Välplanerat med söderbalkong

Hisings Kärra, Göteborg

Lillekärr södra 168

På förhand
Avgift
4 375 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2

Välplanerat med söderbalkong

Trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område. Här bor du i en fin och välplanerad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Gott om plats för umgänge. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Gott om plats för umgänge
. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Stor balkong i söderläge. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Stor balkong i söderläge
Kontakta mig!. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Kontakta mig!
Gott om förvaring i skåp. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Gott om förvaring i skåp
. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Varmt välkommen till Lillekärr Södra 168!. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Varmt välkommen till Lillekärr Södra 168!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till ett trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område. Här bor du i en välplanerad och fint renoverad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge. Stora fönsterpartier i två väderstreck skapar ett härligt ljusflöde till lägenheten. Köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Invid fönstret ligger en stor matplats för trevliga middagar. Det stora vardagsrummet har gott om plats att umgås. Här har man plats för både stor soffgrupp och matsalsmöbel. Via balkongdörren nås balkongen som erbjuder många soltimmar och en vacker vy mot omgivningarna. Sovrummet har plats för både dubbelsäng och möblemang. Här finns också bra förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob. Badrummet är helkaklat i tidlösa färg- och materialval. Hushållsel ingår i avgiften.

Interiör

Här välkomnas man in i bostaden av en hemtrevlig hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Här finns också bra förvaring i skjutdörrsgarderob.

Till vänster om entrén ligger det praktiska köket i klassisk stil med gott om arbetsytor i massivt trä. Här finns gott om förvaring bakom ljusa och stilrena skåpluckor. Här finns en matplats för trevliga middagar. Kök och matplats har stora fönsterpartier som erbjuder vacker vy ut över gården och ger rummet ett fint ljus. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrummet är stort och luftigt med härligt fönsterparti som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan utan problem möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbel. På golvet ligger mörkt laminat och väggarna är ljusa. I anslutning till vardagsrummet ligger den stora balkongen i soligt söderläge. Här kan man koppla av och njuta av solen hela dagen.

Innanför vardagsrummet ligger det trivsamma sovrummet med fönster i söder. Det ligger rofyllt helt utan insyn. Här inryms både dubbelsäng och möblemang. Här finns gott om plats till förvaring i rymlig skjutdörrsgarderob.

Det helkaklade badrummet är stilrent i svart och vitt. Här finns toalett, handfat med kommod samt dusch med massagefunktion. Här finns också en tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 38
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
431
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Göteborgshus nr 38 innehar tomträtt till fastigheterna Kärra 43:10-43:12, 55:1-55:2 med adresserna Prilyckegatan 87-123 & Lillekärr Södra 167-194. På tomten har år 1974-1975 uppförts bostadshus med 431 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 30.169,5 kvm.

Fastigheterna innehas med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.

Se gärna föreningens hemsida för mer information: www.gbghus38.se

Föreningens ekonomi

3% höjning per år kommande 4 år pga renovering tak och solceller - start 2019

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2007-2008 - Spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2009 - Byttes fönster och dörrar i samtliga lägenheter och tvättstugor renoverades.
2011 - Renoverades fasaden på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress och man renoverade samtliga lekplatser samt dränerade radhusen på nummer 95-97.
2011-2012 - Utfördes elarbete i källaren (el flyttades då från mark till tak i samtliga källargångar). Samma år sattes rörelsecensorer in i källare och tvättstugor och alla låssystem i källargångar och tvättstugor byttes till tags. Föreningen slutförde även värmejustering så alla boende skulle få en god inomhustemperatur.
2012 - Byttes samtliga elcentraler ut och takfläktar på höghusen byttes ut.
2012-2013 - Gjordes kontroll av föreningens stammar och en takutredning genomfördes. Dränering samt tätning av gavlar genomfördes.
2013-2014 - Byttes V/A-stammar mellan husen och en stamrenovering med metoden relining genomfördes av de vertikala och horisontala stammarna. Arbeten utfördes för att förbättra takavrinning och under samma period renoverades samlingslokalen Kajutan.
2014 - Renoverades källartrappor.
2015-2016 - Slutfördes stamrenovering med relining.
2016-2017 - Byttes fönster i källare, radhus och tvättstugor. Även pålning och förstärkning av trapphus på Prilyckegatan 87-89 samt 103-105. Även bastun renoverades.
2017 - Påbörjades betongrenovering.
2018-Betongrenoveringar
2020 - Dränering, tak, solpaneler

Planerade:
2021 - Underhåll av hissar. Återställande av takrenoveringar.

Föreningen har även beslutat att vid badrumsrenovering så hjälper man bostadsrättsinnehavaren till en viss del. Man står för kostnaden av tätskikten vid renovering. För mer information, kontakta föreningen.

Parkering

Till varje lägenhet försöker föreningen alltid att erbjuda en parkering med avgift. Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö.
Föreningen har olika typer av parkeringar som man kan ställa sig i kö till.
Öppen parkering utan elstolpe 125kr/månad
Öppen parkering med elstolpe 175kr/månad
Carport med elstolpe 250kr/månad
Mc-Parkering låst utrymme 175/månad
Husvagnsparkering 250/månad
För att sätta upp sig i kö kontakta föreningen.
E-post: parkering@gbghus38.se

Sunfleet bilpool
Styrelsen har glädjen att meddela att föreningen har fått en bil från Sunfleet till parkeringen på Lillekärr södra. Man kan hyra bilen per timme, per dag eller hur mycket man vill. Mer information hittar ni här: https://www.sunfleet.com/. Föreningen hyr ut parkeringen till Sunfleet, bokning och eventuella frågor hänvisas till Sunfleet.

TV/bredband

TV via Comhem
Bredband via Comhem och fiber via Telia. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till en fin samlingslokal som går att hyra för t.ex. kalas eller liknande. Här finns bord och stolar samt enklare köksutrustning, även diskmaskin samt kyl/frys.
Medlemmarna har även möjlighet att hyra en övernattningslägenhet om det kommer gäster som behöver någonstans att bo. Lägenheten är utrustad med täcken, kuddar samt köksutrustning för fyra personer.
Pingisrum finns i källaren på Prilyckegatan 101 och bastun finns i källaren på Prilyckegatan 12.
Det finns flera tvättstugor i föreningen, 2 st på varje gård.
På Prilyckegatan 89 samt Lillekärr södra 184 finns tvättstuga med maskiner avsedda för mattvätt.

Övriga utrymmen:
Till varje lägenhet hör ett förråd. I radhus med källarplan finns förrådet i lägenhetens källarplan.
Föreningen har ett antal extra förråd som man kan hyra. Dessa är för närvarande alla uthyrda och kö till dessa finns.

Övrigt

Om du vill glasa in din balkong behöver du föreningens tillstånd och bygglov.

Informationen ovan är tagen från säljare, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Parkering

Föreningen försöker tillhandahålla en parkering mot avgift till varje bostad men det finns inga garantier för detta. Öppen plats med el: 175 kr/mån.

Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis.

Månadsavgift

Avgift
4 375 kr

I avgiften ingår värme, vatten, hushålls-el, sophämtning och kabel-TV basutbud via Comhem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20547%
Andel av årsavgiften är
0,2063%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 502 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
277
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
132
Energideklarationsdatum
2020-03-24

Området

Mäklaren om Hisings Kärra

BO I NÄRA NATUREN I HISINGS KÄRRA
I Hisings Kärra bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Natursköna Hisings Kärra är inne i en utvecklande fas och befintliga områden utvecklas och nya växer fram.

BO PÅ LANDET MEN ÄNDÅ I STAN
Hisings Kärra är ett stort område som har centrerats kring Kärra Centrum. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. Stadsdelen är befolkningsmässigt en av de minsta i kommunen men till ytan en av de största. Här finns också tätorten Gerrebacka och lantbruksbygden Rödbo som gränsar mot Kungälv. Stadsdelen lockar många barnfamiljer och i området finns det flera förskolor och grundskolor att välja på.

När du bor här är det alltid nära till skön natur. Norr om Hisings Kärra ligger Svankällan, en våtmarkspark där djur- och växtliv frodas. I den annorlunda natur- och kulturparken finns stigar, fågeltorn och utsiktsberg. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och hit kommer hägern varje vår för att häcka.

MED SPORTEN I CENTRUM
I Hisings Kärra är idrotten en viktig del av vardagen och det finns föreningar för både handboll, fotboll och innebandy. Clarebergs Ridklubb är populär och lockar många hästintresserade. Lockar motion i naturen dig desto mer har du den runt knuten. På Jämmerberget finns elljusspår och när du når toppen möts du av en vacker utsikt.

Den naturliga platsen att mötas på är Kärra Centrum. Här arrangeras säsongsaktiviteter som midsommarfirande och julmarknad samt den populära Kärradagen. Området kring torget håller på att utvecklas, renoveras och byggas ut.

Kommunikationerna från Hisings Kärra är goda och bussen tar dig till Göteborgs innerstad på 20 min.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lillekärr södra 168

Lillekärr södra 168,
425 31 HISINGS KÄRRA

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Adress
  Prilyckegatan 89
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 736 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2021-04-25 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 66
  Månadsavgift
  3 959 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 202
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 194
  Månadsavgift
  4 337 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 100
  Månadsavgift
  4 643 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättsvilla

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Svarvstensvägen 20
  Månadsavgift
  5 675 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 112
  Månadsavgift
  3 999 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr södra 166
  Månadsavgift
  5 142 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 134
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 4
  Månadsavgift
  5 881 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 198
  Månadsavgift
  5 610 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!