Högsbo, Göteborg

Handelsmyntet 16

På förhand
Avgift
1 975 kr
Antal rum
1
Boarea
35 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja

På gränsen mot Kungsladugård, i grönskande Högsbo, finner ni denna nyproducerade och kvadratsmarta etta.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På gränsen mot Kungsladugård, i grönskande Högsbo, finner ni denna nyproducerade och kvadratsmarta etta. Resultatet är gott med estetiskt tilltalande arkitektur som tydligt har inspirerats av Högsbos fina 50-talskaraktär. Bostaden har en en uppskattad balkong västerläge. Här finner ni ett modernt kök från Vedum och vitvaror från Electrolux. Genomgående kvalitativa materialval i form vitpigmenterad ekparkett och slätmålade väggar i vitt som ger en skön grund att bygga vidare på med personliga val. Bekvämt boende med både hiss och låst garage i anslutning till fastigheten.. Till lägenheten hör ett förråd som underlättar förvaringen.tt sällsynt tillfälle att skaffa ett boende med hög kvalité och uppskattade trivselvärden som Slottsskogen, Änggårdsbergen och storstadspulsen inom räckhåll på en och samma gång. Brf Götaporten inger en stadskänsla med direkt närhet till både Axel Dahlströms torg och spårvagn som bara på några minuter tar dig direkt in mot citykärnan!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Götaporten i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
95
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen består av tre byggnader med totalt 95 lägenheter, varav 30 lägenheter i två av husen och 35 lägenheter i det tredje huset. Samtliga lägenheter har ett förråd i entréplan som ingår.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75%

Byggnadssätt

Byggår
2019

Övriga byggnader/utrymmen

Samtliga lägenheter har förråd. Det finns även stort cykelförråd samt extra tvätt- och torkmöjligheter.

TV/bredband

Balkong i västerläge.

Föreningen förfogar över 33 garageplatser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 975 kr

Värme, vatten och kabel-TV

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2-1304
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
35 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Handelsmyntet 16

Handelsmyntet 16,
414 81 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  Adress
  Marklandsgatan 63
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  1 923 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  28 kvm