Välplanerade kvadratmeter i attraktiva Högsbo

Högsbo, Göteborg

Silvermyntsgatan 18

På förhand
Utgångspris
2 690 000 kr
Avgift
5 088 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
67 kvm

Välplanerade kvadratmeter i attraktiva Högsbo

Med ett bra läge i föreningen ligger denna optimalt planerade trea. Omsorgsfullt renoverat kök och stambytt badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Rydström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707 87 53 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen att trivas i omtyckta Högsbo, på gränsen till Kungsladugård. Här erbjuds en genomgångslägenhet med härligt ljusinsläpp. Här samsas omsorgsfullt renoverat kök och stambytt badrum med charmiga originaldetaljer från det svunna femtiotalet. Planlösningen är lättmöblerad och erbjuder två sovrum, vardagsrum och den fritt belägna söderbalkongen är soldränkt så gott som hela dagen, uppskattat läge mot innergården. Känslan är trivsamt modern och förvaringsmöjligheterna goda i såväl bostaden som via de generösa förrådsytorna på både vind och i källaren. Föreningens ekonomi är stabil och trivselfaktorn mycket hög. Här flyttas det inom föreningen och flertalet väljer här att spendera sin tid under större delen av sina liv. Grönskande Högsbo och Silvermyntsgatan inger en stadskänsla med direkt närhet till både Axel Dahlströms torg och spårvagn som bara på några minuter tar dig direkt in mot citykärnan!

Interiör

Hallen i vinkel har plats för avhängning och tre stycken garderober för förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger klinkers som ringlar tröskelfritt in i köket. För att få ett luftigare intryck har man skapat en större öppning mot vardagsrummet.

Direkt in till vänster ligger köket som blivit omsorgsfullt renoverat under senare år och inger ett ljust och charmfullt intryck med sin inredning och skåpsluckor i vitt med rostfria beslag. Det finns gott om förvaring och en gedigen arbetsyta vilket underlättar matlagningen. Matplatsen invid fönstret har plats för 4-6 personer och inbjuder till trevliga middagar. Ovan bänkskivan i massivt trä sitter vitt kakel. Utrustning som finns är: Diskmaskin, induktionshäll, ugn, micro, kyl/frys.

Vardagsrummet har plats för en soffgrupp och en matsalsgrupp som kan nyttjas vid besök. På golvet ligger originalparketten och väggarna är vita. Från rummet når ni balkongen i söderläge med trevlig utsikt över innergården. Balkongen är stor nog att rymma både bord och stolar.

Lägenhetens två sovrum är rymliga och lättmöblerade. Det större sovrummet får plats med en dubbelsäng och skrivbordsmöbel. Flera garderober löser förvaringen. Det mindre rummet vetter mot den lugna innergården och användas barnrum.

Badrummet är stambytt -07 och håller högsta klass. Väggarna är kaklade vita med klinkers i terracotta ton. Bekväm golvvärme är installerad för ökad komfort och övrig utrustning är: Vägghängd toalett, dusch, två stycken spegelskåp, handfat med kommod och tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett påtagligt stort vindsförråd men också ett källarförråd. I föreningen finns bastu, motionsrum, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, vävstuga, föreningslokal, tvättstuga och torkrum. Bastun togs i bruk i början av 2007 efter omfattande reparationsarbeten.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberbredband (FiberLan) via Telenor (Fd. bredbandsbolaget).

Parkering

Bra p-möjligheter i form av ca 100 platser på p-däck, ca 100 under däck och 45 st varmgarage. Hyresavtal upprättas av Riksbyggen, tfn: 031-704 55 00. Även biltvätt finns. P-plats från 160 kronor.

Månadsavgift

Avgift
5 088 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,35539%
Andel av årsavgiften är
0,35547%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 466 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Lägenhetsnummer
308
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
134
Energideklarationsdatum
2019-03-26

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen brf Göteborgshus 16
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen att bekanta dig med Riksbyggen Brf Göteborgshus 16, vilken är en omtyckt och välskött förening om 338 lägenheter och ett antal lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna belägna på Silvermyntsgatan, Kopparmyntsgatan samt Plåtmyntsgatan (omförhandlades 2012, nästa gång 2022). Huskropparna uppfördes under 1953.

Som medlem i föreningen har du tillgång till ett antal trevliga gemensamhetsutrymmen såsom bastu, övernattningslägenhet och motionsrum. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, mangelrum, hobbyrum, vävstuga, föreningslokal, lekplats samt grillhörna. Tvättstuga finns i respektive fastighet i föreningen, det finns även en tvättstuga i ett fristående hus som kan nyttjas dygnet runt.

Området runt Myntgatorna är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, Nordic Wellness, apotek, café m.m. För dig som är motionsintresserad tar du dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen och inte minst Ruddalens motionsområde. Expansiva Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer och allmän service är också en morot för området och blir alltmer ett komplement till citykärnan. Inte att glömma är också västkustens pärlor som smidigt nås via välhållna cykelbanor.

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går via knutpunkten Marklandsgatan; 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.
För den hurtige är cykel i annat fall ett utmärkt alternativ!

Föreningen vill träffa den nya medlemmen. Kontakta expeditionen för att boka in en tid för välkomstmöte. Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Besök gärna föreningens utmärkta hemsida på www.gbghus16.se för ytterligare information.

Föreningens ekonomi

För mer ekonomisk data, vänligen se föreningens årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fönsterbyte gjordes under 1990-talet

Stambyte samt renovering av badrummen gjorde 2007 där även elen byttes ut och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter 2004. Föreningen har även utfört arbete på fasader under åren 2009-2012.

2016 installerades fiber i föreningen och arbetet med utbyte av vattencisterner till alla vägghängda toaletter blev färdigt 2018.

Övrigt

Radonmätningar har gjorts 2011 och visade på värden långt under 200 bq.
(Svante Karlsson, styrelsen)

Området

Mäklaren om Högsbo

BO GRÖNSKANDE I STADSNÄRA HÖGSBO
När du bor i Högsbo har du vackra och gröna Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LIKA NÄRA TILL NATUR SOM CITY
Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergsluttningar och var du än bor i stadsdelen har du närhet till grönska. Knyt på dig löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – du har nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETROKÄNSLA PÅ AXEL DAHLSTRÖMSTORG
Högsbo består till stor del av flerfamiljshus om tre- och fyravåningars av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel.

På Axel Dahlströms torg, som stod klart 1954, dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit över 7 500 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Stadsdelen utvecklas ständigt och här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

Högsbo är som en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg fortfarande är navet. Vid torget finns det matbutik, apotek, gym och bageri. Här hittar du också Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola.

KNUTPUNKTEN MARKLANDSGATAN
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. I Högsbo industriområde ligger köpcentrumet 421 och här har du ett komplett vardagsutbud med mataffär, restauranger, apotek och shopping. Frölunda Torg med sin förstklassiga shopping nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Många barnfamiljer väljer att bo i Högsbo tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön. Förskolorna i Högsbotillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, och det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Du har också flera grundskolor runt om i stadsdelen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Silvermyntsgatan 18

Silvermyntsgatan 18,
414 79 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Rydström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707 87 53 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 144
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 732 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!