Hoppa till innehåll
. Växelmyntsgatan 19C - Bjurfors

Högsbohöjd - Härligt 2 plans barnvänligt radhus i fyra etage

  • Besiktigad

Högsbohöjd, Göteborg

Växelmyntsgatan 19C

Utgångspris:
4 450 000 kr
Antal rum:
5
Boarea:
90 kvm
Tomtarea:
118 kvm
Typ:
Radhus

Högsbohöjd - Härligt 2 plans barnvänligt radhus i fyra etage

Härligt 2 plans barnvänligt etage-radhus med smakfullt kök, fina uteplatser på båda sidor av huset och lekplats strax intill.

Beskrivning

Med fint läge i området ligger detta mycket trivsamma 2-plans radhus med härlig planlösning om fyra etager. Barnvänligt och lättskött med både trädäck och planteringar på baksidan och skyddad stensatt uteplats på entrésidan. Här bor ni ett mycket trevligt och barnvänligt område med direkt närhet till skolor, förskolor, affärer, bra kommunikationer med stombuss 16 och med gångavstånd till Ruddalens naturområde. 5 rum och kök varav 3-4 sovrum.

Välkomnade utbyggd entré med plats för avhängning och ingång till förråd. Innanför entrén möter man det öppna köket med plats för många, snyggt renoverat och varsamt moderniserat kök i tidstypisk stil. Fullutrustat i ljusgrå nyans med mycket goda förvarings- och arbetsytor. Köket som är utrustat med kyl, spishäll och fläkt, diskmaskin och mikro och ugn i bekväm arbetshöjd. Bra ljus från fönster mot förgården. Matplats med gott om plats i anslutning till fönstret mot uteplatsen på framsidan.

Mellan kök och vardagsrum ligger entréplanets badrum, helkaklat med dusch.

Några trappsteg ned ligger det luftiga, vardagsrummet som badar i ljus från generösa fönsterpartier, härifrån leds ni vidare till det härliga trädäcket och trädgården med plats för familj och vänner. Vardagsrummet får härlig rymd från både den fina fönstersättningen som öppenheten till köket några trappsteg upp.

Trappan leder upp förbi köket vidare till de två sovrumsplanen. Det första planet har idag ett sovrum och ett allrum som skulle kunna disponeras som ett ytterligare sovrum om så skulle önskas eller öppnas upp till ett stort sovrum eller allrum.

Några trappsteg upp leder till det övre sovrumsplanet med två bra sovrum, båda med fönster mot entrésidan. I anslutning till hallen på detta plan, där det också kommer ljus från högt sittande fönster, finns bostadens andra badrum med fint naturligt ljus och generös takhöjd.

Interiör

Fint renoverat kök i tidstypisk stil med matplats trivsamt belägen vid fönster mot framsidan. (2018)
Spis/ugn, spisfläkt, micro, diskmaskin, kyl & frys.

Helkaklat badrum renoverat 2015, med WC, tvättställ och duschkabin samt förberett för tvättmaskin.

Badrum på övre plan med våtrumsmatta, våtrumstapet, WC, tvättställ och badkar

Mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Primärkarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 119:35

Ombyggnad, Renoveringar

2021 - Byte av ytterdörr.
2021 - Målning fasad.
2018 - Renovering kök.
2015 - Renovering badrum.
2007 - Stenläggning uteplats.

TV/bredband

ComHem

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Järnbrott GA:6 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Göteborg Järnbrott S:95

Övrigt

Här bor ni i nära anslutning till Ruddalens natur, motions och friluftsområde, lugnt, lummigt och barnvänligt med bekvämt avstånd till förskolor, skolor och kommunikationer. Fryktorget ligger på bekvämt avstånd och erbjuder såväl täta bussavgångar som närlivs. Ni når även spårvagnen på Axel Dahlströms torg på promenadavstånd. Närheten till Slottsskogen, Göteborgs city och flera stora affärscentra innebär ett bekvämt och trivsamt boende i ett populärt område. Dessutom flera förskolor i närområdet. I samfälligheten finns en lekplats samt pallkragar för odling i Växelmyntsgatans odlings- och parkskötselförening regi.

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Tomträtt
Utgångspris
4 450 000 kr
Rum
5
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
90 kvm*
Tomtarea
118 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i 4 etage
Byggår
1962
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrväme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats på framsidan samt trälagt altandäck på baksidan.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd i anslutning till entrén.

Tomt

Trädgård på baksidan med altandäck, gräsmatta och fina planteringar.

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

P-plats med eluttag för motorvärmare, plats för 1 bil ingår i samfällighetsavgiften.
Möjlighet att hyra ytterligare parkering finns. Det finns 5 besöksparkeringar i samfällighetsföreningen samt 4 timmars gratisparkering finns också i närområdet.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 044 000 kr
Byggnadsvärde
1 403 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr
Tomträttsavgäld
11 476 kr/år, t o m 2024-06-30

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
9 259 kr
Försäkring
4 473 kr
Samfällighetsavgift
33 440 kr
Summa
47 172 kr

I samfälligheten ingår följande:

Fjärrvärme, sophämtning, vatten a conto, gemensam tvättstuga, kabel TV- basutbud, parkeringsplats, belysning utomhus, kall-spill och dagvattenledningar med brunnar och dräneringsledningar, stuprör och hängrännor.
Samfälligheten ansvarar för krypgrunderna, takbeläggning och ventilationsfläktar på taken.
Eventuellt kommer avgiften höjas med ca. 2 %. De ska ta upp det på kommande årsstämma

Se även samfällighetens hemsida: <a href="http://latteglet.se/">http://latteglet.se/</a>

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 115 250 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2021-06-16

Om Högsbohöjd

Att bo i Högsbo

Högsbo är ett litet grönt område med närhet till det mesta. Det gränsar i norr till Majorna, i nordost till Linnéstaden, i söder till Mölndal och i väster till Västra Frölunda. Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde.

Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.

Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet. De flesta bostäderna finns i flerfamiljshus. Mer än var tredje lägenhet är bostadsrätt. Många barnfamiljer bor i Högsbohöjd tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön.

Axel Dahlströms Torg är det största servicecentrat. Här finns Axel-Huset som inrymmer bibliotek, fritids- och konferenslokaler och café. Vid torget finns också bank, apotek, kyrka och ett stort antal butiker.

Förskolan i Högsbo, som tillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, omfattar flera förskolor i kommunal regi och några familjedaghem. Det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Det finns även flertalet grundskolor utspridda i stadsdelen.

Högsbo finns nämnt från 1550-talet. Trångbodda innerstadsfamiljer byggde egna torp i Högsbo på 1920-talet, det var Göteborgs stad som upplät mark till detta och erbjöd förmånliga lån. Området var främst avsett för arbetare och lägre tjänstemän med familjer. Det skulle nu bli möjligt för dem att odla grönsaker och hålla husdjur. Högsbo blev en oas under knappa 40 år, sen kom grävskoporna. Nu var det dags att bygga högt och stort. Endast två av torpen finns kvar idag.

Genom området går spårvagnslinjerna 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Stombuss nr 16 passerar hållplats Marklandsgatan och fortsätter in mot stan och vidare ut till Norra Älvstranden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Växelmyntsgatan 19C

Växelmyntsgatan 19C

41483 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Växelmyntsgatan 19C

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.