Uppskattad balkong i västerläge

Högsbo, Göteborg

Lantmilsgatan 32

Utgångspris
2 400 000 kr
Avgift
4 497 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
73,5 kvm

Visning

 • söndag 24/11, KL 13:15 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Uppskattad balkong i västerläge

På gränsen mellan citynära Högsbo och härligt grönskande Ruddalen finner ni denna charmiga trea med stor potential i populära Brf Lavetten.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På gränsen mellan citynära Högsbo och härligt grönskande Ruddalen finner ni denna charmiga trea med stor potential i populära Brf Lavetten. En lika omtyckt som välskött förening i hjärtat av Kaverös. Bostaden är trivsam och inte minst insynsskyddat belägen. Köket är i original, stambytt badrum och vardagsrum med fin vy och plats för hela familjen. Med sitt västervända läge tillför balkongen det lilla extra och erbjuder många avkopplande stunder till den härliga kvällssolen. Här bor du bekvämt på kvadratsmarta ytor, nära förråd, parkering samt spårvagn som lika snabbt som smidigt tar dig vidare in mot citykärnan eller populära Frölunda torg som kommit att bli ett utmärkt komplement för shopping och allmän service.

Interiör

Huset som lägenheten är belägen i byggdes 1965. Lantmilsgatans läge är perfekt och tillhör idag en trevlig bostadsrättsförening som erbjuder god service för den som önskar härlig gemenskap. Här bor man nära Axel Dahlströms torg som erbjuder goda kommunikationer, sportcenter samt en rad olika butiker för matinköp. Till nöjeslivet, restaurangerna och butikerna i innerstan cyklar man på cirka en kvart. Bostaden är i gott skick med renoverade ytskikt, fina golv samt stambytt och helkaklat badrum. Välkommen in och följ bostadens trevliga disposition av rummen;

Via den välskötta innergården nås entréporten till bostaden. Hallen i vinkel är ljus och inbjudande med vacker stavparkett. Från hallen nås bostadens alla ytor. Porttelefoni finns installerat.

Till vänster om hallen är det trivsamma vardagsrummet placerat. Här breder den vackra fiskbenparketten ut sig och ger en härlig karaktär till rummet. Husets höjd och rummets stora fönsterparti ger ett rikligt ljusflöde och liv till rummet.

Till höger i entrén nås det till lika hemtrevliga som praktiskt tilltalande köket. Här samsas goda arbetsytor med gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn och ovansittande fläktkåpa. Matplatsen är rymlig och trivsamt belägen invid fönsterpartiet som ger sikt över innergården.

Balkongen är en klar tillgång till bostaden och lockar till många avkopplande stunder i det eftertraktade västerläget. Balkongen har en rofylld atmosfär och utsikt över innergården. Med reglerbar inglasning breddas ytans användningsmöjlighet. Ytan ger plats åt cafémöblemang och grönskande blomsterarrangemang.

Från hallen nås också det stambytta badrummet som är lika fräscht som lättstädat. Inredning som badrummet rustats med är duschvägg, handduksvärmare, wc samt handfat med underskåp. Som ett komplement till föreningens gemensamma tvättstugor finns också en tvättmaskin. Vädringsfönster är praktiskt och skänker badrummet ett tacksamt ljus.

Via hallen och vardagsrummet nås det större sovrummet. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt kompletterande förvarings- eller avlastningsmöbel.

På andra sidan av klädkammaren och intill badrummet nås det andra sovrummet. Fönster mot balkongen och helt fritt från insyn.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och övernattningsrum. Det finns möjlighet till en extra matkällare, denna är det separat kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem

Parkering

Kontakta föreningen för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 497 kr

Värme, vatten, kabel-tv, bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,31982%
Andel av årsavgiften är
0,31982%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 400 000 kr
Lägenhetsnummer
294
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
73,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Lavetten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
308
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Lavetten består av 308 lägenheter med adresser på Skogsmilsgatan och Lantmilsgatan.

Husen i föreningen har genomgått en renovering av tak och fasad under 2009 samt dränering. Stambyte i fastigheterna genomfördes 2004-2005, i samband med detta renoverades alla badrum. Även porttelefoner och nya entrédörrar har installeras, föreningen har också fräschat upp trappuppgången samt genomfört ett fönsterbyte som färdiställdes under 2018.

Som medlem i föreningen har man tillgång till många trevliga gemensamhetslokaler så som bastu, två gästlägenheter, hobbyrum, cykel- och mopedförråd. Föreningen håller i ett mycket uppskattat informationsmöte för samtliga nya medlemmar. Besök gärna föreningens trevliga hemsida www.brflavetten.se för mer information.

Tomträttsavgälden sänktes 2014. Detta innebar en besparing för föreningen på ca 186 000:-/år. Föreningen har en mycket god ekonomi, vänligen se årsredovisningen för mer ekonomisk data.

Området runt Lavetten är grönt och fridfullt. På nära avstånd hittar du matbutiken Willys och Axel Dahlströms torg som bland annat erbjuder gym och restauranger. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska trädgården samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer. Motions- och friluftsområden finns också i närheten i form av Änggårdsbergen och Ruddalen. Havet har du inom cykelavstånd! Både förskola och grundskola finns i närområdet samt Flatås park lekplats 368 med bollplaner, utegym, hinderbanor och ytor för skateboardåkning.

In till centrum tar du dig smidigt med spårvagnslinje 1,7 och 8 ifrån hållplatsen Lantmilsgatan som ligger precis vid föreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1965

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara matbutik, apotek och glutenfritt bageri, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller garn till nästa DIY-projekt. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lantmilsgatan 32

Lantmilsgatan 32,
421 37 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  Adress
  Marklandsgatan 69
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 298 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-11-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 120
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 445 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  Adress
  Marklandsgatan 69
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 895 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Visning: 2019-11-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 12
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 654 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!