Genomgångstvåa med balkong i soligt västerläge

Hisings Backa, Göteborg

Sagogången 26

På förhand
Utgångspris
1 850 000 kr
Avgift
4 485 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
63,5 kvm

Genomgångstvåa med balkong i soligt västerläge

Välplanerad genomgångstvåa i populära Brf Sagogången med balkong i västerläge. Här bor man bekvämt med närhet till service och kommunikationer

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket fina tvåa med balkong i väster. Fina fönsterpartier i två väderstreck tillsammans med ljusa väggar ger ett härligt ljusflöde. Köket är modernt och stilrent med matplats för flera invid fönster. I vardagsrummet ges plats för både soffgrupp och matsalsbord. På golven ligger genomgående ekparkett. Från både vardagsrum och sovrum har man utgång till den rymliga balkongen i soligt läge. Stambyte av badrummet kommer ske under vecka 40-46, 2020.

Stabil förening med grönskande gårdar, lekplatser och eget gym. I närområdet finns dagis, skola och goda kommunikationer till City. Dessutom finns mataffär alldeles intill.

Interiör

Inbjudande rymlig hall som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i stora garderober med skjutdörrar samt avhängningsplats. Från hallen nås kök, badrum och vardagsrum.

Direkt till höger är köket som rymmer rejäl matplats vid fönsterpartiet med utsikt mot den trevliga gården. Genomtänkt köksplanering med bra fördelning av lådor, skåp samt arbetsyta. Praktisk köksblandare med handdusch. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, vägghängd fläkt, frys med ismaskin och kyl.

Vardagsrummet är ljust, luftigt och lättmöblerat. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och fönsterpartiet i väster skänker rikligt med ljus. Utgång finns till balkongen med härlig kvällssol.

Längst in i lägenheten ligger det ljusa och rofyllda sovrummet som har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här finns en utgång till den härliga balkongen.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och kommer att totalrenoveras under v40-v46, 2020 i samband med föreningens stambyte. På golvet ligger ljus klinker och på väggarna grått kakel. Här finns toalett, badkar, tvättställ med kommod samt förberett för tvättmaskin.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Sagogången
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
506
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1962. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 med avtal som löper fram till 2018.. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollspel, julfester, poängpromenader och boulespel. Även föreningens styrkemotionsrum är välbesökt.

För mer information se hemsida: www.sagogangen.se

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar:
I samband med stambytet kommer avgiften att höjas med sammanlagt 12%. Detta kommer ske med 4% höjning per år under 2018, 2019 och 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen håller just nu på med ett stambyte som påbörjats under januari 2019. Hela projektet beräknas vara klart i december 2020. För mer info om hur arbetet fortskrider kan du besöka https://www.renoveringsagogangen.se/

2019-2020: Stambyte badrum
2016: Fiber
2014-2015: Takreparation Föreningen har flaggat för att det är dags att börja planeringen av en framtida grundlig renovering av fastigheternas stammar.
2012: Upprustning av lekplatser
2012: Svalgångar, balkonger och trappor
2003: Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.

TV/bredband

TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktueras direkt till varje hushåll

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd, mc-förråd, hobbyrum, gym och tvättstuga i föreningen.

Månadsavgift

Avgift
4 485 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband 250/250.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16768%
Andel av årsavgiften är
0,16769%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
5 557 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 850 000 kr
Lägenhetsnummer
274
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
150 kr
Försäkring
125 kr
Summa
275 kr

Byggnadssätt

Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
130

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sagogången 26

Sagogången 26,
422 45 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sägengatan 55A
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 035 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2020-11-01 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sägengatan 57
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 714 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,4 kvm

  Visning: 2020-11-01 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sägengatan 51
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 595 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,9 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Bäckebolsängen 30
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 029 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,4 kvm

  Visning: 2020-11-02 17.30 Boka här