Välplanerad trea i gott skick med balkong i soligt söderläge

Hisings Backa, Göteborg

Sägengatan 57

Utgångspris
1 920 000 kr
Avgift
5 566 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
80 kvm

Visning

 • tisdag 29/9, KL 17:30 - 18:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad trea i gott skick med balkong i soligt söderläge

Välplanerad trea med en öppen planlösning, på omtyckta Sägengatan. På balkongen i bästa söderläge njuter man av solen hela eftermiddagen och kvällen.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Praktiskt kök. Sägengatan 57 - Bjurfors
Praktiskt kök
. Sägengatan 57 - Bjurfors
Utgång till balkongen. Sägengatan 57 - Bjurfors
Utgång till balkongen
. Sägengatan 57 - Bjurfors
Rymlig matplats. Sägengatan 57 - Bjurfors
Rymlig matplats
. Sägengatan 57 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en rymlig trea på omtyckta Sägengatan. Lägenheten är i mycket gott skick och har en härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Med sina ca 80 kvm har bostaden en välplanerad planlösning matplats invid fönster och balkongen. Bostaden har två väl tilltagna sovrum. Dessutom finns här ett stilrent helkaklat badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte. På balkongen i bästa söderläge njuter man av solen hela eftermiddagen och kvällen. Härifrån har man en trevlig vy ut över den fina innergården. I avgiften ingår parkeringsplats.

Till lägenheten hör även ett förråd i entréplan.

Lugnt och familjevänligt område med gröna och trivsamma gårdar mellan husen och lekplatser för barnen. Ett trivsamt boende i en välskött förening mitt i Hisings Backa. Nära till butiker vid Selma Lagerlöfs torg och bra kommunikationer in till Göteborg.

Interiör

Varmt välkommen till Sägengatan 57!

Ni möts av en välkomnande möblerbar hall med stora ytor. Förvaring och upphängning av ytterplagg erbjuds i direkt till höger samt möjlighet till förvaring i större garderob. Hallen är centralt belägen i bostaden och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Väggarna är genomgående vitmålade och i taket sitter en lampa.

Ett snyggt och tidlöst kök med laminatgolv. Arbetsbänken är i rostfri stål som bryter snyggt av mot de vita köksluckorna samt ovan arbetsbänken sitter kakel. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av en spis, diskmaskin, fläkt, varmluftsugn samt kyl- och frys i fullhöjd. Köket har en dörr mot mot vardagsrummet. Här går det med enkelhet öppna upp om man vill ha en öppen planlösning. Invid fönstret finns en naturlig matplats i direkt anslutning till balkongen där man ledigt sitter 4-6 personer.

Balkongen ligger i bästa söderläge. Det finns plats för möblering och här har man en vacker vy över omgivningarna i fritt läge samt utsikt över lekplatsen. Njut av solen större delen av dagen.

Vardagsrummet har bra ljusinsläpp genom fönsterparti mot balkongen. Rummet är rymligt och det finns gott om plats för både soffgrupp samt matsalsbord.

Första sovrummet når du från vardagsrummet. Här finns gott om yta för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Sovrummet har fönster mot grönområdet bakom huset och här finns möjligheten att sätta upp skjutdörrsgarderob för extra förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminat.

Det andra sovrummet rymmer också det enkelt en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring erbjuds i form av en skjutdörrsgarderob. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade tillsammans med en fondvägg.

Det helkaklade badrummet totalrenoverades 2017 av fackmän i samband med föreningens stambyte. Det är stilrent renoverat med tidlösa färg- och materialval. Helkaklat med vita väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med väggar i glas. Här finns även tvättmaskin, torktumlare och ett praktiskt vädringsfönster som även släpper in ett härligt ljusinsläpp.

Till lägenheten hör ett förråd i entréplan.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 35:2

Månadsavgift

Avgift
5 566 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, garageplats och en digitalbox med standardutbud + 8 favoriter samt bredband 250/Mbit från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,22114%
Andel av årsavgiften är
0,22114%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
446 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 920 000 kr
Lägenhetsnummer
408
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
80 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
166 kr
Summa
416 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1969-1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
484
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Backa består av 484 lägenheter. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969-1970. Föreningen innehar marken med tomträtt.

HSB Brf Backa är en välskött förening. Föreningen är aktiv och ordnar utflykter och aktiviteter såsom boule m.m. För underhållet av husen följer man en 10 årig-underhållsplan. För vidare information se föreningens årsredovisning eller gå in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/goteborg/backa

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har bytt samtliga entrepartier och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen. Man införde också passersystem där man bokar tvättstugan/gästlägenheten/Riddaren/Snickarboden.

Föreningen genomförde under 2015-2017 stambyte på samtliga badrum i föreningen.

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 161 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, förutom ett grundutbud ingår 8 favoriter i avgiften.
Från den 1 juli 2019 ingår bredbandet i avgiften och det är ComHem som levererar 250/50 man måste anmäla detta själv till ComHem.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelrum och förrådsutrymme på entréplan. Tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkrum samt mattvätt. Föreningen tillhandahåller snickeri, verkstad, festlokal, boulebana, tennis- och fotbollsplan samt en övernattningslägenhet går att hyra.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sägengatan 57

Sägengatan 57,
422 58 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sagogången 26
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 485 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!