Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green

Hovås, Göteborg

Östra Grinnekärrsvägen 1 B

Utgångspris
4 550 000 kr
Tomtarea
601 kvm
Typ
Tomt
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green

Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green. Högt läge med kvällssol och utsikt över golfbanan

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

Bilder

Tomten har beviljat bygglov för en sluttningsvilla om ca 179 kvm med carport. Östra Grinnekärrsvägen 1 B - Bjurfors
Tomten har beviljat bygglov för en sluttningsvilla om ca 179 kvm med carport
Efter en förmiddagsrunda kan du äta en god lunch på Hovås Golfkrog.. Östra Grinnekärrsvägen 1 B - Bjurfors
Efter en förmiddagsrunda kan du äta en god lunch på Hovås Golfkrog.
Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green. Östra Grinnekärrsvägen 1 B - Bjurfors

Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green

Ta på er badrocken och promenera ner några hundra meter så är du på idylliska "T-bryggan". Östra Grinnekärrsvägen 1 B - Bjurfors
Ta på er badrocken och promenera ner några hundra meter så är du på idylliska "T-bryggan"
Tomtkarta. Östra Grinnekärrsvägen 1 B - Bjurfors
Tomtkarta

Beskrivning

Beskrivning

Tomten ligger högt, ljust och öppet och du har första parkett mot Hovås golfbanas fjärde green. Platsen är mycket speciell med utsikt över den smaragdgröna golfbanan. Det finns bygglov på tomten för en villa om ca 179 kvm med carport. Under bostadsfakta finns planskisser nybyggnadskarta och fasadritningar på villan.
Gatan är en barnvänlig och sällsynt trafikerad återvändsgränd, trots detta finns en given närhet till service och kommunikationer.
Platsen är fridfull, inte minst när kvällssolen faller vackert över tomten.
Efter en förmiddagsrunda kan du äta en god lunch på Hovås Golfkrog. Inom några hundra meter ligger även Hovåsbadet, ett kallbadhus och ytterligare en bra restaurang.
Varför inte ta cykeln längs Säröbanan som följer kusten, ända in till centrala Göteborg? Denna cykel-, promenadstig passerar i närheten.
Förutom golf och naturliv är detta ett boende som är starkt förknippat livet vid havet. På köpet får du tillgång till ett aktivt liv med båt- och vattensport eller bara en kvällspromenad längs stranden.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:30

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 2:203

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:30

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 550 000 kr
Tomtarea
601 kvm

Tomt

Typ
Tomt

Finns lagakraftvunnet förhandsbesked på tomten för. Finns även bygglov för fastigheten. Vägföreningen tar ut en avgift för nybyggnation på 20.000:-. Medlemskap i vägförening är redan betalt på 15.000:-
1000:- för bebyggd fastighet 500:- for en tomt i avgift för vägföreningen
1000:- för bebyggd fastighet 500:- for en tomt. Jan Västernäs
Mobil: +46 705-51 23 61

Tomtarea 601 m² (friköpt).

Vatten/Avlopp

Kostnad 205 814 för vatten och avlopp

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa eller sälja bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östra Grinnekärrsvägen 1 B

Östra Grinnekärrsvägen 1 B,
426 56 HOVÅS

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71