Välplanerad och nyrenoverad tvåa med balkong

Hisings Backa, Göteborg

Sägengatan 31

Budgivning pågår
Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
3 921 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
48,8 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 720 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 720 000 krBudgivare 52020-01-2819:19
1 710 000 krBudgivare 42020-01-2812:53
1 700 000 krBudgivare 42020-01-2721:42
1 700 000 krBudgivare 52020-01-2720:03
1 685 000 krBudgivare 32020-01-2718:29
1 680 000 krBudgivare 12020-01-2320:38
1 495 000 krBudgivare 22020-01-2310:17

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad och nyrenoverad tvåa med balkong

En trappa upp i huset ligger denna trivsamma, renoverade och ljusa genomgångstvåa om ca 48². Rymlig balkong med kvällssol i västerläge

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En trappa upp i huset ligger denna trivsamma, renoverade och ljusa genomgångstvåa om ca 48m². Den rymliga balkongen har ett fritt läge utan insyn och kvällssol. Rymlig bostad med lättmöblerade rum och bra förvaringsmöjligheter. Trivsamt kök med stilrena materialval samt stor matplats med plats för trevliga middagar. Det helkaklade badrummet renoverades i samband med stambyte 2016. På balkongen i bästa västerläge njuter man av solen hela eftermiddagen och kvällen. Härifrån har man en insynsfri vy ut över vägen. I avgiften ingår parkeringsplats.

Till lägenheten hör även ett förråd i entréplan.

Lugnt och familjevänligt område med gröna och trivsamma gårdar mellan husen och lekplatser för barnen. Ett trivsamt boende i en välskött förening mitt i Hisings Backa. Nära till butiker vid Selma Lagerlöfs torg och bra kommunikationer in till Göteborg.

Interiör

Välkommen till Sägengatan 31!

Välkomnande entré som erbjuder bra med förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Väggarna är ljust målade och golvet pryds av snygg mörk klinker. Bostadens golv är genomgående i parkett.

Bostadens öppna planlösning ger härligt ljusinsläpp och gör det lättmöblerat. Till vänster om entrén ligger bostadens snygga och funktionella kök från 20xx försett med mörka glasluckor. Mörk laminatbänk med smart nedsänkt diskho och ovan arbetsbänken sitter ett skydd. Den maskinella utrustningen består av spisfläkt, kombinerad kyl och frys, induktionshäll samt inbyggd varmluftsugn.

Rakt fram från entrén ligger bostadens rymliga vardagsrum. Lättmöblerat med gott om plats för större soffgrupp. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med ljus till hela rummet, vilket bidrar till att det blir en harmonisk känsla i rummet. Härifrån när du balkongen där du avnjuter kvällssolen i bästa västerläge.

Innanför vardagsrummet ligger bostadens rofyllda sovrum helt utan insyn. Det finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här finns ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp som även vetter mot balkongen. Sovrummet har en stor modern skjutdörrsgarderob i spegelglas.

I anslutning till entrén ligger även bostadens badrum med tidlösa färg- och materialval. Det är helkaklat i stora, snygga och vita plattor. På golvet ligger klinker i mörka toner. Badrummet totalrenoverades under 2015 i samband med föreningens stambyte. Här finns handfat med kommod, toalett, spegelskåp, tvättmaskin samt dusch. Förvaringsmöjligheter erbjuds i form av ett högskåp till vänster om dörren.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 35:2

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 921 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, parkeringsplats och en digitalbox med standardutbud + 8 favoriter samt bredband 250/Mbit från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,15586%
Andel av årsavgiften är
0,15586%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
507 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
272
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
48,8 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
100 kr
Försäkring
166 kr
Summa
266 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
145

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
484
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Backa består av 484 lägenheter. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969-1970. Föreningen innehar marken med tomträtt.

HSB Brf Backa är en välskött förening. Föreningen är aktiv och ordnar utflykter och aktiviteter såsom boule m.m. För underhållet av husen följer man en 10 årig-underhållsplan. För vidare information se föreningens årsredovisning eller gå in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/goteborg/backa

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har bytt samtliga entrepartier och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen. Man införde också passersystem där man bokar tvättstugan/gästlägenheten/Riddaren/Snickarboden.

Föreningen genomförde under 2015-2017 stambyte på samtliga badrum i föreningen.

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 136 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, förutom ett grundutbud ingår 8 favoriter i avgiften.
Från den 1 juli 2019 ingår bredbandet i avgiften och det är ComHem som levererar 250/50 man måste anmäla detta själv till ComHem.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelrum och förrådsutrymme på entréplan. Tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkrum samt mattvätt. Föreningen tillhandahåller snickeri, verkstad, festlokal, boulebana, tennis- och fotbollsplan samt en övernattningslägenhet går att hyra.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sägengatan 31

Sägengatan 31,
422 58 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kavaljersgatan 23
  Pris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!