Välplanerad gaveltvåa med stor uteplats som delvis är inglasad

Hildedal, Göteborg

Fruktträdsgatan 5

På förhand
Avgift
3 340 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad gaveltvåa med stor uteplats som delvis är inglasad

Välplanerad gaveltvåa med stor uteplats mot grönskan, uteplatsen är delvis inglasad. Bostad från 2015 med stilsäkra tillval.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Bilder

Härlig uteplats i västerläge. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors
Härlig uteplats i västerläge
. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors
. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors
. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors
. Fruktträdsgatan 5 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har du möjlighet att bo i denna välplanerade genomgångstvåa. Öppen planlösning gör att lägenheten känns ljus och rymlig. Det finns dessutom möjlighet att göra om lägenheten till en trea om så önskas. Njut av den inglasade uteplatsen i ett insynsskyddad läge där ni kan vila blicken mot grönskan utanför. Uteplatsen fortsätter utanför inglasningen med en stor stenlagd yta, perfekt att koppla av här när eftermiddags- och kvällssolen ligger på.
Ett kvadratsmart och modernt boende i populärt område. Väggarna är genomgående ljusa och golven smyckas av ljus parkett. Det är en fantastisk känsla att stiga in i en modern lägenhet där allt är nytt och fräscht och planlösningen är planerad utifrån dagens behov. Genom lägenhetens stora fönster får dagsljuset spela fritt i ditt hem.

En nyproducerad lägenhet där man bor med närhet till city samt Backaplan med all dess service. Man har också nära till Kville och den trevliga saluhallen. Föredrar du att handla i det lilla formatet hittar du delikatesser från världens spännande hörn i närliggande Kville Saluhall. Här bor man också med närhet till det fina grönområdet Hisingsparken med löpslingor, promenadstråk och skog. Naturskönt och lugnt, eller stadsliv med hög puls, varför välja när du kan få både och? På en grönskande plats i nya Hildedal på centrala Hisingen finner ni denna ljusa och moderna tvåa i en Svanen märkt byggnad, med cirka tio minuter in till Göteborgs city.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 15:193

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 340 kr

I avgiften ingår värme och vatten, Telia Triple-play samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för varmvatten och el efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,167%
Andel av årsavgiften är
2,17%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
5-1005
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
67 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
77
Energideklarationsdatum
2017-01-03

Om föreningen

Namn
Brf Äppelblom
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
45
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Äppelblom bildades 2012-05-15 och registrerades 2014-04-14. Föreningen består av 45 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och äger och förvaltar byggnaderna.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brf Ekonomen i Stockholm AB och fastighetsservice sköts av MBA fastighetsservice. Brf Äppelblom består av två hus med fyra våningar plus takvåningar på femte. Totalt 45 rymliga och välplanerade lägenheter i storlekarna 1 rok till 4 rok, alla med stor och härlig balkong, uteplats eller takterrass. Fasaderna i naturtonade färger harmoniserar väl med omgivningarna och gavlarna är formade så att varje balkong får en tydlig avskildhet.

En samfällighetsförening har bildats för förvaltning av grönområden, väg genom området, p-platser, gym, lekplats samt miljörummen.

Parkering

Det är för närvarande kö till parkeringsplatserna. Hyra för parkeringsplats är 400 kr/månad.

TV/bredband

Kabel-TV med grundutbud och bredband via Telia Tripel Play. Ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Lekfulla mötesplatser gör det trevligt att slå sig ner på bänken vid sandlådan och småprata med andra i området medan barnen leker. Grönskan följer med ända in
på knuten och förhoppningsvis kommer en del av den gamla äppleodlingen att bevaras så att du kan plocka frukten precis utanför dörren. Som boende i Brf Äppelblom har du dessutom odlingslotter till ditt förfogande samt ett utomhusgym för träning och välmående.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, källarförråd samt miljörum för sortering av sopor och återvinningsmaterial.

Området

Att bo i Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

I Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fruktträdsgatan 5

Fruktträdsgatan 5,
417 19 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hildedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kamomillvägen 40
  Månadsavgift
  4 936 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!