Välplanerad 5:a i lugnt och barnvänligt område.

Hisings Backa, Göteborg

Bäckebolslyckan 24

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
6 906 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
106,4 kvm

Visning

 • måndag 17/8, KL 18:30 - 19:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad 5:a i lugnt och barnvänligt område.

Högst upp finner man denna stora genomgångsfemma. En stor och rymlig inglasad balkong i soligt västerläge. Lugnt och barnvänligt område.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Bäckebolslyckan 24. Två trappor upp i huset finner man denna välplanerad och fina genomgångslägenhet med stora fönsterpartier. Köket är stilfullt renoverat med exklusiva materialval. En mycket trevlig lägenhet med luftiga rum. Välkomnande och rymlig hall. Generöst vardagsrum som är perfekt för social gemenskap. Lugna och rofyllda sovrum med plats för gott om garderober. Den inglasade balkongen erbjuder en möjlighet att kunna förlänga sommaren och ligger i ett soligt västerläge. Ett stort plus är att parkering ingår i månadsavgiften.

Här bor man i en populär förening med fina gemensamhetsutrymmen, nära service och kommunikationer. Lugnt och barnvänligt område med välskötta innergårdar. Närheten till den service man behöver såsom affärer och goda kommunikationsmöjligheter in till centrum.

Interiör

Välkomnande och ordentligt tilltagen hall med god plats för både avhängning och förvaring. En garderob ger dig extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett laminatgolv.

Till höger från hallen ligger det stora badrummet. Helkaklat i vitt och på golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv. Här finns toalett, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare, spegelskåp, dusch med glasdörrar samt ett praktiskt vädringsfönster.

I anslutning till hallen ligger två av bostadens sovrum. I det stora sovrummet finns gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här ryms tre dubbelgarderober för extra förvaringsmöjligheter. På väggen sitter vita tapeter och på golvet ligger parkettgolv i ek. Här finns även gott om plats för skrivbord eller dylikt för den som önskar.

Det andra rummet rymmer även det en stor säng. Möblera efter eget tycke och smak. Väggarna är delvis rosamålade och delvis vitmålade.

Bostaden öppnar sedan upp sig mot det fina vardagsrummet och köket. I vardagsrummet ryms med enkelhet både soffgrupp samt matsalsbord. På golvet ligger ett fint parkettgolv i ek och väggarna är vitmålade. Härligt ljusinsläpp från de fina fönsterpartierna. Från vardagsrummet når du den härliga inglasade balkongen i soligt västerläge. Möblera upp balkongen efter eget tycke och smak och sitt här långt in på hösten. Här kan man koppla av och njuta av kvällssolen.

Köket nås både från hallen och vardagsrummet. Köket är renoverades 2008. Köket är rymligt med gott om förvaring och arbetsytor. Skåpsluckorna i caffelatte går snyggt ihop med det gråa kaklet som sitter ovanför laminatbänkskivan. Här finns allt man kan önska sig såsom induktionshäll, spisfläkt, inbyggd micro och varmluftsugn, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt en helautomatisk kaffemaskin som maler ner bönor för en stunds riktig njutning av kaffet. Intill fönster finns en naturlig matplats för flera.

Bortanför vardagsrummet finner man bostadens två övriga sovrum. De kopplas samman genom en liten hall som inrymmer både gästtoalett och klädkammare. Båda sovrummen är väl tilltagna och rymmer med enkelhet dubbelsäng och övrigt möblemang.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 99:3-4

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bäckebol i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
570
Antal lokaler
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Bäckebol består av 570 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 19 lokaler med hyresrätt. Område byggdes 1972-1974 och består av ett antal olika hustyper. Lägenheterna är fördelade mellan 1 - 5 r.o.k.

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Ekonomi:
Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Övriga utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förvaltare:
HSB

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen. Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Fasadprojektet kommer starta under hösten 2019 och omfattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning. Där ingår nya förlängda och inglasade balkonger. Läs mer på hemsidan: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/nyheter/samtyckesblanketten/

Parkering

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. För mer information om parkering se föreningens hemsida.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: Telenor (fiberkabel upp till 200 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via ComHem. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett förråd, extra förråd kan hyras. Det finns bastu och gym i föreningen. Årskort 400 kr för gym och 100 kr för bastu. På Bäckebolsängen 4 finns en samlingslokal som kan hyras av medlemmarna (hyra 250 kr/dygn). Två övernattningsrum kan hyras med vardera 4 bäddar. De är belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. På Bäckebolslyckan 3 finns ett hobbyrum för mindre snickeriarbeten m.m. På Cederflychts gata finns en miljöstationen. Föreningen har 4 tvättstugor. I tvättstugorna finns 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum och mangel. Tvättstugorna är belägna på;

Bäckebolsängen 1: lgh nr 001-036, 121-180, 329-346, 401-418
Bäckebolsängen 7: lgh nr 037-060, 181-240, 347-364, 419-465
Bäckebolslyckan 3: lgh nr 061-078, 241-284, 365-382, 466-537
Bäckebolslyckan 9: lgh nr 079-120, 285-328, 383-400, 538-570

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i västerläge.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 906 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt parkering.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,24604%
Andel av årsavgiften är
0,24604%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
11 687 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
83
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
106,4 kvm

* Två trappor

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
250 kr
Försäkring
170 kr
Övrigt
105 kr
Summa
525 kr

Kabel-tv är en obligatorisk kostnad på 105 kr/mån

Byggnadssätt

Byggår
1972- 1974
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
162
Energideklarationsdatum
2019-06-24

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bäckebolslyckan 24

Bäckebolslyckan 24,
422 54 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sagogången 55
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  6 501 kr
  Antal rum
  4
  Boarea / Biarea
  96,5 kvm / 36 kvm

  Visning: 2020-08-16 15.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sagogången 38
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 422 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2020-08-12 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Ekebygatan 15
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,3 kvm

  Visning: 2020-08-16 14.15 Boka här