Gaveltrea med balkong i soligt sydvästläge precis ovanför Linné

Guldheden, Göteborg

Lövskogsgatan 18

På förhand
Avgift
4 125 kr
Antal rum
3
Boarea
74,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Gaveltrea med balkong i soligt sydvästläge precis ovanför Linné

Härlig hörnlägenhet med generös balkong i grönskande och citynära Norra Guldheden. Stabil HSB-förening och nära kommunikationer! Välkommen att trivas!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna eftertraktade trea i Norra Guldheden! Praktiskt belägen med härligt hörnläge vilket ger fönster i två väderstreck. Solig sydvästbalkong, fiskbensparkett, ljust och luftigt sovrum med inbyggda garderober, djupa fönsterbänkar i vacker natursten är bara några av bostadens positiva attribut.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet och förskola och lekplatser i grannskapet. Strategiskt placerat inom gränsdragningen för vägtullarna. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter och Guldhedstorget bjuder på närservice i form av livsmedelsbutik, blomsteraffär, pizzeria och sushirestaurang. Stabil och välskött HSB-förening med grönskande innergård.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Guldheden 15:1

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
51
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
74,5 kvm

Månadsavgift

Avgift
4 125 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2012-12-11

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, naturreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Lövskogsgatan 18

Lövskogsgatan 18,
413 20 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Doktor Forselius Gata 10 E
  Månadsavgift
  2 744 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Doktor Allards Gata 10
  Månadsavgift
  2 855 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!