Rymlig tvåa med härlig uteplats

Hildedal, Göteborg

Kamomillvägen 40

På förhand
Avgift
4 936 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rymlig tvåa med härlig uteplats

Rymlig tvåa med uteplats i underbart västerläge i mysiga Hildedal

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Kamomillvägen 40. Här bor ni en rymlig tvåa som skulle kunna göras om till en trea om så önskas. Genomgående fina ytskikt och tidlösa materialval. Gott om förvaring i två stora klädkammare och bekvämligheter som egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Kök och vardagsrum i öppen social planlösning, möblera med soffgrupp och tillhörande tv-möbel och en större matgrupp så alla gäster kan komma över på trevliga middagar. De soliga månaderna på året har ni dessutom lyxen att kunna grilla och ha de trevliga middagarna ute på lägenhetens uteplats som ligger i ett underbart västerläge.
Bo i en trevlig förening i populära Hildedal. Hildedal ligger med närhet till naturen och fina promenadstråk runt Slätta Damm men samtidigt bara 10 minuters bussresa till de centrala delarna av Göteborg.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 15:204

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 936 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,8583%
Andel av årsavgiften är
1,86%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
511
Våningsplan
0 av 2
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
67 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Byggnadssätt

Byggår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kamomillen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Kamomillen är en privat förening uppförd av JM med byggår 2005. I föreningen finns det 47 stycken lägenheter som omfattar adresserna Kamomillvägen 38-48.
Lägenheterna är byggda för att öka trivseln för de boende med bl a uteplats eller balkong i västerläge, förråden finns inne i lägenheterna och husen är utrustade med hiss. Dessutom ingår en p-plats till varje lägenhet. Mot Tuvevägen skyddar ett bullerplank som stänger ute trafikljud och skapar lugn och ro för de boende.
Lägenhetsförteckning samt den ekonomiska förvaltningen sköts av Lundéns Fastighetsförvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts av HSB.

Föreningen ligger i Hildedal som är ett område mitt emellan Hjalmar Brantingsplatsen och Tuve. Härliga strövområden runt Slätta damm ligger bara 10 min promenad ifrån området. Vill man också ta sig in till stan så görs detta enkelt med kommunal trafik på bara 10 min.

Föreningen har en informativ hemsida: www.brfkamomillen.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2012: Målning av träpaneler, soprum och trädgårdsförråd.
2013: Målning av syd-/västsidans träpanel.
2014: Rengjordes ventilationssystemet och OVK-besiktning utfördes. Målning av cykel- och trädgårdsförråd, soprum, takfot, entrétak, portiktak och träpanel på vissa balkonger.
2015: Installation av nya porttelefoner samt asfaltering.

Parkering

P-plats ingår i månadsavgiften.

TV/bredband

Brf. Kamomillen är ett ComHem-hus. Till varje lägenhet ingår ett grundutbud av kanaler. Förutom det grundutbudet av tv kanaler finns möjlighet att teckna bredband, digital tv- och telefonitjänster via ComHem. Föreningen är ansluten till fiber via ITUX.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en egen grillplats med en utomhusgrill som alla medlemmar får använda. Den är belägen ner vid den allmänna gräsmattan vid Kamomillvägen 48. Här kan god grillad mat serveras till nära och kära under våren och sommaren.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två återvinningsrum för soppsortering.

Föreningen har även ett antal odlingslotter för den som har intresse för det. Man kontaktar styrelsen om man är intresserad över hur man får tillgång till dem. Behöver du låna föreningens handgräsklippare som finns i redskapsboden så kan du kontakta någon i styrelsen eller till dem som odlar på föreningens odlingslotter.

Övrigt

Det finns två cykelrum för förvaring av cyklar i föreningen. Varje lägenhet har eget förråd inne i lägenheten. Ytterligare förvaring finns inte i föreningens regi.

Området

Att bo i Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

I Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kamomillvägen 40

Kamomillvägen 40,
417 19 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hildedal, Göteborg

  Adress
  Fruktträdsgatan 7
  Pris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 763 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  99 kvm

  Visning: 2019-08-26 18.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Hildedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 5
  Månadsavgift
  3 340 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!