Fint renoverad fyra med unik planlösning

Hisings Backa, Göteborg

Sägengatan 18

På förhand
Pris
2 295 000 kr
Avgift
6 486 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
96 kvm

Fint renoverad fyra med unik planlösning

Rymlig fyra med unik planlösning och inglasad balkong i västerläge. Parkeringsplats ingår i avgiften och närhet till bussförbindelser.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Unik genomgångsfyra i fint renoverat skick erbjuds nu på Sägengatan 18! Här finner du ett smakfullt boende om 96 kvm i elegant utförande som inte lämnar något att önska. Bostadens planlösning har förändrats när köket renoverades 2019 vilket gör att det rymliga vardagsrum ligger i öppen anslutning och förlängs av en inglasad balkong i solsäkert västerläge, helt utan insyn. Köket är stilsäkert utfört med moderna fronter och erbjuder allt hemmakocken kan tänkas behövas. Bostaden är förmånligt utrustad med två toaletter som renoverats i samband med föreningens stambyte och erbjuder tvättmöjligheter i hemmet. Här erbjuds tre sovrum och ett av dem har en djup skjutdörrsgarderob för extra förvaring. Till bostaden hör ett källarförråd och en parkeringsplats ingår i avgiften.

En perfekt lägenhet för familjen med närhet till natur och service. Här bor du i en välskött förening mitt i Hisings Backa med närhet till butiker vid Selma Lagerlöfs torg och bra kommunikationer in till Göteborg.

Kontakta mäklaren för mer information!

Interiör

På våning 2 av 3 finner du denna smakfulla fyra om 96 kvm. Trivselfaktorn är hög med gott ljusinsläpp, ljusa väggar och genomgående fina materialval. Du har en väldigt social och öppen planlösning som bjuder in till sociala sammankomster. Bostaden disponeras enligt följande:

Kliv in och välkomnas av en stor och rymlig hall som erbjuder gott om förvaring genom en garderob och öppna ytor. På golvet ligger en slitstark linoleumgolv och väggarna är tapetserade med grön tapet och vit pärlspont.

Köket är nyrenoverat i ljusa färgsättningar med genomtänkta och smakfulla detaljer. Köket ligger i öppen anslutning till vardagsrummet men avgränsas av en arbetsbänk så hemmakocken har översyn på gästerna. Skåp och luckor går i vitt och matchas med vitt kakel. Maskinell utrustning består av integrerad diskmaskin, fläkt, spishäll, inbyggd ugn och micro. Du finner även fullstor kyl och frys som är integrerad. Här ryms större matgrupp för både familj och vänner.

Vardagsrummet är målat i en varmgrå ton och är socialt sammanknutet med köket och erbjuder gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsbord om så önskas. Stora fönsterpartier skänker härligt ljus in i rummet. Från kök och vardagsrum nås den inglasade balkongen i härligt västerläge där du kan njuta av eftermiddagssolen helt utan insyn.

Bostaden är utrustad med tre rymliga sovrum, varpå två nås från hallen och ett från köket. Perfekt för den stora familjen eller om man behöver ett hemmakontor. Alla tre rummen rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett av sovrummen har en ljus heltäckningsmatta och en praktisk skjutdörrsgarderob som ger mycket förvaring.

Bostaden är även förmånligt utrustad med två toaletter, båda är renoverade i samband med föreningens stambyte och går i enhetliga toner. På golven ligger svart klinker och väggarna är kaklade i vitt. I den mindre gästtoan finns en toalett, tvättställ, spegel och förvaringsskåp. I det större badrummet består utrustningen av toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt duschhörna med vikbara dörrar av glas. För bekvämlighet i vardagen finns även en tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 35:2

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 161 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
6 486 kr

I avgiften ingår värme, vatten, p-plats, kabel-tv och bredband (250 Mbit). Individuell mätning av el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,25744%
Andel av årsavgiften är
0,25744%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
203
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
96 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
100 kr
Försäkring
155 kr
Summa
255 kr

Bersäkningen avser två vuxna. Observera att driftskostnader är en uppskattning och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1969
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 14 februari 2020

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
110
Energideklarationsdatum
2020-02-14

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
484
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Backa består av 484 lägenheter. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969-1970. Föreningen innehar marken med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2028.

HSB Brf Backa är en välskött förening. Föreningen är aktiv och ordnar utflykter och aktiviteter såsom boule m.m. För underhållet av husen följer man en 10 årig-underhållsplan. För vidare information se föreningens årsredovisning eller gå in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/goteborg/backa

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning för 2021 planerad.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar. Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck.
2015-2017: Stamrenovering av samtliga badrum i föreningen. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum.
2019: Byte av samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem för tvättstuga, gästlägenhet etc samt byte av samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.

Planerade:
2021 - Rusta upp fasad när väder tillåter.

För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 161 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, förutom ett grundutbud ingår 8 favoriter i avgiften.
Från den 1 juli 2019 ingår bredbandet i avgiften och det är ComHem som levererar 250/50 man måste anmäla detta själv till ComHem.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen finns tillgång till en tvättstuga och ett mangelrum i varje hus. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, snickerboa, boulebana, tennis-, fotbollsplan och möjlighet att hyra fritidslokalen Riddaren för 250 kr/tillfälle samt en gästlägenhet med 4 st sovplatser som kan hyras för 350 kr/natt. I varje U-hus finns även en grovtvättstuga. Källarförråd hör till lägenheten.

Föreningens expedition ligger på Sägengatan 23. De har öppet måndagar kl. 18:00-19:30 (ojämna veckor) och nås på tfn. 031-52 25 54. Nya medlemmar får en kallelse om att kontakta ordföranden för en träff där det informeras om vad som gäller i föreningen.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

SHOPPING, SPA OCH NATUR PÅ HEMMAPLAN
Bara en kvart från centrala Göteborg bor du i expansiva Hisings Backa. Området har ökat i popularitet de senaste åren på grund av den intensiva utvecklingen. Samtidigt är naturen aldrig långt borta.

STORT UTBUD AV SHOPPING
Hisings Backa är beläget på ön Hisingen och är ett område som har lika nära till Göteborgs centrum som till natur och landsbygd. Området har en blandad bebyggelse med flerfamiljshus, radhus och villor. Var du än bor i området når du lätt Hisings Backas tre stora köpcentrum – Brunnsbotorget, Bäckebols köpcentrum och Selma Lagerlöfs Torg. Den sistnämnda med tillhörande kvarter har genomgått en stor omvandling de senaste åren. Torgets strategiska position utmed E6 och utbudet av dagligvaror och nischade butiker gör att många hittar hit. Lockar kultur mer finns här både bibliotek och kulturhus. Kultur är en stor del av Hisings Backa och du har den på flera ställen. I Brunnsbo finns Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler. Brunnsboskolan har en kulturprofil och på Skälltorpsskolan finns Svenska Balettskolan som lockar elever från hela Västsverige.

Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som har byggts om till bostäder. Här har du också välkända designhotellet Sankt Jörgen Park Resort. Resorten erbjuder konferens och spamöjligheter samt en golfbana med 18 vackra hål i parkmiljö. För den sportintresserade har Hisings Backa många olika aktiviteter som fotboll, gym, ridning och framförallt natursköna promenadvägar.

TA DIG ENKELT TILL STAN
Hisings Backa har många kommunala förskolor och föräldrakooperativ, ofta inom gångavstånd. För de äldre barnen finns flera grundskolor och friskolor att välja på. I närliggande Lundby hittar du gymnasieskolor med olika inriktningar.

De goda kommunikationerna tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Flera busslinjer passerar Hjalmar Brantingsplatsen där spårvagnar tar dig vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA ligger. För dig som hellre cyklar finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sägengatan 18

Sägengatan 18,
422 58 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Ekebygatan 16
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 030 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,3 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Cederflychts Gata 3
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 867 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66,1 kvm

  Visning: 2021-04-18 13.30 Boka här