Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 26

På förhand
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
3 570 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Trivsam trea i hjärtat av Högsbo med möblerbar balkong i söderläge och stort ljusinsläpp. Närhet till goda kommunikationer, butiker, natur och hav.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Gott om både grill- och sittplatser. Även lekplatser för familjens mindre medlemmar. Kapplandsgatan 26 - Bjurfors
Gott om både grill- och sittplatser. Även lekplatser för familjens mindre medlemmar
Intilliggande Linné har ett spudlande utbud av caféer, pubar och restauranger. Kapplandsgatan 26 - Bjurfors
Intilliggande Linné har ett spudlande utbud av caféer, pubar och restauranger
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen.. Kapplandsgatan 26 - Bjurfors
På bekvämt avstånd nås sköna gröna Slottskogen.
Vill man inte ta sig in till city, är expansiva Frölunda Torg ett utmärkt alternativ. Kapplandsgatan 26 - Bjurfors
Vill man inte ta sig in till city, är expansiva Frölunda Torg ett utmärkt alternativ

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna härliga lägenhet på populära Kapplandsgatan, i hjärtat av Högsbo. Härligt öppna sällskapsytor samt två välplanerade sovrum samsas med en trivsam matplats och mysig söderbalkong. Köket är stilrent renoverat och badrummet stambytt av föreningen. Genomgående ljusa väggar, vacker fiskbensparkett och goda förvaringsmöjligheter är ytterligare attribut värda att nämna. Bostaden har en bra placering i föreningen och omges av trivsamma innergårdar med fina grönområden, trevliga grillplatser och inte minst lekplatser för familjens mindre medlemmar. Bredband ingår i avgiften. Föreningen förvaltas av HSB och är stabil, omtyckt och inte minst social. Högsbo som område är populärt och ligger med närhet till det mesta.

På Kapplandsgatan bor du med det perfekta läget intill hav och natur samt Göteborgs city. Goda kommunikationer samt välbehållna gång- och cykelleder. Med endast ett fåtal minuter på spårvagnen tar du dig till restaurang- och cafétäta Linnégatan eller expansiva Frölunda torg. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger och inte minst träningscentret Nordic Wellness. Änggårdsbergen, Slottsskogen och Botaniska trädgården finns på promenadvänligt avstånd!

Interiör

Nu erbjuds denna välplanerade trerummare där modernitet samsas med det svunna sextiotalet. Här får varje kvadratmeter en funktion och dispositionen av bostadens ytor känns genomtänkta och praktiska. Ljuset är genomgående och flödar in från fönster i två väderstreck. De ljusa väggarna ger en god bas att inreda utefter och ger utrymme för kreativitet i både möblering och färgval. Entrén till huset nås från den trevliga innergårdssidan och på samma plan är också bostadens separata lägenhetsförråd om cirka 4-5 kvadratmeter beläget. Till lägenheten hör även en matkällare. Hallen är ljus, rymlig och inbjudande. Direkt till vänster erbjuds avhängning, en perfekt yta för jackor och skor. Här är både säkerhetsdörr och porttelefon installerat.

I direkt angränsning till hallen erbjuds också en riktig pärla i förvaringsväg. En utmärkt walk-in-closet med komplett inredning för god klädvård och annat som gärna göms undan.

Köket är ett av bostadens främsta attribut. Här ges rum till både umgänge och skapande matglädje. Fönstret står i centrum och skänker ljus till kockens kreativitet. Modernt men ändå klassiskt, så beskrivs detta kök på bästa sätt. Addera sedan praktiska lösningar och god punktbelysning så har ni receptet på ett kök att verkligen trivas i. Det finns gott om förvaringsutrymmen för både porslin och köksredskap samt goda arbetsytor för kockens förberedelser. De ljusa köksluckorna samsas med bänkskivor i ek. Den klassiska inredningen är från Myresjö kök. Den maskinella utrustningen består av fullhöjds kyl och frys, spis med häll och ovansittande fläkt, ugn i arbetshöjd och en infälld diskmaskin. Golvet pryds av en ganska nylagd och praktisk plastmatta som skänker karaktär. Matplatsen med rum för större sällskap är belägen rakt fram från hallen. När tillfälle ges finns här också möjlighet för långbord ut mot den öppna hallen.

Vardagsrummet som nås från hallen, är påtagligt ljust och lättmöblerat. De ljusa väggarna lyfter upp och låter den tidstypiska samt välbevarade stavparketten, som löper tröskellöst från hallen, ge karaktär till rummet. I slutet av år 2014 har parketten slipats och lackats vilket innebär att den är i suveränt skick. Generöst ljusflöde från det stora fönsterpartiet som också vetter mot den angränsande gårdsbalkongen.

Balkongen förlänger inte bara vardagsrummet utan lockar också till härligt umgänge i trivsam södersol. Längs golvet ligger bekväma träplankor vilka ger en ombonad känsla. Plats för caféset och blomsterarrangemang.

Master bedroom är ett så gott som kvadratiskt rum, som med lätthet möbleras. Sängen placeras gärna i mitten och vid sidan av denna ges yta för sidobord och ytterligare förvaringsmöbel. Samma välskötta och vackra stavparkett, som den i vardagsrummet, finns även här.

Bostadens andra sovrum nås direkt till höger om hallen. Trivsamt gårdsläge och lättmöblerade kvadratmetrar för såväl kontor som barnrum. Härlig ekparkett har lagt i slutet av 2014.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte och inreddes med ljust kaklade väggar och klinkergolv som också försetts med komfortvärme/värmeslingor. Lättstädat med trivsamt ljusflöde från det praktiska vädringsfönstret. Inredningen består av dusch, wc, värmeförsedd handdukstork samt handfat och skåp. Uppskattat i vardagen är också tvättmaskinen.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Cykelförråd finns på entréplan i uppgången. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Leverantör: Bahnhof. Uppkoppling 100/100 MBit/s via LAN ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 570 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34822%
Andel av årsavgiften är
0,34822%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
431 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
213
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Täppan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Täppan är en trevlig och mycket välskött förening om 289 lägenheter med härliga gröna gårdar med tillgång till grillplatser, lekplatser och bänkar. Föreningen bildades 1958. Innergårdarna har fina grillplatser som fritt får disponeras av föreningens medlemmar och bekanta.

I föreningen är det mesta gjort. Trappuppgångarna är iordningsställda och nya ytterdörrar (säkerhetsdörrar) har installerats. Föreningen har investerat i porttelefoner och tvättstugorna är omgjorda med nya maskiner och ett digitalt bokningssystem. Under 2000-2004 färdigställdes stambytet och elen drogs om.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/tappan

Området runt Kapplandsgatan är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, café m.m. Du tar dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer och framför allt finns havet inom cykelavstånd.

De goda kommunikationerna från Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går till knutpunkten Marklandsgatan; 1,2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer som tar dig till många andra delar av Göteborgsområdet. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg, som ligger i närheten kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

Byggnadssätt

Byggår
1961

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
111

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kapplandsgatan 26

Kapplandsgatan 26,
414 78 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 72
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 911 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Marklandsgatan 43
  Pris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 035 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  93,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Marklandsgatan 65
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 337 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 12
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 654 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!