Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 12

På förhand
Utgångspris
2 600 000 kr
Avgift
3 654 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
66 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Kapplandsgatan 12. Kapplandsgatan 12 - Bjurfors
Välkommen till Kapplandsgatan 12
Föreningens gemensamma relaxavdelning. Kapplandsgatan 12 - Bjurfors
Föreningens gemensamma relaxavdelning
. Kapplandsgatan 12 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Fint renoverad trerummare i omtyckt förening med eftertraktad balkong i västerläge och citykänsla. Här bor ni på gränsen mellan Kungsladugård och trivsamt grönskande Högsbo. Köket är modernt och ljust med rejäl arbetsyta. Bostaden är en av få lägenheter längs gatan som har en öppning i den bärande väggen mellan vardagsrum och kök. Detta bidrar till ett uppskattat ljus och socialt umgänge. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2002. Tilltalande och ljus planlösning med goda sällskapsytor och gott om förvaringsmöjligheter genom en stor klädkammare. Föreningens ekonomi är stabil och trivselfaktorn mycket hög. Bredband ingår i avgiften.

Brf Täppan är en stabil och socialt omtyckt förening i hjärtat av Högsbo. Avgifterna är för området låga och inkluderar också fiberbredband. I föreningen finns det även bastu, gästlägenhet samt festlokal som är lätta att boka. På Kapplandsgatan bor du med det perfekta läget intill hav och natur samt Göteborgs city. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och den trivsamma innergården har allt man kan önska för medlemmarnas sociala samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till praktiska kommunikationer och med gångavstånd till bland annat dagis, skolor samt allmän service. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger och inte minst träningscentret Sportlife. På promenadvänligt avstånd nås Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska trädgården och inte minst Linnéplatsen som lockar med sitt sprudlande nöjesutbud.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Leverantör: Bahnhof. Uppkoppling 100/100 MBit/s via LAN ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 654 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34209%
Andel av årsavgiften är
0,34209%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 043 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 600 000 kr
Lägenhetsnummer
238
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Täppan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Täppan är en trevlig och mycket välskött förening om 289 lägenheter med härliga gröna gårdar med tillgång till grillplatser, lekplatser och bänkar. Föreningen bildades 1958. Innergårdarna har fina grillplatser som fritt får disponeras av föreningens medlemmar och bekanta.

I föreningen är det mesta gjort. Trappuppgångarna är iordningsställda och nya ytterdörrar (säkerhetsdörrar) har installerats. Föreningen har investerat i porttelefoner och tvättstugorna är omgjorda med nya maskiner och ett digitalt bokningssystem. Under 2000-2004 färdigställdes stambytet och elen drogs om.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/tappan

Området runt Kapplandsgatan är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, café m.m. Du tar dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer och framför allt finns havet inom cykelavstånd.

De goda kommunikationerna från Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går till knutpunkten Marklandsgatan; 1,2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer som tar dig till många andra delar av Göteborgsområdet. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg, som ligger i närheten kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

Byggnadssätt

Byggår
1961

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kapplandsgatan 12

Kapplandsgatan 12,
41478 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kopparmyntsgatan 9
  Pris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  5 265 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Högsbogatan 27
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 727 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!