Högsbo, Göteborg

Silvermyntsgatan 6

På förhand
Avgift
4 961 kr
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Härligt öppna sällskapsytor samt två välplanerade sovrum samsas med mysig söderbalkong. Köket är charmigt och badrummet är stambytt.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På gångavstånd nås uppskattade Slottskogen. Silvermyntsgatan 6 - Bjurfors
På gångavstånd nås uppskattade Slottskogen
Föreningens bastu som medlemmarna kan låna. Silvermyntsgatan 6 - Bjurfors
Föreningens bastu som medlemmarna kan låna
Mitt i föreningen finns en grön oas. Silvermyntsgatan 6 - Bjurfors
Mitt i föreningen finns en grön oas
Lekplatsen är belägen på Silvermyntsgatan. Silvermyntsgatan 6 - Bjurfors
Lekplatsen är belägen på Silvermyntsgatan
Kommunikationer som snabbt tar dig in till Linné eller ut till salta bad. Silvermyntsgatan 6 - Bjurfors
Kommunikationer som snabbt tar dig in till Linné eller ut till salta bad

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna härliga lägenhet på populära Myntgatorna, i hjärtat av Högsbo och på gränsen till Kungsladugård. Härligt öppna sällskapsytor samt två välplanerade sovrum samsas med mysig söderbalkong. Köket är charmigt och badrummet stambytt av föreningen. Genomgående ljusa väggar, fina golv och goda förvaringsmöjligheter är ytterligare attribut värda att nämna. Bostaden har en bra placering i föreningen och omges av trivsamma innergårdar med fina grönområden, trevliga grillplatser och inte minst lekplatser för familjens mindre medlemmar. Fiberbredband ingår i avgiften. Till lägenheten hör två förråd som underlättar förvaringen. Här flyttas det inom föreningen och flertalet väljer här att spendera större delen av sina liv. Silvermyntsgatan inger en stadskänsla med direkt närhet till både Axel Dahlströms torg och spårvagn som bara på några minuter tar dig direkt in mot citykärnan!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Stambyte samt renovering av badrummen gjorde 2007 där även elen byttes ut och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter 2004. Taken är omgjorda och fönstren ersatta till 3-glasfönster. Föreningen har även utfört arbete på fasader.

Arbetet med utbyte av vattencisterner till alla vägghängda toaletter blev färdigt 2018.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Fiberbredband. Leverantör: Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 961 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
199
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
134
Energideklarationsdatum
2019-03-26

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen brf Göteborgshus 16
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen att bekanta dig med Riksbyggen Brf Göteborgshus 16, vilken är en omtyckt och välskött förening om 338 lägenheter och ett antal lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna belägna på Silvermyntsgatan, Kopparmyntsgatan samt Plåtmyntsgatan (omförhandlades 2012, nästa gång 2022). Huskropparna uppfördes under 1953.

Som medlem i föreningen har du tillgång till ett antal trevliga gemensamhetsutrymmen såsom bastu, övernattningslägenhet och motionsrum. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, mangelrum, hobbyrum, vävstuga, föreningslokal, lekplats samt grillhörna. Tvättstuga finns i respektive fastighet i föreningen, det finns även en tvättstuga i ett fristående hus som kan nyttjas dygnet runt.

Området runt Myntgatorna är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, Nordic Wellness, apotek, café m.m. För dig som är motionsintresserad tar du dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen och inte minst Ruddalens motionsområde. Expansiva Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer och allmän service är också en morot för området och blir alltmer ett komplement till citykärnan. Inte att glömma är också västkustens pärlor som smidigt nås via välhållna cykelbanor.

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går via knutpunkten Marklandsgatan; 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.
För den hurtige är cykel i annat fall ett utmärkt alternativ!

Föreningen vill träffa den nya medlemmen. Kontakta expeditionen för att boka in en tid för välkomstmöte. Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Besök gärna föreningens utmärkta hemsida på www.gbghus16.se för ytterligare information.

Föreningens ekonomi

För mer ekonomisk data, vänligen se föreningens årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fönsterbyte gjordes under 1990-talet

Stambyte samt renovering av badrummen gjorde 2007 där även elen byttes ut och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter 2004. Föreningen har även utfört arbete på fasader under åren 2009-2012.

2016 installerades fiber i föreningen och arbetet med utbyte av vattencisterner till alla vägghängda toaletter blev färdigt 2018.

Övrigt

Radonmätningar har gjorts 2011 och visade på värden långt under 200 bq.
(Svante Karlsson, styrelsen)

Området

Mäklaren om Högsbo

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETRO OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Silvermyntsgatan 6

Silvermyntsgatan 6,
414 79 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Marklandsgatan 65
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 337 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-03 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 12
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 654 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!