Smakfull trerummare med låg avgift i en väl ansedd bostadsrättsförening

Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 144

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
3 732 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Smakfull trerummare med låg avgift i en väl ansedd bostadsrättsförening

Inom kort kommer denna generösa trea att erbjudas på populära Kapplandsgatan. Ett smakfullt hem med ljusa färgsättningar och smart planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

 • Extra kontaktperson

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna att bo och trivas på populära Kapplandsgatan 144.... Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Varmt välkomna att bo och trivas på populära Kapplandsgatan 144...
...och väl ansedda brf Skörden!. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
...och väl ansedda brf Skörden!
Inom kort kommer denna utsökta bostad att erbjudas på vån 2/3 med inglasad balkong i sydvästläge. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Inom kort kommer denna utsökta bostad att erbjudas på vån 2/3 med inglasad balkong i sydvästläge
Bostaden präglas utav charmiga attribut såsom fönsterbänkar i vacker sten.... Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Bostaden präglas utav charmiga attribut såsom fönsterbänkar i vacker sten...
...och slipat ekparkettgolv med fiskbensmönster. Lika stilrent som enkelt att inreda efter!. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
...och slipat ekparkettgolv med fiskbensmönster. Lika stilrent som enkelt att inreda efter!
. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Innergårdarna är trivsamma och har trevliga sittplatser för grill och umgänge. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Innergårdarna är trivsamma och har trevliga sittplatser för grill och umgänge
Kapplandsgatans mysiga i odlingsområde har mycket att erbjuda..inte minst för dig med gröna fingrar. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
Kapplandsgatans mysiga i odlingsområde har mycket att erbjuda..inte minst för dig med gröna fingrar
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen... Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen..
..och ännu ett stenkast bort ligger restaurang- och nöjestäta Linnéstaden.. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors
..och ännu ett stenkast bort ligger restaurang- och nöjestäta Linnéstaden.
. Kapplandsgatan 144 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Inom kort kommer denna utsökta bostad att erbjudas på våning 2/3 på populära Kapplandsgatan. En välplanerad och modern bostad med ljusa färgsättningar och närhet till allt. Bostaden disponeras enligt följande; En stor och rymlig hall, två väl tilltagna sovrum, fräscht badrum som är stambytt i föreningens regi, ett smakfullt kök med tidlöst vita luckor samt ett generöst vardagsrum med charmig fiskbensparkett vilandes på golvet. Från vardagsrummet nås även den inglasade balkongen belägen i ett härligt sydvästläge. Detta blir till ett extra rum och en given favoritplats under årets varma perioder. En perfekt bostad för såväl gammal som ung, varmt välkomna!

Brf Skörden är en social förening där avgifterna är för området låga och inkluderar också fiberbredband. I föreningen finns det även bastu, gästlägenhet samt festlokal som är lätta att boka. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och den trivsamma innergården har allt man kan önska för medlemmarnas sociala samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till praktiska kommunikationer och med gångavstånd till bland annat dagis, skolor samt allmän service. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger och inte minst träningscentret Nordic Wellness. På promenadvänligt avstånd nås Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska trädgården och inte minst Linnégatan som lockar med sitt sprudlande nöjesutbud.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i härligt sydvästläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, övernattningslägenhet och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Föreningen har investerat i en bredbandslösning, "FiberLan" med uttag i varje lägenhet. Detta gör att medlemmen har fri tillgång till bredband genom Telia.

Bortsett från det egna nätverket står det varje medlem fritt att välja bredband från annan leverantör via telefonjacket (ADSL) eller ComHem

Parkering

Parkeringsplats med eller utan elstolpe går att hyra. Parkeringsplatserna är belägna på Kapplandsgatan. Kontakta expeditionen för mer information och intresseanmälan.

Månadsavgift

Avgift
3 732 kr

Värme, vatten, kabel-tv, bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,42393%
Andel av årsavgiften är
0,42433%
Reparationsfond
3 524 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1961

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Bostadsrättsförening Skörden i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Skörden är en trevlig och mycket välskött förening om ca 250 lägenheter med härliga gröna gårdar och tillgång till grillplatser, lekplatser och sittbänkar. Gemensamma utrymmen, förutom tvättstuga, är cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen har en övernattningslägenhet samt en samlingslokal med utrymme för 50 personer. I samlingsutrymmet finns projektor, DVD och WiFi. Övernattningslägenheten kostar 200 kr/ dygn samt föreningslokalen 300 kr/ dygn.

Det finns tre biltvätthallar i föreningen. Nyckeln kostar ca 100 kronor.

Området runt Kapplandsgatan är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, café m.m. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Frölunda Torg och 421 med deras stora utbud av affärer. Havet hittar du inom cykelavstånd!

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går till knutpunkten Marklandsgatan; 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg, som ligger alldeles i närheten kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

För dig som gärna tar cykeln finns välhållna cykelbanor runt om i området.

Föreningen har genomfört stam- och elbyte och upprustning av samtliga balkonger. De trevliga innergårdarna är upprustade och erbjuder gott om grillplatser och sittplatser för föreningens medlemmar. Området runt omkring Kapplandsgatan är expansivt och vävs alltmer samman med stadskärnan.

Avgiften kommer höjas 5% från och med oktober 2020.

Föreningen har även ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Parkering

P-däck: 200 kr/mån.
P-plats nedre inkl el för motorvärme: 275 kr/mån (används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre)
Kallgarage: 400 kr/mån
Varmgarage: 550 kr/mån

MC-plats i kallgarage: 200 kr/mån

Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd och bastu.

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kapplandsgatan 144

Kapplandsgatan 144,
41478 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

 • Extra kontaktperson

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Högsbogatan 29
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 923 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 48
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 438 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 24
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!