåkande smidigt härifrån. Även restauranger, livsmedelsaffärer och övrig service finns alltid inom kort promenadavstånd. Gårda är ett expansivt område och det är alltid något på gång som förhöjer boendekvalitén ytterligare. Mölndalsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk att nyttja för de boende i området.

Interiör

Välkommen en trappa upp från Vädursgatan och till denna rymliga trea med egen uteplats mot innergården och åglimt.

Rymlig hall med avhängningsmöjligheter som leder vidare in i lägenheten via en inre hall. Praktiskt och snyggt mörkgrå klinkergolv i entrén och målade väggar i vitt. Ljusinsläpp från både öppningen till vardagsrummet samt sovrummet. I anslutning finns en stor klädkammare.

Välplanerat och rymligt sällskapsrum med rikligt ljusinsläpp. Målade väggar i vitt med en fondvägg i grått. På golvet ligger fin ekparkett.

Sovrummet närmast hallen har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns utgång till den egna uteplatsen beläget mot gården och vy över Gullbergsån. Förvaringsmöjligheter i form av en garderobslängd.

Det andra sovrummet är ljust och rymligt med ekparkett, vitmålade väggar. Plats för säng och förvaring finns i garderob. Fönster mot lugna Vädursgatan.

Modernt och välutrustat kök med gott om plats för sex sittande personer. Tidlöst vit köksinredning från Myresjö i kombination med rostfritt från Bosch samt fläkt från Siemens. Mörka tillagningsytor i laminat samt vitt kakel ovansittande. Ljust gråa och vita väggar samt parkettgolv. Fönster mot uteplatsen och den lugna, grönskande gården.

Helkaklat badrum i vitt med svart klinkergolv. Vikbar duschvägg samt badkar, gediget tvättställ med kommod, handdukstork samt tvättpelare. Förvaringsmöjligheter finns i form av ett vägghängt skåp.

Gästtoalett med väggar klädda i vitt kakel samt svart klinker på golvet. Belyst badrumsskåp med spegel.

Väl tilltagen uteplats inbäddad i grönska med stenplattor och häck runtom. Här sitter ni rofyllt med vy över den skyddade innergården med vy över Mölndalsån. Här finns gott om plats för utemöbler och matgrupp.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplatsen ingår i bostadsrätten enligt styrelesen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 778 kr

Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,08379%
Andel av årsavgiften är
1,08375%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
821
Våningsplan
1 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
90 kvm**

* Bottenvåning från innergården.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
300 kr
Summa
500 kr

Byggnadssätt

Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gårda Terrass
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
87
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Gårda Terrass är en mycket välskött förening med god ekonomi och förvaltningen sköts av Riksbyggen. Föreningen äger fastigheten Gårda 20:9 i Göteborgs Kommun. På fastigheten finns två byggnader med 87 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 2007. Fastighetens adress är Vädursgatan 2 A-C och A-E i Göteborg. Föreningen disponerar 42 bilparkeringsplatser och 5 MC-platser i garage.
Föreningens fastighet har ett belastande servitut avseende 25 bilparkeringsplatser i garaget.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.garda-terrass.bostadsratterna.se/brf-garda-terrass

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Det finns inga planerade avgiftshöjningar under innevarande år enligt representant från styrelsen. (2019-09-24).
Föreningen har visat goda resultat varje år sedan starten vilket gjorde att man vid årsskiftet 2012/2013 kunde sänka månadsavgiften med hela 15 % samtidigt som man extraamorterade på lånen.
Lån om 28 miljoner omförhandlades nyligen. 4år till 0,59%. Detta ger föreningen utrymme att amortera 1-1,5miljoner årligen framöver enligt representant från styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2017/2018 – JM har bytt föreningens enstegs-tätade putsade fasad. Styrelsen är mycket nöjd med resultatet och samarbetet med JM/Byggrex. Fasadens funktion har säkerställts under lång tid framöver.
2018/2019 - Bytt samtliga lampot till LED i trapphus och garage. Även gårdsbelysningen inkluderas.
2019 – Föreningen har bytt ut porttelefonerna
2019 - Installerat laddstolpar i garaget.
2019 – Omålning av cykelförråd.
Planerade:
Inga planerade underhåll som inte finns i UH planen.

Parkering

Via hissen nås garaget under fastigheten. Där finns 67 parkeringsplatser varav 25 stycken disponeras av Wallenstam via servitut. Föreningen tar ut 1100 kr/månad för sina platser. Det är kö till föreningens platser men däremot kan man hyra av Wallenstam för ca 2 000 kr/mån. Separat kö. Det finns även 5 stycken MC-platser i garaget som går att hyra för 300 kr/mån.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering men fler garage finns i området för hyra av p-plats.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Itux Göteborg.
Internet: Fiber finns indraget i fastigheten via Itux Göteborg. Möjlighet att välja leverantör själv.

Gemensamma utrymmen

Det finns en trevlig gästlägenhet för fyra personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 300 kr/natt, på adressen Vädursgatan 2 A. Det finns även cykelförråd.

Övrigt

Grillning med el och gasol är okej. (inte kol).

Området

Mäklaren om Gårda

Gårda är en stadsdel som växer och utvecklas. De gamla industrikvarteren har omvandlats till ett varierat område med moderna, välplanerade lägenheter samt vackra stråk och grönområden med solbryggor längs Mölndalsån och Gullbergsån, vilka skapar en trivsam atmosfär.

FÖRETAG OCH LUGNA INNERGÅRDAR
I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar men nya bostäder, kontorshus, butikslokaler, restauranger och kaféer tillkommer hela tiden. Det ger en välbalanserad mix av människor i olika livsfaser, blandade verksamheter och en skönt expansiv anda.

Gårda har fått sitt namn av hemmanet Stora Gårda som låg här. När de första spårvagnarna började gå 1879, placerades huvudstationen Vagnhallen i Gårda. Fram till slutet på 1980-talet var Gårda främst ett industriområde, vilket gatunamn som Fabriksgatan vittnar om. Bland annat låg en stor remfabrik på Åvägen fram till 1977. När den stängde igen gick personalen hem och lämnade allt som det var. Idag är det ett arbetslivsmuseum, ett intressant exempel på hur en fabrik kunde se ut i början på 1900-talet. Strax intill, på Åvägen 19 hade bryggeriet Apotekarnes sin tillverkning av sodavatten. Byggnaden bubblar numera av kreativitet under namnet Brewhouse, konsertarena och inkubator för skapande näringar.

EVENEMANGSSTRÅK OCH CYKELBANOR
Från Gårda löper gång- och cykelbanor åt olika håll, så det är enkelt att ta sig in till Göteborgs centrum och inte mins Centralstationen – perfekt för den som pendlar, eller väljer weekendresor med tåg. En central trafikled löper genom stadsdelen och det finns flera påfarter till E6. Utan att ljuga kan man säga att alla vägar bär till Gårda. Dessutom är Gårda alltid i händelsernas centrum. I hörnet Parkgatan/Ullevigatan ligger Gamla Ullevi, hemmaarena för några av de stora Göteborgslagen samt för dam-landslaget i fotboll. Från Nya Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium och Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet. Gårda är inte bara rikt på nöjen och evenemang. Här finns också flera skolor – från förskola till gymnasier – och all service man kan tänka sig. I Focushuset hittar du en av Sveriges mest välsorterade livsmedelsbutker, med matvaror från jordens alla hörn.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gårdas 3 bästa

3
 • Dahls Bageri Baklucka - dagsfärskt bröd till outletpris
 • Mölnsdalsåns motionsstråk och solbryggor
 • Klätterfabriken

Karta

Vädursgatan 2A

Vädursgatan 2A,
412 50 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gårda, Göteborg

  Adress
  Fabriksgatan 33
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  5 807 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm