Social och välplanerad trea högt upp i huset med låg avgift

Haga, Göteborg

Haga Östergata 18

På förhand
Avgift
2 791 kr
Antal rum
3
Boarea
81,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Social och välplanerad trea högt upp i huset med låg avgift

I Haga erbjuds nu denna välplanerade trea högt upp i huset med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och balkong mot den lummiga innergården

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välplanerad trea högt upp i huset. Haga Östergata 18 - Bjurfors
Välplanerad trea högt upp i huset
Stora fönsterpartier i kombination med den öppna planlösningen ger ett härligt ljusinsläpp. Haga Östergata 18 - Bjurfors
Stora fönsterpartier i kombination med den öppna planlösningen ger ett härligt ljusinsläpp
Föreningens innergård är en av Göteborgs bästa. Haga Östergata 18 - Bjurfors
Föreningens innergård är en av Göteborgs bästa
Här finns det tillgång till både lekplats och grill. Haga Östergata 18 - Bjurfors
Här finns det tillgång till både lekplats och grill
Här finns även både frukter och bär att plocka. Haga Östergata 18 - Bjurfors
Här finns även både frukter och bär att plocka
. Haga Östergata 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I historiska kvarter där mysiga caféer varvas med pittoreska butiker, mitt i hjärtat av Haga, ligger denna charmiga trea. Hissen tar dig hela vägen upp till tredje våningen. Väl inne i lägenheten slås du av ett fantastiskt ljusinsläpp och stora öppna ytor. Från vardagsrummet och köket som ligger med öppen planlösning ges en härlig utsikt över den vackra lummiga innergården. Från köket nås den mysiga balkongen med samma trevliga utsikt. Lägenheten har mycket bra förvaringsutrymmen med en klädkammare och flertalet garderober. Tidlöst kök med bra ytor och förvaring. Renoverat badrum med praktiskt tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Sovrummen är generösa med plats för dubbelsäng och förvaring.
Välkomna till ett boende att trivas i!

Välkomna till en välskött HSB-förening med många fina gemensamhetsutrymmen så som samlingslokal, bastu och övernattningslägenhet. På den fina innergården finns utemöbler, planteringar och sittytor, allt välskött och snyggt. För dig som vill ta en joggingtur ligger Slottsskogen nära tillhands, och så även Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Här bor man i en levande och näst intill bilfri stadsdel med tillgång till ett rikligt utbud av restauranter, caféer och diverse butiker. Från det man kliver ut genom porten är det ca 10 minuters promenadavstånd till Avenyn, Kungsgatan och likaså Linné, Kungsgatan och Linné. Dessutom finns det bra kommunikationer och servicen är väl utbyggd i området. Hållplatsen Hagakyrkan ligger några minuter bort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Ada i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
79
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

HSB brf Ada bildades 1992 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Fastigheterna består av såväl ombyggda äldre hus som nyuppförda hus. Fördelningen av ny- respektive ombyggd är följande: 66 st nybyggda och 13 st ombyggda. Totalt är det 79 lägenheter, 5 butikslokaler i gatuplan samt 7 kontorslägenheter.

Byggnadsytan omfattar 6 307 kvm boyta och 987 kvm uthyrningslokaler.

Föreningens ekonomi är god och välskött. Avgiften för driften har höjts för 2019 med 5 procent. Höjningen berör inte lånedelen för de lägenheter som inte gjort helt eller delvis kapitaltillskott. Anledningen till höjningen är att priset för fjärrvärme och el har ökat. Dessutom behöver föreningen ta höjd för framtida underhåll.

För mer info om föreningen besök gärna deras egna informativa hemsida: www.hsb.se/goteborg/ada

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större arbeten planeras utan löpande underhåll tillämpas.
Under de senaste åren har målningsarbeten gjorts på föreningens samtliga fasader och vissa av taken. Installation av nytt fastighetsnät för bredband, nya spaljéer på Bedagården och byte av utrustning i tvättstugor är tidigare utförda installationer och renoveringar. År 2016 har föreningen gjort en OVK besiktning i samtliga lägenheter. Under 2019 revs de befintliga uteplatserna på Bedagården och nya har byggts.

Parkering

Brf Ada har förtur till parkeringstillstånd i garaget på Skolgatan. Separat kö.
Kontakta Parkeringsbolaget för information och ställa sig i kö tel nr 031 - 774 37 00.

Parkeringsbolagets webbsida
https://www.p-bolaget.goteborg.se/

TV/bredband

Bredband via bredbandsbolaget (100/100) och ett grundutbud med tv-kanaler ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Härlig lummig innergård med uteplats med grill samt lekplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten.

Gemensamma utrymmen i föreningen är tvättstuga, cykelrum, gemensamhetslokal, gästlägenheter, festlokal, solarium och bastu.

Parkering

Brf Ada har förtur till parkeringstillstånd i garaget på Skolgatan. Separat kö.
Kontakta Parkeringsbolaget för information och ställa sig i kö tel nr 031 - 774 37 00.

Parkeringsbolagets webbsida
https://www.p-bolaget.goteborg.se/

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 791 kr

Säljarna har gjort kapitaltillskott på 100% vilket gör att avgiften är så låg.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,28322%
Andel av årsavgiften är
1,28322%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81,2 kvm

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
114
Energideklarationsdatum
2020-01-27

Området

Mäklaren om Haga

På väg till Haga lämnar du storstadspulsen bakom dig. Mellan Vasa och Linné blåser den bort och lämnar plats för gemytlig småstadsidyll. Som att resa tillbaka i tiden. Ändå känns den lilla stadsdelen märkligt nutida och det är inte sällan i Haga man lyckas snappa upp de senaste trenderna.

NOSTALGI OCH HÖG STANDARD
I Haga bor du i en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det här var faktiskt stadens tidigaste förort och hem för många arbetare med anknytning till varven och hamnarna. Att Haga har kvar en gammaldags stil beror konstigt nog på att stadsdelen försummades i många år, innan en välförtjänt och rejäl renovering genomfördes på 80-talet. Därför har många hus som ser gamla ut en modern till exklusiv standard och Haga har blivit en av stadens mest omtyckta delar, som man som götebor-gare stolt visar upp. Här är det enkelt för vem som helst att känna sig som hemma, gammal som ung, nostalgiker som visionär.

Huvudgatan Haga Nygata är nästan jämt myllrande av folk som antingen väljer att ta den trevligaste vägen mellan västra och norra centrum, ska träffa en vän över en fika eller kommer som besökare utifrån och ser Haga som det mest självklara turistmålet i staden. Sidogatorna vill däremot hagaborna gärna se som sina egna. Visst finns även där enstaka second hand-butiker och restauranger men det är långt ifrån samma drag och ruljangs som på Haga Nygata, utan mer karaktären av lugna och mysiga hemmakvarter, med lummiga innergårdar och gemenskap grannar emellan.

GIGANTISKA BULLAR OCH HEALTH FOOD
Hagas attraktionskraft kommer sig av den gemytliga stämning som är en effekt av kombinationen av småskalighet och mångfald: vackra landshövdingehus i olika färger och med olika slags affärer, kaféer och restauranger i gatuplan. Många av butikerna hittar du bara i Haga och ingen annanstans. På en ganska liten yta finns även ett stort antal fina antikvitetsaffärer och du kan lätt lägga en förmiddag på att botanisera bland olivoljor, te, kryddor och marsipan. Eller varför inte utforska alla kaféer, som vart och ett har just sin specialitet, som gigantiska kanelbullar, ett udda inredningskoncept eller färskpressad juice i unika kombinationer. Under sommarhalvåret kantas Haga Nygata av uteserveringar. Som hagabo låter man humöret styra om kaffet ska intas där eller hemma på den egna innergården. De olika marknaderna under året är inte heller att förglömma. Vad kan vara mysigare en decemberdag än att strosa runt i kvarter med genuint hantverk och lokalproducerad mat?

SKANS OCH BADANSTALT
Renströmska Badanstalten från 1876, eller numera Hagabadet, lockar inte bara med avkopplande bad och spa-behandlingar i lugn och harmonisk miljö, utan är även en träningsanläggning i premiumsegmentet och därtill en mötesplats som gjord för en långfrukost eller spontan lunch med bästa vännerna.

Som kronan på verket ståtar Skansen Kronan uppe på Skansberget och är hagabornas närmaste utflyktsmål, om man nu kan kalla några meters promenad för en utflykt ... Ta dig dit uppför de branta stentrapporna eller den slingrande gångvägen och upplev känslan av att stå mitt i stan men samtidigt mitt i naturen. Till på köpet får du en storslagen vy ut över staden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Haga? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hagas 3 bästa

3
 • Café Husaren
 • Designbutiken Market 29
 • Hagabadet - träning, SPA och bad

Karta

Haga Östergata 18

Haga Östergata 18,
413 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Haga, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haga Östergata 26
  Månadsavgift
  3 737 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!