På populära Uggleberget erbjuds en potentiell minitvåa med egen uteplats och ingång

Hovås, Göteborg

Berguven 6

På förhand
Pris
2 150 000 kr
Avgift
2 386 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
37 kvm

På populära Uggleberget erbjuds en potentiell minitvåa med egen uteplats och ingång

Högst upp på Uggleberget erbjuds här en nyproducerad och spännande planlösning med egen ingång och stor uteplats. Tillträde från början av juli

 • Ansvarig mäklare

  Jonna Alm

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

1,5:a med egen ingång och uteplats. Berguven 6 - Bjurfors
1,5:a med egen ingång och uteplats
Med egen ingång till själva bostaden. Berguven 6 - Bjurfors
Med egen ingång till själva bostaden
Uteplatsen är rymlig och här finns möjlighet att förstärka den egna altankänslan. Berguven 6 - Bjurfors
Uteplatsen är rymlig och här finns möjlighet att förstärka den egna altankänslan
Luftig, ljus och planlösning med potential till att skapa ett extra rum. Berguven 6 - Bjurfors
Luftig, ljus och planlösning med potential till att skapa ett extra rum
Sätt upp en vägg här och du får ett avskilt sovrum med ingång till badrummet. Berguven 6 - Bjurfors
Sätt upp en vägg här och du får ett avskilt sovrum med ingång till badrummet
Köket i vinkel har gott om förvaring via skåp och lådor. Berguven 6 - Bjurfors
Köket i vinkel har gott om förvaring via skåp och lådor

Planskiss

Planlösning
Rumsfördelning 37 kvadratmeter. Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning med ett ordentligt sovrum. varför inte med en industrivägg som skänker ljus
Planlösning
Alternativ planlösning med skjutdörr till sovrummet och en mer ordentlig hall

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp på Uggleberget, har Tornstaden uppfört 34 stycken lägenheter i bostadsrättsföreningen Pärlugglan. Här, uppe på berget, är läget mer privat och den härliga naturen som närmsta granne. Området erbjuder det bästa av två världar. En modern och urban känsla med puls men såklart också det korta avståndet till flertalet av Göteborgs salta havspärlor. Området passar utmärkt för dig som önskar en stadskänsla men med ett lugn och goda kommunikationer på bekvämt avstånd. Perfekt förstalägenhet eller om du vill uppgradera från en etta till en tvåa. Här har du möjlighet att bli den första som flyttar in. Visningen kommer att ske utomhus utanför huset då huset fortfarande är under uppförande och ej får beträdas. Hela området beräknas vara inflyttningsfärdigt innan årsskiftet och med förskolan klar till sommaren 2021. Tillträde möjligt från början av juli då man också blir den första som här flyttar in. Kontakta mäklaren för mer information eller ta dig själv upp till berget och upplev kvarterets fördelar.

Möjlighet att förvärva en möjlig minitvåa om 37 kvadratmeter med egen ingång och stor uteplats. Lägenheten är belägen intill föreningens gemensamma pergola och på den egna uteplatsen har alla möjligheter att bli en liten grön oas och platsen för avkopplande stunder.
Strax nedanför huset går gångvägen som leder mot Uggledal. Under huset finns både förråd och garage där hissen tar dig enda upp till det egna våningsplanet. Genomgående för bostaden är golvet som är försett med en klassisk trestavsparkett, vitmålade väggar och vackra fönsterbänkar av naturstenen Azul valverde.

Via egen entré och den egna uteplatsen nås bostaden. Hallen har plats för jackor och skor direkt till vänster. Uppskattat med avlångt fönster i ytterdörren vilket skänker köksdelen och bostaden än mer ljus. På högra sidan finns möjlighet att sätta upp en vägg och få en ännu mer praktisk hall med plats för förvaring, se alternativ planlösning för inspiration.

Rakt fram från hallen är köket i vinkel beläget. Köket är klassiskt vitt med gott om förvaring och mörka arbetsytor som blir en snygg kontrast till det stilrena köket. Köket kommer från danska HTH och vitvarorna från Cylinda. Vitvarorna består av kyl och frys i fullhöjd, varmluftsugn och induktionshäll, mikrovågsugn samt diskmaskin. Fläkt som är utdragbar och snyggt dolt i ett överskåp.

Direkt till höger från den nuvarande hallen eller vidare från köket nås bostadens allrum. Ett rum som idag är öppet men som med lätthet kan delas av till ett sovrum och ett allrum. Sovrumsdelen har plats för en 160 cm- säng för att badrumsdörren ska gå att öppna helt. Varför inte sätta upp en läcker industrivägg samt med en gardinskena i tak innanför för möjlighet att också få in fint ljus i sovrummet. Möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser. Fråga mäklaren efter inspirationsbilder.

Den egna uteplatsen är vänd mot föreningens gemensamma ytor och blick mot pergolan. Strax utanför föreningens mark är miljön lummig och årstid som nu grönskande grön. Strax intill går en gångväg som vetter ner mot Uggledal. Storleken på uteplatsen är cirka tio kvadratmeter och här finns möjlighet att skapa en egen trivsam utomhusmiljö. Avskärmningsvägg mot entrén.

Badrummet är klassiskt inrett med tidlösa ytskikt och inredningsval. Antricitgrått matt klinkergolv (15*15 cm) och vit matt kakelplatta på väggarna (15*15 cm) . Här finns elektrisk handduksvärmare och duschutrymmet är beläget invid hörnan med takdusch och svängbara frostade dörrar. Badrummet har också en kombimaskin från Cylinda. Förvaring i skåp ovanför kombinationen, i kommoden samt i spegelskåpet. Spotlights i tak.

Garantibesiktning genomförs efter 2 år och projektet ligger under garanti i 5 år

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Pärluggan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Överlåtelseavgift
1183

Allmänt om föreningen

Byggnaden är ett sexvåningsplan med ett källarplan med garage och källarförråd. Gårdsyta för gemensamma anordningar för sophantering, förråd, barnvagns- och rullstolsförråd, lekplats och cykelförvaring.

Husjuristerna sköter den ekonomiska förvaltaren. Kontaktperson Sandra Bäck.

Viktigt att köpare tecknar hemförsäkring med särskild bostadsrättstillägg.

Parkering

22 garageplatser, 5 utomhusparkeringar och en besöksparkering. Pris för utomhusparkering 500 kr och garageplats 1 150 kr.

TV/bredband

Abonnemang för bredband ingår i avgiften. Tillkommande abonnemang och kostnad tecknas separat av kunden själv efter önskat utbud. IP-Tvbox ingår kostnadsfritt i lägenheten.
Bredband 250. Nedströms 250 Mbit/s
Bredband 100. Uppströms 100 Mbit/s
Com Hem Wifi Hub L1 ingår och är installerat.
Hemförsäkring med särskild bostadsrättstillägg.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
2018-2020*
Uppvärmning
Vattenburna radiatorer/ konvektorer, anslutna till bergvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft, återvinning och tilluft i fasad
Fönster
Fönster och balkongdörrar i trä/ aluminium

* Tillträde sker från juni 2020

Stomme är av bottenplatta på mark och stommen av prefabricerad betong. Bjälklag utförs av betongkonstruktion med ovanliggande fuktspärr och trägolv.
Yttertak prefabricerade takstolar av trä och ytskikt på yttertak av takpapp/plåt. Fasader välisolerade betongelement och delar med fasadtegel. Göteborg Skintebo 530:2 N

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd beläget i källaren

TV/bredband

Com Hem

Com Hem

Parkering

Garage under huset och flertalet utomhusparkeringar. Köplats tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 386 kr

Ingår i månadsavgiften gör vatten, värme, tv och bredband från Com Hem

Ekonomi

Andel i föreningen
2,14%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 150 000 kr
Lägenhetsnummer
1006
Våningsplan
0 av 5
Hiss
Ja*
Rum
1,5
Boarea
37 kvm

* Hiss går från garage enda upp till det enskilda våningsplanet

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa eller sälja bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Berguven 6

Berguven 6,
436 53 HOVÅS

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonna Alm

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 72

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Berguven 32
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 984 kr
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  Adress
  Berguven 32
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 639 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-06 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  Adress
  Brottkärrsvägen 9
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 668 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Klåvavägen 72
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 626 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!