Hög standard i attraktiva Nya Hovås.

Hovås, Göteborg

Hovås Allé 19

På förhand
Utgångspris
4 450 000 kr
Avgift
4 539 kr
Antal rum
3
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Hög standard i attraktiva Nya Hovås.

Boende med noggranna materialval och genomgående hög standard med 2,80 i takhöjd, två balkonger, ett badrum och en gästwc.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Hovås Allé 19 - Bjurfors
. Hovås Allé 19 - Bjurfors
. Hovås Allé 19 - Bjurfors
Brf:n har även övernattningslägenhet, gemensam tvättstuga och samlingslokal. Hovås Allé 19 - Bjurfors
Brf:n har även övernattningslägenhet, gemensam tvättstuga och samlingslokal
Föreningen har en samlingslokal med kök och uteplats. Hovås Allé 19 - Bjurfors
Föreningen har en samlingslokal med kök och uteplats
Föreningen har en stor gästlägenhet på 33 kvm med plats för 4 personer. Hovås Allé 19 - Bjurfors
Föreningen har en stor gästlägenhet på 33 kvm med plats för 4 personer

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här ges en möjlighet att förvärva en nyproducerad trea från 2017 i attraktiva Nya Hovås. Resultatet är gott med estetiskt tilltalande arkitektur som möter gröna inslag och närheten till havet. Bostaden har en social prägel med öppen planlösning och två stycken balkonger i varierande lägen. Lägenheten har en fantastisk takhöjd på 2,8 meter och ett generöst ljusinsläpp från två väderstreck. Här finner ni ett modernt och klassiskt kök från Marbodal med vitvaror från Siemens. Badrummet är stilrent med praktisk tvättavdelning som underlättar vardagen och en separat gästwc. Genomgående kvalitativa materialval i form av vitpigmenterad parkettgolv i ask från Kährs och slätmålade väggar i vitt som ger en neutral bas att inreda efter. Goda förvaringsmöjligheter genom både klädkammare och flera garderober i sovrum och hall. Välkommen att trivas!

Brf Boulevarden består av fyra hus, alla med olika karaktär och skiftande arkitektur. Allt för att skapa ett levande kvarter och förstärka citykänslan samtidigt som intrycket av en småskalig blandstad ska bestå. Husen har en stark egen identitet där naturmaterial, nyanser och stil varierar. Föreningen består av 68 lägenheter och har en inbjudande gård. Här finns flera olika zoner med vackra planteringar, grillmöjligheter och sittgrupper. Nya Hovås är under kraftig expansion och blir en skön blandstad med en egen stadskärna. Omedelbar närhet till all tänkbar service och shopping. Om du istället vill ta ett svalkande bad så är västkustens salta bad beläget inom 5-10 minuter. Göteborgs citykärna nås samidigt via goda kommunikationer, rosa express och linje 158, eller via bil inom en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser. Läs gärna mer på www.nyahovas.se

Fakta

Uteplats/balkong

Två generösa balkonger, en vetter åt sydost och en vetter mot nordväst.

TV/bredband

Tv, IP-telefoni och bredband 100/100 (Telia Triple Play).

Parkering

Varmgarage med kameraövervakning, separat kö. Kostnad för en garageplats är 1063 kr/månad. Det finns även 6 st p-platser med laddmöjlighet för elbilar.

Månadsavgift

Avgift
4 539 kr

inkl värme och Telia Triple Play. Utöver avgiften tillkommer avgift för hushållsel, varm- och kallvatten som läses av individuellt per lägenhet. Nuvarande säljare har haft en genomsnittlig kostnad för el och varm- och kallvatten på 678 kr/månad (fördelad på el 300 kr, kallvatten 189 kr och varmvatten 189 kr).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,81219%
Andel av årsavgiften är
1%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 450 000 kr
Lägenhetsnummer
1242
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
86 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Boulevarden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2014-03-26 och är ansluten till HSB Göteborg Ekonomisk förening.
För mer info se årsredovisningen och föreningens hemsida www.hsbbrfboulevarden.se

Miljöbyggnad
Brf Boulevarden är preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad silver, som innebär att man har kravställt att byggnadens energi, inneklimat och använda material skall var bättre än de gällande myndighetskraven och den byggpraxis som finns.

Gröna lån
Vissa banker erbjuder s.k. gröna lån med lägre ränta till lägenheter i hus med energiklass B. Föreningens hus är energideklarerade och har energiklass B.

Solceller
Föreningen har investerat i solceller på två av hustaken. Solcellerna har en area på tillsammans 130 kvm och en toppeffekt på 20,8 kW.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gästlägenhet, gemensamhetslokal och gemensam tvättstuga. I källarplan finns garage och, cykelparkering. Barnvagns- och rullstolsförvaring finns i anslutning till trapphuset.

Byggnadssätt

Byggår
2017

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hovås Allé 19

Hovås Allé 19,
436 57 Hovås

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925