Hoppa till innehåll

Skandinavisk arkitektur, hög och fri havsutsikt samt skyddat poolområde med vackra solnedgångar

Hovås, Göteborg

Brännemysten 50

Pris:
15 800 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
184 kvm / 58 kvm*
Tomtarea:
847 kvm
Byggår:
1922

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Skandinavisk arkitektur, hög och fri havsutsikt samt skyddat poolområde med vackra solnedgångar

Bjurfors Beyond presenterar en stor poolvilla med fascinerande arkitektur, ljusa rumsvolymer och fri havsutsikt på skyhögt solnedgångsläge.

Beskrivning

Den stora villan om totalt 242 kvm ligger på mycket högt läge i slutet av en fridfull återvändsgata. Via de stora sällskapsytornas glasade burspråk öppnar sig utsikten ner över den grönskande sluttningen och ut över havet, drygt 900 meter ner. Några steg ut på den höga porchen som övergår i klassiskt poolområde bredas panoramat – solnedgångarna är inte sällan dramatiska. Trädäcket fortsätter runt villans hörn och fångar sommarens alla soltimmar; från tidig morgon till det att horisonten blir en röd strimma.

Av den ursprungliga byggnaden från 1922 syns idag inte många spår. Villan har byggts ut och om i omgångar, senast 2008. Resultatet är en stor och härligt ljus bostad med övervägande öppen planlösning, massivt ljus från alla håll och arkitekturlinjer med drag av tidlös skandinavisk modernism. Glaspartierna är många, taklinjerna letar sig bitvis upp till nock och rena naturmaterial som ek och marmor bidrar till en mycket sober interiör. Entréplanet är i två halvetage med enorma sällskapsytor i öppen planlösning med matsal och stort kök. På detta plan finns även två sovrum och en matplats i ett burspråk. Övre planet briljerar med sin fria havsutsikt i allrum, sovrum och badrum. På sluttningsplanet finns en komplett lägenhet om 58 kvm för eget företagande, uthyrning eller naturlig del av den övriga bostaden. Villan har upp till fyra sovrum, två badrum, sällskapsytor på tre plan, exklusivt kök, matsal, matplats, tvättstuga, kamin, porch, poolområde, spabad utomhus, orangeri, trädgård i flera etage, trädäck i tre väderstreck, stor balkong med drag av takterrass, separat lägenhet, carport med laddbox och förrådsutrymme, stor stensatt uppfart mm. Villans nyinstallerade solpaneler har en maxeffekt på 11 700 kWh per år. Du bor nära Nya Hovås med all tänkbar service samt flera förskolor och skolor F–9. Efter några minuter på cykeln, eller en kort promenad via en grönskande stig, når du fina havsbad, T-bryggan, Amundöarna samt Brottkärr tennis. Hovås Golfbana ligger en knapp kilometer bort och efter en dryg kvart i bilen från jobbet i centrala Göteborg kan du dyka ner i den egna poolen medan solen sakta går ner i havet.

Interiör

ENTRÉHALL
En stentrappa leder upp till entrén under tak. Trädäcket, som i olika etage omfamnar villan, fortsätter runt villans bortre hörn. Entrédörren med kodlås leder in till den stora och påtagligt ljusa entréhallen där taklinjerna reser sig upp till nock. Det ljusa marmorgolvet flyter ut under det höga taket och i det djupa siktperspektivet rakt fram skymtar grönskan och den lodräta granitväggen utanför ett brett burspråk. Mitt i hallen försvinner den nästintill skulpturala trappan i massiv ek upp till övre plan. Och ett halvplan upp till höger öppnar sig de mycket stora sällskapsytorna som strålar av ljus från alla håll.

GÄST-WC
Till vänster finns en tambur med avhängning i takhöga garderober i ek. Bakom en av villans många trärena ekdörrar ligger ett sobert gäst-wc med handfatskommod och wc-stol.

SÄLLSKAPSYTOR
Tre eksteg leder upp till de stora och massivt ljusa sällskapsytorna med närmast heltäckande glaspartier i tre olika väderstreck. Det första intrycket är nästan överväldigande med stora och ljusa rumsvolymer, fria ekparkettytor i enstavsläggning och den sensationella utsikten ner över sluttningen och ut över havet. Efter en rymlig matsalsdel sträcker ekparketten ut mot kortväggens breda burspråk. Här finns en naturlig vardagsrumsdel som får sin öppna rumslighet av ett par pelare som håller uppe en takbjälke. Det mycket höga läget blir uppenbart när blicken följer grönskan och sluttningens takåsar ner till öppet hav. De stora och ljusa ytorna är skapade för fest och mingel med många.

PORCH
Via stora öppningsbara glaspartier tycks sällskapsytorna fortsätta ut på en klassisk amerikansk porch. Gästerna letar sig ut. Utsikten är helt enastående, särskilt i solnedgången då öarna där ute glöder i glittrande hav. Trädäcket har sol hela dagen eftersom det fortsätter runt villans båda hörn. På ena sidan finns ett spabad med havsutsikt. Den höga och insynsskyddade porchen ligger delvis under tak, med plats för midsommarens och kräftskivans långbord.

POOLOMRÅDE
Porchen övergår sömlöst i ett poolområde där den blåskimrande mosaikpoolen skapar resortkänsla när belysningen tänds i skymningen. Längs sidorna löper räcken i glas. Poolen byggdes så sent som 2019, den är 7,5 x 4 meter och värms upp av en egen luftvärmepump.

ORANGERI
Nedanför poolen finns en plan gräsyta i ett lägre etage. En kulen höstkväll dukas bordet i villans stora glasorangeri med murad grund och stengolv. Det är omfamnat av grönska och doftar av säsongens sista solmogna tomater. Några levande ljus skapar en mycket speciell atmosfär härinne när den röda himlen går mot svart.

KÖK
I höjd med den stora matsalen ligger ett minst lika stort kök i öppen planlösning. Mellan de två ytorna tronar en formrent designad kamin i svart och glas. Kaminens glascylinder gör att lågorna syns från alla håll. Köket går i en tidlöst vacker ton med vita fronter med stiliserade speglar och inslag av småspröjsad vitrin. I kökets mitt står en köksö med barhäng och skiva i sober marmor. Samma material går igen på de långa arbetsytorna under stänkskydd i vitt kakel. Vitvarorna från genomgående Siemens är integrerade och i rostfritt utförande. Här finns bland annat integrerad kaffemaskin, vinkyl samt vaskar på två olika ställen.

Från köket leder ett par trappsteg ner till burspråket i slutet av den långa entréhallen, den perfekta platsen för en flygeln.

TVÅ SOVRUM
Bakom trärena ekdörrar i entréhallen ligger två ljusa sovrum med varsin fransk balkong. De dubbla glasdörrarna vetter mot gavelsidans grönska. Taket i båda rummen reser sig brant upp till nock över trestavsparkett i ek. Det största rummet har en hel garderobsvägg.

TVÄTTSTUGA
En trappa från entréhallen leder ner till villans tvättstuga med klinker, maskinstapel, vask, arbetsytor och förvaring. Ytterligare en dörr leder in till sluttningsplanets separata lägenhet.

ÖVRE ALLRUM
Den mäktiga ektrappan vrider sig upp till övre planets ljusa allrum. Ytorna har öppet upp till nock och ljuset faller in från ett panoramafönster mot grönskan. Det vackra ekgolvet går igen och via en halvmåneformad takkupa öppnar sig den höga havsutsikten.

SOVRUM
Utsikten från planets sovrum är av lätt insedda skäl smått sensationell. Kortväggen mot havet och solnedgången är helt i glas. Hav, himmel, grönska och ljus präglar det höga rummet. En dörr leder ut till en balkong med drag av takterrass som smiter runt villans båda hörn. På ena sidan leder en spiraltrappa ner till trädgården. Sovrummet har ekgolv och en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

BADRUM
Ett steg från sovrummet leder en dörr in till planets sobra badrum. Även här faller ljuset in från två håll och via ett halvmånefönster syns havet. Badrummet har kalkstensfärgat golv, vitt helkakel, formren kommod med dubbla handfat, wc, skjutdörrsgarderober samt duschhörna bakom vägg i glasbetong.

LÄGENHET
I villans sluttningsplan, med separat entré från uppfarten, ligger en komplett lägenhet om 58 kvm. Via en dörr nedanför interiörens källartrappa kan enheten även knytas ihop med den övriga villan. Lägenheten öppnar för allt från eget företagande, uthyrning eller första bostad för familjens student. Här finns en hall med klinker, ett sobert badrum med wc, handfat och dusch, ett komplett kök med formren inredning samt ett stort kombinerat all- och sovrum med glaspartier mot trädgårdens grönska. Här utanför finns ett trädäck som hör till bostaden.

Ansvarig mäklare

Bilder

  • Kontakta mig
  • Badrum övre plan.
  • Lägenhet på 58kvm med egen entré. Idag uthyrd.
  • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 211:15

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
15 800 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Boarea
184 kvm*
Tomtarea
847 kvm
Biarea
58 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggår
1922*

*Tillbyggt under 1970 talet, samt 2008.

Solpaneler 30 st, installerades i nov 2022. Producerar ca 10 000 kWh per år.
Solpanelerna har en maxeffekt på 11 700 kWh per år.

Laddbox till el/hybrid bil installerades i nov 2022.

Lägenhet på 58 kvm, vardagsrum med kök och ett sovrum. Badrum. Separat egen entré.

Ombyggnad, Renoveringar

2007

2018- Krypgrund helrenoverad; nytt bjälklag, nya betongfundament,
ny trossbotten, ny krypgrundsisolering, ny fuktvakt installerad
- Nyinstallerad och uppdaterad ventilation i hela fastigheten
- Ny dränering i söderläge
- Fastigheten målas in- och utvändigt
- Carport/förråd och alla staket mm runt altan målas
- Plåtarbeten tak, delvis nya hängrännor och stuprör
- Samtliga tre luft/luft värme pumpar byts ut

2019
- Pool byggs och installeras inkl ny el installeras till både pool och
belysning i trädgård och växthus
- Ny belysning i trädgården
- Nytt altandäck och trappor byggs runt poolen
- Markarbete i trädgården för att bygga bort souterräng i södra delen av tomten

2022
- Ny stentrappa med klinkers byggs till entrén

2023
- Solceller installeras, 30 st med max effekt på 11 500 kWh
2023 Nytt kodlås

Övriga byggnader/utrymmen

Lägenhet på 58 kvm med egen ingång.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Fastighetsplan (1991-12-10) Detaljplan (1990-05-31)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:34

TV/bredband

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 153 000 kr
Byggnadsvärde
3 050 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
32 000 kr
Försäkring
9 600 kr
Renhållning
4 200 kr
Vatten/Avlopp
6 900 kr
Summa
52 700 kr
Elförbrukning
21 500 kWh/år

I uppvärmningskostnaden ingår också kostnaden för hushållsel. Ellevio 13500kr, samt Fortum 18500kr. Totalt 21500kWh/år.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
102
Energideklarationsdatum
2018-02-06

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttagna om sammanlagt 9 231 000 kr

Om Hovås

Mäklaren om Hovås

BO I HOVÅS OCH FÅ DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR
I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, Här är det lätt att finna lugnet och harmonin i livet, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NJUT AV UNDERBAR NATUR
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Idag hittar du både villor, radhus och lägenheter i Hovås. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. I Södra Hovås finner du Brottkärr med Stora och Lilla Amundön samt Brottkärrs hamn. Här möts du av gröna ängar med betande hästar och gångstigar som löper genom orörd natur. Ön är ett naturreservat och är en riktig skatt i Göteborgs skärgård. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger.

Men Hovås är förstås mycket mer än . Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta och väldigt vackra golfbana ut sig och lockar till en 18-hålsrunda. Eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet? Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter som tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur.

HÖJ DIN LIVSKVALITÈ I HOVÅS
Villastaden Hovås växte fram mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus fått fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. I Nya Hovås möter hav och natur det enkla, moderna stadslivet med tillgång till ett brett och personligt utbud av butiker, restauranger, kaféer, träningsmöjligheter och kommunikationer. Här växer en urban och småskalig blandstad fram och det innebär förnyelse med mängder av nya möjligheter till kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden.

Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brännemysten 50

Brännemysten 50

43655 Hovås

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Brännemysten 50

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND