Välplanerat i lugnt område

Hisings Backa, Göteborg

Kavaljersgatan 23

På förhand
Pris
1 450 000 kr
Avgift
4 346 kr
Antal rum
2
Boarea
62,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Välplanerat i lugnt område

Välplanerad genomgångstvåa i populära HSB Backadalen. Trivsamt boende med rymlig balkong och närhet till kommunikationer

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad genomgångstvåa i populära HSB Backadalen. Rymlig balkong mot den grösnksande innergården i västerläge. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Köket har gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Vid förnstren med utsikt mot innergrden finns en naturlig matplats.
Lägenhetens sovrum har plats för dubbelsäng och förvaring i garderob. Badrummet renoverades i samband med stambyte 2007 och är helkaklat i ljusa toner. Här finns Dusch, WC-stol, dusch samt tvättmaskin och värmegolv. Ett ljust och trivsamt boende med närhet till mataffär och mycket goda kommunikationsmöjligheter till Göteborg city. Inom promenadavstånd nås även Selma Lagerlöfs torg med sitt utbud av affärer bank och övrig service.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Backa 72:1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backadalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
971
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Backadalen

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 971 lägenheter i 41 huskroppar. 969 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. HSB Brf Backadalen är en aktiv förening som arbetar för ökad trivsel för sina medlemmar och anordnar olika aktiviteter såsom pubkvällar, resor, barndisco och studiecirklar m.m. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-72.

Ekonomi:
I månadsavgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad.

För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida.
Föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/backadalen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan vilken årligen uppdateras.
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2014: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts.
2014: Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: byte av låssystem för entré- och källardörrar. Fönster i loftgångarna byttes.
2018: Installation av nya porttelefoner.

Säkerhetsdörrar samt lås till lägenhetsdörrar samt skal har föreningen börjat titta på. Kommer eventuellt att kunna påbörjas till vintern.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. HSB sköter parkeringen. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran. Extra p-plats går att hyra för 85 kr/mån. Garage går att hyra för 187 kr/mån. Till garaget är det för närvarande kö.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via NetAtOnce, gruppanslutning tecknad via föreningen, 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Från och med februari nästa år blir ComHem leverantör för bredbandet. Hastigheten blir 250/50.

Gårdsplats/innergård

Lekplatsen på Mårbackagatan totalrenoverades 2018, och planen är att
lekplatserna på Körkarlens gata och
Gösta Berlings gata skall vara renoverade före semestern i år. Sedan
renoverar vi Ekebygatan till hösten.

Gemensamma utrymmen

I denna förening finner ni trevliga gårdar med flera lekplatser och grillplatser. Det finns även en samlingssal, snickeriverkstad, vävstuga och en uthyrningslägenhet som man kan hyra till en kostnad av 300 kr/dygn. Som medlem i bostadsrättsföreningen har man möjlighet att använda cykelförråd, barnvagnsrum, mopedrum samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. För att få tillgång till mopedrummet behöver man ingå ett avtal samt lägga en deposition på 500 kr. Det finns en bastu i föreningen, avgift 25kr/månad, läggs på hyresavin. Öppet för herrar mån+ons 15-20, fre 15-18:30. Damer bastar tis+tors 15-20.

Övrigt

Efter ansökan om medlemskap i föreningen så skall köparen träffa representanter ur föreningen för ett informationsmöte innan medlemsgodkännande ges. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde

Uteplats/balkong

Rymlig balkong in mot den grönskande innergården i västerläge

Ombyggnad, Renoveringar

Vatten och avloppsstamsrenovering slutfördes 2007 och i samband med detta renoverades badrummet.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykel och barnvagnsrum i källaren. Till var bostad finns ett källarförråd samt matkällarförråd. I källaren finns även tvättstuga med 2 stora tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

via kabel-tvnätet ComHem samt fast lina med en hastighet av 100/100 Mbit/s. via Net at once. Månadskostnad: 249 kr/mån.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran. Extra p-plats går att hyra för 85 kr/mån. Garage går att hyra för 187 kr/mån. Till garage är det för närvarande kö

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 346 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,08931%
Andel av årsavgiften är
0,08931%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
225
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
62,5 kvm

* Bottenvåning. Våningsplan 1 av 3 (0,5 trappor).

Byggnadssätt

Byggår
1969-1971

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
144

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kavaljersgatan 23

Kavaljersgatan 23,
422 48 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Bäckebolsängen 23
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 860 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72,6 kvm

  Visning: 2020-04-05 15.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övralidsgatan 11
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 921 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!