Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 148

På förhand
Utgångspris
3 500 000 kr
Avgift
4 455 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
86,8 kvm

På populära Kapplandsgatan finner ni denna attraktiva fyra med utmärkt läge och en inglasad balkong i eftertraktat söderläge.Bredband ingår. Välkommen

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På populära Kapplandsgatan finner ni denna renoverade fyra med utmärkt läge och en inglasad balkong. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
På populära Kapplandsgatan finner ni denna renoverade fyra med utmärkt läge och en inglasad balkong
Vardagsrummet nås från köket men också från hallen. Välbevarad fiskbensparkett ger karaktär till rum. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
Vardagsrummet nås från köket men också från hallen. Välbevarad fiskbensparkett ger karaktär till rum
Generöst ljusflöde från det stora fönsterpartiet som också vetter mot den angränsande balkongen. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
Generöst ljusflöde från det stora fönsterpartiet som också vetter mot den angränsande balkongen
Ytan förlänger inte bara vardagsrummet utan lockar också till ett härligt umgänge i trivsam södersol. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
Ytan förlänger inte bara vardagsrummet utan lockar också till ett härligt umgänge i trivsam södersol
Kapplandsgatan och Brf Skörden är en stabil och omtyckt förening för såväl gammal som ung. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
Kapplandsgatan och Brf Skörden är en stabil och omtyckt förening för såväl gammal som ung
Innergårdarna förvaltas av HSB och är alltid i bästa möjliga skick. Gott om grill- och sittplatser. Kapplandsgatan 148 - Bjurfors
Innergårdarna förvaltas av HSB och är alltid i bästa möjliga skick. Gott om grill- och sittplatser

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Kapplandsgatan finner ni denna renoverade fyra med utmärkt läge och en inglasad balkong i eftertraktat söderläge. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt, modernt kök från 2015 och stambytt badrum. Färg- och materialval bidrar till en neutral och mycket god bas att inreda utefter. Goda sällskapsutrymmen i form av rymligt vardagsrum med intilliggande balkong. Tre separata sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Omgivningen består av trevliga innergårdar med mycket grönytor, grillplatser och uppskattade lekplatser. Föreningens ekonomi är stabil och trivselfaktorn mycket hög. Här flyttas det inom föreningen och flertalet väljer här att spendera sin tid under större delen av sina liv. Grönskande Högsbo ligger på gränsen mot Kungsladugård och Slottsskogen. Området inger en stadskänsla med direkt närhet till både Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan där spårvagn på några minuter tar dig direkt in mot citykärnan!

Brf Skörden är en social förening där avgifterna är för området låga och inkluderar också fiberbredband. I föreningen finns det även bastu, gästlägenhet samt festlokal som är lätta att boka. Här har man också gångavstånd till bland annat dagis, skolor samt allmän service. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger. På promenadvänligt avstånd nås Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska trädgården och inte minst Linnégatan som lockar med sitt sprudlande nöjesutbud.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen att upptäcka Högsbo! Grönskande omgivningar, trevlig atmosfär samt bekvämt gång- och cykelavstånd till allmän service och Göteborgs citykärna. Huset som lägenheten är belägen i byggdes 1961 men sedan dess har det hänt mycket. Brf Skördens ekonomi är stabil och föreningen välmående i alla dess avseenden. Här är faciliteterna goda och känslan trivsam. Välkommen att besöka Kapplandsgatan 148, en del av Brf Skörden som attraherar såväl gammal som ung.

På husets mellanplan nås denna välplanerade fyra där modernitet samsas med funktionalitet. Här får varje kvadratmeter en funktion och dispositionen av bostadens ytor känns genomtänkta och praktiska. Ljuset är genomgående och flödar in från bostadens stora fönsterpartier. De ljusa väggarna ger en god bas att inreda utefter och utrymme för kreativitet i både möblering och färgval. Hallen är ljus, rymlig och inbjudande. Jackor och skor får sin givna avhängningsplats direkt till höger.

Till höger om hallen är bostadens charmiga kök som renoverades 2015 och matplats beläget. Här ges rum till både umgänge och skapande matglädje. Fönstret står i centrum och skänker liv och rum till kockens kreativitet. Luckorna är vita och ovan arbetsbänken löper ett kakel i likadan färg. Det finns gott om förvaringsutrymmen för både porslin och köksredskap samt inte minst goda arbetsytor för kockens förberedelser. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, diskmaskin samt fläkt. Matplatsen med rum för större sällskap är belägen invid hallen men också med sikt över kockens bestyr.

Vardagsrummet nås från köket men också från hallen. Välbevarad fiskbensparkett ger karaktär till rummet. Generöst ljusflöde från det stora fönsterpartiet som också vetter mot den angränsande balkongen. Ytan förlänger inte bara vardagsrummet utan lockar också till ett härligt umgänge i trivsam södersol. Plats för caféset och blomsterarrangemang. Inglasningen är reglerbar och för bekvämlighetens skull har trätrall lagts in som underlag.

Bostaden har tre separata sovrum. Huvudsovrummet nås från hallen och används idag som Master bedroom. Ljusa väggar tillsammans med en fiskbensparkett. God förvaring i form av flertalet garderober. Nästkommande sovrum används som arbetsrum och ligger till vänster om hallen. Det tredje och sista ligger invid köket och fungerar idag som ett barnrum.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte och inreddes med ljust kaklade väggar och klinkergolv som också försetts med komfortvärme. Lättstädat med trivsamt ljusflöde från det praktiska vädringsfönstret. Inredningen består av dusch med skjutdörrar, wc, värmeförsedd handduksvärmare samt handfat med både över- och underskåp. Uppskattat i vardagen är också den egna tvättmaskinen som ett bra komplement till föreningens gemensamma tvättstugor.

Fakta

Uteplats/balkong

Härligt möblerbar och rymlig balkong vänd mot söder. Underlag av trätrall och reglerbar inglasning möjliggör dess användning än mer.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, övernattningslägenhet och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem som numer innerfattar både analoga och digitala kanaler.

Föreningen har investerat i en bredbandslösning, "FiberLan" med uttag i varje lägenhet. Detta gör att medlemmen har fri tillgång till Telia bredband LAN 100 Mbps (det vill säga att det ingår i hyran).

Bortsett från det egna nätverket står det varje medlem fritt att välja bredband från annan leverantör via telefonjacket (ADSL) eller ComHem.

Parkering

Parkeringsplats med eller utan elstolpe går att hyra. Parkeringsplatserna är belägna på Kapplandsgatan. Kontakta expeditionen för mer information och intresseanmälan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 455 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,53224%
Andel av årsavgiften är
0,53224%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
4 509 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
2 av 3*
Rum
4
Boarea
86,8 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
96

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Bostadsrättsförening Skörden i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Skörden är en trevlig och mycket välskött förening om ca 250 lägenheter med härliga gröna gårdar och tillgång till grillplatser, lekplatser och sittbänkar. Gemensamma utrymmen, förutom tvättstuga, är cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen har en övernattningslägenhet samt en samlingslokal med utrymme för 50 personer. I samlingsutrymmet finns projektor, DVD och WiFi. Övernattningslägenheten kostar 200 kr/ dygn samt föreningslokalen 300 kr/ dygn.

Det finns tre biltvätthallar i föreningen. Nyckeln kostar ca 100 kronor.

Området runt Kapplandsgatan är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, café m.m. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Frölunda Torg och 421 med deras stora utbud av affärer. Havet hittar du inom cykelavstånd!

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går till knutpunkten Marklandsgatan; 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg, som ligger alldeles i närheten kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

För dig som gärna tar cykeln finns välhållna cykelbanor runt om i området.

Föreningen har genomfört stam- och elbyte och upprustning av samtliga balkonger. De trevliga innergårdarna är upprustade och erbjuder gott om grillplatser och sittplatser för föreningens medlemmar. Området runt omkring Kapplandsgatan är expansivt och vävs alltmer samman med stadskärnan.

Föreningens ekonomi är god. För mer ekonomisk data, se årsredovisningen.
Föreningen har även ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Parkering

P-däck: 200 kr/mån.
P-plats nedre inkl el för motorvärme: 275 kr/mån (används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre)
Kallgarage: 400 kr/mån
Varmgarage: 550 kr/mån

MC-plats i kallgarage: 200 kr/mån

Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd och bastu.

Byggnadssätt

Byggår
1961

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  Adress
  Kapplandsgatan 140
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 495 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  Adress
  Handelsmyntet 16
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 275 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrätt

  Högsbo, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Svängrumsgatan 73
  Fast pris
  4 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 714 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 12
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 654 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!