Exklusiv etagelägenhet i Nya Hovås

Hovås, Göteborg

Björklundavägen 12

Utgångspris
5 975 000 kr
Avgift
6 003 kr
Antal rum
4
Boarea
116 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv etagelägenhet i Nya Hovås

Tillfälle att förvärva en unik etagelägenhet med terrass om hela 31 m². Båda våningsplanen nås med hiss. Något för dig som söker det lilla extra!

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna unika och smakfulla etagelägenhet belägen i Nya Hovås. Björklundavägen 12 - Bjurfors
Välkommen till denna unika och smakfulla etagelägenhet belägen i Nya Hovås
Exklusivt boende med kvalitativa materialval, något för dig som söker det lilla extra!. Björklundavägen 12 - Bjurfors
Exklusivt boende med kvalitativa materialval, något för dig som söker det lilla extra!
Terrassen är ett av bostadens absoluta attribut och tenderar att bli den givna favoritplatsen. Björklundavägen 12 - Bjurfors
Terrassen är ett av bostadens absoluta attribut och tenderar att bli den givna favoritplatsen
Här erbjuds 31m² med plats för större matbord, loungegrupp och blomsterarrangemang. Björklundavägen 12 - Bjurfors
Här erbjuds 31m² med plats för större matbord, loungegrupp och blomsterarrangemang
Duka upp för bjudning med nära & kära, här erbjuds en plats för tillställningar i ett oslagbart läge. Björklundavägen 12 - Bjurfors
Duka upp för bjudning med nära & kära, här erbjuds en plats för tillställningar i ett oslagbart läge
. Björklundavägen 12 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva en helt unik etagelägenhet om 116 m² i HSB Brf Boulevarden. Här erbjuds en öppen och social planlösning, med fönster i tre väderstreck och rymlig balkong med förutsättningar för många soltimmar. Ett av bostadens absoluta attribut är den generösa terrassen om hela 31 m² belägen i sydväst. Den andra finns på motsatt sida, även denna rymlig med en yta på 7.5 m² med utsikt mot natur och grönska. Exklusivt boende med genomgående kvalitativa materialval. Stilrent och lyxigt kök från Marbodal med alla tänkbara faciliteter. Öppet och ljust allrum med gott om plats för hela familjen, dessutom med utgång till hemmets härliga terrass som tenderar att bli den givna favoritplatsen under årets varmare dagar. Här finns det gott om plats för avkoppling eller uppdukning till större bjudningar för nära & kära.
Master bedroom är rymligt och har ett insynsskyddat läge med generösa förvaringsmöjligheter. De två mindre sovrummen passar sig utmärkt som barnrum eller kontor. Det finns två badrum, ett på varje plan. Båda är helkaklade och har en stilren prägel. Det ena badrummet är dessutom utrustat med en komplett tvättavdelning. Båda våningsplanen nås dessutom med hiss.
Välkommen att trivas!

Brf Boulevarden består av fyra hus, alla med olika karaktär och skiftande arkitektur. Allt för att skapa ett levande kvarter och förstärka citykänslan samtidigt som intrycket av en småskalig blandstad ska bestå. Husen har en stark egen identitet där naturmaterial, nyanser och stil varierar. Föreningen består av 68 lägenheter och har en inbjudande gård med möjlighet till att hyra föreningens samlingslokal belägen på innergården. Övriga faciliteter som är värda att nämna är övernattningslägenhet och tvättstuga. Här finns flera olika zoner med vackra planteringar, grillmöjligheter och sittgrupper. Nya Hovås är under kraftig expansion och blir en skön blandstad med en egen stadskärna. Omedelbar närhet till all tänkbar service och shopping. Om du istället vill ta ett svalkande bad så är salta bad beläget inom 5-10 minuter. Naturreservatet Stora Amundö erbjuder mysiga gångstigar och möjligheter till bad. Göteborgs citykärna nås samidigt via goda kommunikationer, rosa express och linje 158, eller via bil inom en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser. Läs gärna mer på www.nyahovas.se

Interiör

Med en tydlig prägel på ljus och rymd kan vi nu erbjuda en unik etagelägenhet i populära HSB Boulevarden. Ett av bostadens absoluta attribut är den generösa terrassen om hela 31 m², som erbjuder härliga möjligheter för bjudningar med nära & kära. Utöver det finns även två balkonger på varsin sida om lägenheten. Den första nås från köket med trevlig utsikt över innergården och den andra har ett lugnt läge med utsikt över natur. Naturnära läge med grönskande naturreservatet stora Amundön och härliga Säröbanan inom nära räckhåll.

Vi välkomnas in till en rymlig hall med plats för avhängning direkt till höger. Kompletterande förvaring finns i form av en rejäl skjutdörrsgarderob med spegeldörr. I övrigt så är det genomgående väggar som är målade i vit kulör, vilket bidrar till rymd och inger en luftig känsla. Längs golven så löper en stilren 3-stavs parkett i samtliga rum med undantag för bostadens båda badrum.

Direkt till vänster om entrén så är Master Bedroom placerat. Beläget i ett rofyllt och insynsskyddat läge med gott om yta för en större säng med tillhörande möblemang. Förvaring finns i form av två garderober med intilliggande linneskåp. Ljuset flödar in genom fönsterpartierna som ger ljus från två väderstreck.
Vägg i vägg med det större sovrummet så är ett av de mindre sovrummen beläget. Plats för säng, skrivbord med tillhörande möblemang. Förvaringen löses med hjälp av två flyttbara garderober.

Det kvalitativa Marbodalköket andas lyx och kvalité. Skåpsluckorna är vita och matchas tilltalande mot en bänkskiva i laminat. Ovan bänkskivan så löper ett klassiskt kakel i vit kulör. Maskinparken är fullt utrustad och består av ugn, micro, integrerad diskmaskin, induktionshäll, rostfri kyl och frys, samtliga vitvaror är från Siemens. Matbordet får sin naturliga plats invid fönstret med plats för större matbord. Med utgång från köket så nås en inbjudande balkong i soligt söderläge. Här ryms utemöbler i form av bord och stolar. Balkongen erbjuder ett privat läge med snygga avskärmningar.

En trappa upp så når vi allrummet som är hemmets hjärta och naturliga samlingspunkt. Ljuset strömmar in genom de stora fönsterpartier som erbjuder ljusinsläpp från två väderstreck. Plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord om så önskas. Med utgång från allrummet nås den generösa terrassen, om ca. 31 m², som inbjuder till social samvaro. Terrassen blir gärna favoritplatsen under årets rätta årstid med sitt sköna solläge. Här får du plats med ett större utemöblemang, loungedel samt blomsterarrangemang. Perfekt att duka upp för större bjudningar med vänner & släkt. Ett förråd om ca. 5 m² för förvaring av utemöblerna finns med direkt ingång från terrassen.

Det sista sovrummet, eller kontor om så önskas, är placerat på övre plan. Även här ges det utrymme för säng, skrivbord med tillhörande möblemang. Från detta rummet erbjuds dessutom utgång till en mysig balkong, som har plats för bord och stolar med tillhörande möblemang. Från denna uteplatsen har du utsikt mot lummig grönska i ett insynsskyddat läge.

Bostaden förfogar över två badrum, ett på varje plan. Badrummet på nedre plan är stilrent utfört och helkaklat. Övrig badrumsinredning är handfat, ovanhängande spegel, wc, takdusch, handdukstork samt golvvärme. Belysning i form av spotlights med reglerbara dimmers. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvätt-avdelningen med tvättmaskin och torktumlare (Siemens). Badrummet på övre plan är också helkaklat med handfat, ovanhängande spegel, wc samt badkar.

Båda våningsplanen nås dessutom med hiss.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Hovås 451:60 i Göteborgs Kommun

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Boulevarden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2014-03-26 och är ansluten till HSB Göteborg Ekonomisk förening.
För mer info se årsredovisningen och föreningens hemsida www.hsbbrfboulevarden.se

Miljöbyggnad
Brf Boulevarden är preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad silver, som innebär att man har kravställt att byggnadens energi, inneklimat och använda material skall var bättre än de gällande myndighetskraven och den byggpraxis som finns.

Gröna lån
Vissa banker erbjuder s.k. gröna lån med lägre ränta till lägenheter i hus med energiklass B. Föreningens hus är energideklarerade och har energiklass B.

Solceller
Föreningen har investerat i solceller på två av hustaken. Solcellerna har en area på tillsammans 130 kvm och en toppeffekt på 20,8 kW.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gästlägenhet, gemensamhetslokal och gemensam tvättstuga. I källarplan finns garage och, cykelparkering. Barnvagns- och rullstolsförvaring finns i anslutning till trapphuset.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 975 000 kr
Lägenhetsnummer
3232
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
4
Boarea
116 kvm***

* Våning 3 & 4 av totalt 4

** Båda våningsplanen nås med hiss

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Uteplats/balkong

Lägenheten förfogar över tre uteplatser/balkonger. På entréplan finns en balkong om ca. 10.5 kvm i söderläge.
Övre plan har två stycken takterrasser. Den ena är om hela 31 kvm. i sydväst. På motsatt sida är takterrassen 7.5 kvm belägen mot nordväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga och övernattningslägenhet.

TV/bredband

Tv, IP-telefoni och bredband (Telia Triple Play)

Tv, IP-telefoni och bredband (Telia Triple Play)

Parkering

Garageplats kostar 1063 kr/månad. Nås under huset, med hiss direkt ner till garaget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 003 kr

I avgiften ingår värme och Telia Triple-play. IP-Telefoni(Telia Triple-play) är inkluderad i månadsavgiften, specificeras som informationsöverföring och är ett obligatorisk tillägg.
Utöver avgiften tillkommer avgift för hushålls el, varm- och kallvatten som läses av individuellt per lägenhet.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,32263%
Andel av årsavgiften är
2,30982%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
2017

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa eller sälja bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Björklundavägen 12

Björklundavägen 12,
436 57 Hovås

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70