Välplanerad genomgångstvåa med uteplats och balkong i soligt västerläge

Hisings Kärra, Göteborg

Lillekärr Norra 112

På förhand
Avgift
3 999 kr
Antal rum
2
Boarea
65,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Välplanerad genomgångstvåa med uteplats och balkong i soligt västerläge

Välplanerad genomgångstvåa med uteplats och balkong i soligt västerläge. Populär HSB-förening där garageplats ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fantastisk uteplats. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors
Fantastisk uteplats
Uteplats och balkong för den kräsne. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors
Uteplats och balkong för den kräsne
. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors
. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
. Lillekärr Norra 112 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till ett trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område.

Här bor du i en välplanerad genomgångstvåa med uteplats i västerläge. I avgiften ingår både garageplats. I Kärra har du närhet till allt och bostaden ligger bara ett stenkast från Kärra centrum med dess stora utbud. Skola och förskola finns i närheten och det är goda bussförbindelser in till city. Perfekt boende med närheten till city men ändå i ett lugnt naturskönt område.

Interiör

Varmt välkommen till Lillekärr Norra 112.

Välkomnande och rymlig hall med avhängningsmöjligheter till vänster. Via hallen når man sedan lägenhetens alla delar. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade i ljusa färger.

Till vänster från entrén når man det fina köket som är mycket praktiskt och charmigt med köksinredning som rymmer gott om förvaring. Här är ett välplanerat kök där man verkligen tänkt på detaljerna. Det finns plats för matsalsbord intill fönstret med utsikt över den trevliga innergården. Väggarna är ljusmålade på stukaturtapet och på golvet ligger laminat. Ovan arbetsbänk i rostfritt stål pryds köket med delvis kakel. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl och frys, spis, varmluftsugn samt diskmaskin.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet med sina rejäla sällskapsytor. Ett underbart rum som med enkelhet rymmer både soffgrupp samt matsalsmöbel. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp. Golvet pryds av parkett och väggarna är ljust tapetserade.

Från vardagsrummet nås bostadens uteplats som ligger i soligt västerläge. Här finns utrymme för både utemöbler och planteringar. Den ligger lugnt mot innergården och lämpar sig perfekt för många fina sommarkvällar. En sommardröm med uteplats!

Sovrummet är rofyllt och det finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här finns flertalet garderober till förvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade i vitt samt en blommig mönstrad fondvägg.

Badrummet är rymligt, helkaklat och modernt med spotlights i taket. En snygg granitvägg gör det extra lyxigt. Badrummet består av toalett, dusch, tvättställ med kommod. Dessutom tvättmaskin och ett praktiskt vädringsfönster.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hisings Kärra
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
460
Antal lokaler
11
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Förening: HSB Brf Hisings Kärra
HSB Brf Hisings Kärra består av 460 lägenheter samt ett antal lokaler fördelat på 15 huskroppar. Bostäderna var klara för inflyttning 1972-1973. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt.

Föreningens ekonomi

Ingen planerad höjning av avgiften i dagsläget (2020-07-01)

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2009 - Renoverades stammar i bottenplatta med metoden relining.
2013 - Reparerades spruckna fönsterbalkar samt bottenplattan på loftgångar i markplan och de tegelfasader där behov fanns. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Målat om tvättstugor.
2014 - Utfördes renovering av avloppsrör i källarplan med metoden relining. Samma år påbörjades arbete med att reparera balkongnosar och balkonggolv, måla och fräscha upp entréer och trapphus samt plåtbyte och tilläggsisolering av fasader.
2017 - Markarbeten, byte plåtfasad, balkongrenoveringar.
2018 - Satt upp bommar i området, spolat köksstammar.
2019 - Installerades övervakningskameror i flertal källargångar, samtliga armaturer i trapphus och källare har bytts till LED, trapphusmålning i höghusen har gjorts, totalrenoverat stugan på Gullholmen, renovering av föreningslokalen på Lillkärr Norra 92, genomfört en OVK och spolat utebrunnar samt installerat pumpar. Se årsredovisning för mer information om planerade/pågående renoveringar.

Planerade renoveringar:
2020 - Dränering pågår av dagvattenledningar.
2020-2021 - Takrenovering
2026 - Stambyte inklusive badrum.
- Laddstolpar (uppskjuten tillsvidare)

Föreningen arbetar efter en långsiktig underhållsplan vilken uppdateras löpande. På hemsidan hittar du löpande information om vad som är på gång i föreningen. För mer detaljerad information om ekonomin i föreningen, se årsredovisning eller kontakta expeditionen under deras öppettider.

Parkering

Föreningen förfogar över ca 420 parkeringsplatser och garageplatser. Parkeringsplats utan el-uttag kan hyras till en kostnad om 120 kr/månad och med el-uttag till en kostnad om 170 kr/månad. Garageplats kostar 235 kr/månad eller 325 kr/månad. Till vissa av föreningens lägenheter hör en egen parkeringsplats.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
I föreningen finns tillgång till både fiberkabel via Alltele och bredband via Com Hem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Via Alltele kan även IP-telefoni erbjudas, avtal tecknas separat med leverantör.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med utemöbler samt en nyrenoverad parkliknande lekplats.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga med torkrum. För en årlig avgift kan man få tillgång till bastu, gym, spolplatta samt snickeriverkstad. Det finns även en föreningslokal som kan hyras till ett förmånligt pris av medlemmarna.

Brf Hisings Kärra har ett hus på Stora Härmanö, vilket medlemmarna kan hyra. Uthyrning sköts av föreningen under sommaren, övrig tid kan stugan hyras direkt av föreningen Gullholmsbaden.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen är tagen från styrelsen, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar inte för att informationen stämmer utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Parkering

Föreningen förfogar över ca 420 parkeringsplatser och garageplatser. Parkeringsplats utan el-uttag kan hyras till en kostnad om 120 kr/månad och med el-uttag till en kostnad om 170 kr/månad. Garageplats kostar 235 kr/månad eller 325 kr/månad. Till vissa av föreningens lägenheter hör en egen parkeringsplats.

Månadsavgift

Avgift
3 999 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV, p-plats. Separat mätning av el tillkommer på avgiften efter egen förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20657%
Andel av årsavgiften är
0,20657%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
52 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
443
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
90 kr
Försäkring
90 kr
Summa
180 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1972-73

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
156
Energideklarationsdatum
2019-12-12

Området

Mäklaren om Hisings Kärra

BO I NÄRA NATUREN I HISINGS KÄRRA
I Hisings Kärra bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Natursköna Hisings Kärra är inne i en utvecklande fas och befintliga områden utvecklas och nya växer fram.

BO PÅ LANDET MEN ÄNDÅ I STAN
Hisings Kärra är ett stort område som har centrerats kring Kärra Centrum. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. Stadsdelen är befolkningsmässigt en av de minsta i kommunen men till ytan en av de största. Här finns också tätorten Gerrebacka och lantbruksbygden Rödbo som gränsar mot Kungälv. Stadsdelen lockar många barnfamiljer och i området finns det flera förskolor och grundskolor att välja på.

När du bor här är det alltid nära till skön natur. Norr om Hisings Kärra ligger Svankällan, en våtmarkspark där djur- och växtliv frodas. I den annorlunda natur- och kulturparken finns stigar, fågeltorn och utsiktsberg. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och hit kommer hägern varje vår för att häcka.

MED SPORTEN I CENTRUM
I Hisings Kärra är idrotten en viktig del av vardagen och det finns föreningar för både handboll, fotboll och innebandy. Clarebergs Ridklubb är populär och lockar många hästintresserade. Lockar motion i naturen dig desto mer har du den runt knuten. På Jämmerberget finns elljusspår och när du når toppen möts du av en vacker utsikt.

Den naturliga platsen att mötas på är Kärra Centrum. Här arrangeras säsongsaktiviteter som midsommarfirande och julmarknad samt den populära Kärradagen. Området kring torget håller på att utvecklas, renoveras och byggas ut.

Kommunikationerna från Hisings Kärra är goda och bussen tar dig till Göteborgs innerstad på 20 min.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lillekärr Norra 112

Lillekärr Norra 112,
425 34 Hisings Kärra

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättsradhus

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fuxvägen 9
  Månadsavgift
  5 285 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Adress
  Prilyckegatan 89
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 736 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2021-04-25 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 66
  Månadsavgift
  3 959 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 202
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 194
  Månadsavgift
  4 337 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr södra 168
  Månadsavgift
  4 375 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 100
  Månadsavgift
  4 643 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättsvilla

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Svarvstensvägen 20
  Månadsavgift
  5 675 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr södra 166
  Månadsavgift
  5 142 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 134
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 4
  Månadsavgift
  5 881 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 198
  Månadsavgift
  5 610 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!