Klassiskt och ljust renoverat med inglasad söderbalkong

Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 142

Utgångspris
2 690 000 kr
Avgift
3 351 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Klassiskt och ljust renoverat med inglasad söderbalkong

Smakfullt och genomgående renoverad genomgångslägenhet med inglasad balkong i söderläge. Omtyckt förening med hög trivselfaktor. Nära till det mesta!

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Bilder

På populära Kapplandsgatan finner ni denna renoverade trerumslägenhet. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
På populära Kapplandsgatan finner ni denna renoverade trerumslägenhet
Modernt kök med luckor och vitt. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Modernt kök med luckor och vitt
Matplatsen för 4-6 personer bjuder in till middag med trevligt sällskap. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Matplatsen för 4-6 personer bjuder in till middag med trevligt sällskap
Gott om förvaring och arbetsyta. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Gott om förvaring och arbetsyta
Inglasad balkong i soligt söderläge. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Inglasad balkong i soligt söderläge
Från köket når ni vardagsrummet som fullkomligt badar i ljus och framhäver fiskbensparketten. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Från köket når ni vardagsrummet som fullkomligt badar i ljus och framhäver fiskbensparketten
Plats för cafébord och tillhörande stolar. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Plats för cafébord och tillhörande stolar
Master bedroom rymmer en större säng och ingång till klädkammaren. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Master bedroom rymmer en större säng och ingång till klädkammaren
Barnrum, gästrum eller kontor. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Barnrum, gästrum eller kontor
Hallen har plats för avhängning och förvaring bakom en skjutgarderob. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Hallen har plats för avhängning och förvaring bakom en skjutgarderob
Stambytt och helkaklat badrum. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Stambytt och helkaklat badrum
Kapplandsgatan och Brf Skörden är en stabil och omtyckt förening för såväl gammal som ung. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Kapplandsgatan och Brf Skörden är en stabil och omtyckt förening för såväl gammal som ung
Innergårdarna är trivsamma och har trevliga sittplatser för grill och umgänge. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Innergårdarna är trivsamma och har trevliga sittplatser för grill och umgänge
Välskött och grönskande, allt skött i HSB:s regi. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
Välskött och grönskande, allt skött i HSB:s regi
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen... Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen..
..och ännu ett stenkast bort ligger restaurang- och nöjestäta Linnéstaden.. Kapplandsgatan 142 - Bjurfors
..och ännu ett stenkast bort ligger restaurang- och nöjestäta Linnéstaden.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Kapplandsgatan finner ni denna trerumslägenhet med utmärkt känsla för stil och finess. Bostadens ytskikt har under senare tid genomgående renoverats och med ett klassiskt modernt kök. De ljusa färg- och materialvalen bidrar till en neutral och mycket god bas att inreda utefter. Goda sällskapsutrymmen i form av rymligt vardagsrum med intilliggande och inglasad balkong, vänd mot insynsfritt söderläge. Bostaden har en bra placering i stabil och omtyckt HSB-förening. På baksidan erbjuds trevliga innergårdar med mycket grönytor, grillplatser och uppskattade lekplatser. I anslutning till parkeringsdäcket finns en bilpool, Sunfleet, för uthyrning.

Brf Täppan är en social förening med hög trivselfaktor. Avgifterna är för området låga och inkluderar också fiberbredband. I föreningen finns det även bastu, gästlägenhet samt festlokal som är lätta att boka. På Kapplandsgatan bor du med det perfekta läget intill hav och natur samt Göteborgs city. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och den trivsamma innergården har allt man kan önska för medlemmarnas sociala samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till praktiska kommunikationer och med gångavstånd till bland annat dagis, skolor samt allmän service. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger och inte minst träningscentret Nordic Wellness. På promenadvänligt avstånd nås Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska trädgården och inte minst Linnégatan som lockar med sitt sprudlande nöjesutbud.

Interiör

Välkommen till en lägenhet bara att flytta in i. Med stambytt badrum och modernt kök undviker ni stora kostnader som kan komma oväntat. Hallen har goda avhängningsmöjligheter bakom en snyggt placerad skjutgarderob.

Rakt fram ligger det renoverade köket. Skåpsluckor i vitt och ovan bänkskivan sitter kakel i samma färg. Matplatsen för 4-6 personer bjuder in till middag med trevligt sällskap. Fönstret vetter ut mot den lugna innergården och ni har goda förvaringsutrymmen. Följande utrustning finns: Varmluftsugn, induktionshällhäll, fläkt, självavfrostande kyl/frys, diskmaskin 2017.

Från köket når ni vardagsrummet som fullkomligt badar i ljus och framhäver den vackra fiskbensparketten. Rymligheten erbjuder er olika möbleringsalternativ och härifrån är steget inte långt ut till den inglasade balkongen i soligt söderläge.

Badrummet är helkaklat och stamrenoverades 02-03 och har bekväm golvvärme. Det är smakfullt inrett och har alla förnödenheter du kan förvänta dig. Följande utrustning finns: Dusch, toalett, spegelskåp, tvättställ med kommod, tvättmaskin.

Lägenheten förfogar över ytterligare två rum. Master bedroom rymmer en större säng och har ingång till den praktiska klädkammaren. Det andra används med fördel som barnrum, gästrum eller kontor.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkongen är belägen med soligt söderläge och är fri från grannars insyn. Reglerbar inglasning breddar dess användningsmöjlighet.

Övriga byggnader/utrymmen

I föreningen finns det bastu, cykelförråd, festlokal/ samlingslokal. Tvättstugan med tillhörande torkrum är beläget på husens gavel. Till den enskilda bostaden hör ett källarförråd på entréplan.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem som numer innerfattar både analoga och digitala kanaler.

Föreningen har investerat i en bredbandslösning, "FiberLan" med uttag i varje lägenhet. Detta gör att medlemmen har fri tillgång till Telia bredband LAN 100 Mbps (det vill säga att det ingår i hyran).

Bortsett från det egna nätverket står det varje medlem fritt att välja bredband från annan leverantör via telefonjacket (ADSL) eller ComHem.

Parkering

Föreningen har tillgång till parkeringar och garage om en kostnad från ca 175 kr i månaden beroende på alternativ. Parkeringsplatserna är belägna på Kapplandsgatan. Kösystem tillämpas. Lediga platser finns i dagsläget för vanliga p-platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 351 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,42393%
Andel av årsavgiften är
0,42393%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 239 kr

Byggnadssätt

Byggår
1961

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
112

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Skörden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Skörden är en trevlig och mycket välskött förening om ca 250 lägenheter med härliga gröna gårdar och tillgång till grillplatser, lekplatser och sittbänkar. Gemensamma utrymmen, förutom tvättstuga, är cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen har en övernattningslägenhet samt en samlingslokal med utrymme för 50 personer. I samlingsutrymmet finns projektor, DVD och WiFi. Övernattningslägenheten kostar 200 kr/ dygn samt föreningslokalen 300 kr/ dygn.

Det finns tre biltvätthallar i föreningen. Nyckeln kostar ca 100 kronor.

Området runt Kapplandsgatan är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, café m.m. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Frölunda Torg och 421 med deras stora utbud av affärer. Havet hittar du inom cykelavstånd!

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går till knutpunkten Marklandsgatan; 1,2 , 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg, som ligger alldeles i närheten kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

För dig som gärna tar cykeln finns välhållna cykelbanor runt om i området.

Föreningen har genomfört stam- och elbyte och upprustning av samtliga balkonger. De trevliga innergårdarna är upprustade och erbjuder gott om grillplatser och sittplatser för föreningens medlemmar. Området runt omkring Kapplandsgatan är expansivt och vävs alltmer samman med stadskärnan.

Föreningens ekonomi är god. För mer ekonomisk data, se årsredovisningen.
Föreningen har även ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Parkering

Till garaget är det separat kö.
P-plats går att hyra för 80 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd och bastu.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm

* Våningsplan 2 av 3.

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara matbutik, apotek och glutenfritt bageri, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller garn till nästa DIY-projekt. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 26
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 120
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 249 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!