Hovås, Göteborg

Brottkärrsvägen 9

Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
2 668 kr
Antal rum
1,5
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I expansiva och myllrande Nya Hovås välkomnas ni till detta rofyllda hem. Ni möts av vackra naturmaterial, smarta lösningar, fina ytskikt och en alldeles särskild atmosfär. Ljuset flödar in genom fönstren och den intilliggande balkongen förlänger rummet större delen av året. Hemmet erbjuder ett modernt kök i vinkel, parkettgolv i ek och vita slätmålade väggar. Lägenheten är nyproducerad från 2019 med genomgående hög standard och goda förvaringsmöjligheter. Mitt i Nya Hovås har Skanska byggt Brf Fritiden, en svanenmärkt förening med miljövänliga materialval. Föreningen består av tre olika huskroppar med 85 lägenheter i varierad storlek. Tillhörande föreningen finns ett gemensamt garage, cykelförråd och en stor gemensam innergård.

Husen i Nya Hovås har alla olika karaktär och skiftande arkitektur. Allt för att skapa ett levande kvarter och förstärka citykänslan samtidigt som intrycket av en småskalig blandstad ska bestå. Husen har en stark egen identitet där naturmaterial, nyanser och stil varierar. Området är under kraftig expansion och blir en skön blandstad med en egen stadskärna. Omedelbar närhet till all tänkbar service och shopping. Om du istället vill ta ett svalkande bad så är västkustens salta bad beläget inom 5-10 minuter. Göteborgs citykärna nås samidigt via goda kommunikationer, rosa express och linje 158, eller via bil inom en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser. Läs gärna mer på www.nyahovas.se

Interiör

Vi välkomnas in i en hall med avhängning direkt till vänster och två platsbyggda garderober löser förvaringen. Golvet är beklätt med praktisk instegsklinker i grå nyans. Genomgående i bostaden har man lagt ett parkettgolv i ek som tillsammans med vita väggar ger ett stilrent och rymligt intryck.

Kök och allrum samsas i en öppen och social planlösning. Här får man plats med soffa med tillhörande möblemang men även en matplats. Här finns utgången till bostadens balkong som vetter mot innergården. En given favoritplats, som även breddar bostadens yta och bidrar till känslan av rymd. Stora fönster bjuder in rikligt med ljus i lägenheten.

Köket i vinkel kommer från Marbodal med miljöklassade och rostfria vitvaror från Bosch. Skåpsluckorna är vita med rostfria handtag. Ovan den snygga bänkskivan i marmorimitation sitter ett vitt kakel i halvförband. Här finns vitvaror såsom inbyggnadsugn, diskmaskin, induktionshäll samt kyl/frys.

Sovalkoven har plats för en större säng. Den anslutande skjutgarderoben bidrar till en god klädvård.

Badrummet nås från hallen och är lika stilrent som praktiskt. Gråa klinkerplattor längs golvet och vitt kakel på väggarna samsas med varandra. Det är utrustat med ett handfat med underliggande kommod och ett ovansittande spegelskåp med belysning. Här finns dusch och vikbara duschväggar i glas som skapar yta när de inte används. Det finns även handdukstork och wc. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvättavdelningen med tvättmaskin, torktumlare och goda förvaringsmöjligheter i skåp ovan samt skön komfortvärme.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Fritiden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Fritiden är bestående av 85 st lägenheter med en variation på 1 - 4 rok belägna i tre huskroppar och med ett gemensamt garage. Lägenheterna har producerats av Skanska under 2017-2019 och inflyttningen skedde under Q1-Q2. Brf Fritiden är Svanenmärkt och ger dig ett vackert hem med noga utvalda och miljövänliga material.

För mer information besök föreningens hemsida; http://fritiden.bostadsratterna.se/

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
21122
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
39 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Övriga byggnader/utrymmen

Källarvåningen innehåller garage, cykelparkering, lägenhetsförråd samt undercentraler.

TV/bredband

Tv och IP-telefoni genom Bredbandsbolaget.

Bredband genom Bredbandsbolaget 250/100 mbit/s.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 668 kr

Inkl. värme och kallvatten , TV, Bredband 250/100 mbit/s samt IP telefoni från Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,753%
Andel av årsavgiften är
0,76211%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Bergvärme

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa eller sälja bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brottkärrsvägen 9

Brottkärrsvägen 9,
436 57 Hovås

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Berguven 32
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 984 kr
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  Adress
  Berguven 32
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 639 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-06 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Berguven 6
  Pris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 386 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Klåvavägen 72
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 626 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!