Grimmered, Göteborg

Vårstigen 17

Såld, 2021-03-02
Besiktigad
Slutpris
10 000 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
871 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
170 kvm / 80 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Janne Andersson Melinder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0706-22 39 69

 • Extra kontaktperson

  Malin Linnér Öien

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-761 79 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Mäklaren om Grimmered/Ekebäck

BO HÖGT ÖVER HAVET
I Grimmered och Ekebäck bor du högt beläget med vacker vy över Göteborg. Närheten till havet är påtaglig samtidigt tar du dig in till city på bara några minuter.

VINGA FYR I SIKTE
Grimmered och Ekebäck är bostadsområden i västra Göteborg som ligger högt med Kungsten, Älvsborg och Ruddalen som närmsta grannar. Området består till största delen av fristående småhus. Tack vare sitt höga läge i förhållande till övriga områden i närheten så är Ekebäcksberget en populär destination för att blicka ut över Göteborg. I klart väder kan du se Vinga Fyr och Göteborgs hamninlopp.

Från området är det inte långt till Nya Varvet som är vackert beläget vid Göta Älvs södra strand. Här finns hus från 1700-talet, gamla verkstäder och kaserner från den gamla flottbasen. Idag verkar många företag på området och här finner man vackra stråk utmed vattnet, härliga grönområden samt restauranger och caféer. På bekvämt cykelavstånd har du Slottsskogen för härliga promenader bland djur och natur. Friluftsområdet Ruddalen bjuder på en idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter samt naturstigar som passar perfekt för löpning och skogspromenad. Har du tur kan du få se ett rådjur eller en räv.

MED VIND I SEGLEN
En kort tur med spårvagn tar dig ut till Långedrag och Saltholmen. Här finns en underbar miljö som sprudlar av liv och rörelse. Det finns flera småbåtshamnar i området och den seglingsintresserade hittar Göteborgs Kungliga Segel Sällskap här. GKSS grundades 1860 och är idag ledande inom segling. Långedrags värdshus ligger vackert vid vattnet och där kan du avnjuta en god middag eller ta en fika på sommaren i deras seglarbar.

För den kulturintresserade kan det vara roligt att veta att boxningslegenden Ingemar ”Ingo” Johansson hade sitt barndomshem i Grimmered och artisten Håkan Hellström har växt upp i Ekebäck.

I Grimmered och Ekebäck finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Området tillhör stadsdelen Älvsborg som erbjuder grundskolor med flera olika inriktningar som ex idrott och musik. I närliggande Påvelund hittar du också populära Engelskaskolan som erbjuder både förskola och grundskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Grimmered/Ekebäck? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Grimmered, Göteborg

  Besiktigad
  Adress
  Kavåsvägen 25
  Utgångspris
  8 500 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  189 kvm / 56 kvm
  Tomtarea
  691 kvm

  Visning: 2021-04-25 13.15 Boka här