Hovås, Göteborg

Petter-Jons gränd 1

På förhand
Avgift
3 216 kr
Antal rum
2
Boarea
62,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

Tvåa med generös takhöjd och balkong på 22 kvm i sydvästläge

 • Ansvarig mäklare

  Jonna Alm

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Petter-Jons gränd 1, en rymlig och ljus bostad med balkong om hela 22 kvadratmeter. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors
Välkommen till Petter-Jons gränd 1, en rymlig och ljus bostad med balkong om hela 22 kvadratmeter
Stilrent och tidlöst kvalitetskök från Marbodal. Samtliga fönster är försedda med solskydd. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors
Stilrent och tidlöst kvalitetskök från Marbodal. Samtliga fönster är försedda med solskydd
Mysig matplats invid fönsterpartiet i vinkel och vid öppning mot den härliga balkongen. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors
Mysig matplats invid fönsterpartiet i vinkel och vid öppning mot den härliga balkongen
Balkongen är belägen i sydvästläge och försedd med trätrall och balkongskydd. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors
Balkongen är belägen i sydvästläge och försedd med trätrall och balkongskydd
. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors

Balkongens 22 kvadratmeter ger plats åt både matbord, vilostolar och flertalet blomster-arrangemang

Vy från balkongen med grillplats och fina planteringar. På gården finns också samlingslokal. Petter-Jons gränd 1 - Bjurfors
Vy från balkongen med grillplats och fina planteringar. På gården finns också samlingslokal

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I navet av centrum men placerad in mot lugn innergård erbjuds här en rymlig gaveltvåa om 62,5 kvadratmeter. Här stoltserar man med en takhöjd om hela 2,80 och en generös balkong vänd mot innergården om 22 kvadratmeter. Bostaden är ljus och med ypperliga förvaringsmöjligheter och genomgående hög standard. En tvåa med lång livslängd!

Via hissen eller en våning upp nås entrén till bostaden. Hallen har bra med förvaring och väggar som gjorda för tavelhängning. Redan här visar sig den generösa takhöjden upp till hela 2,80 meter och de vita väggarna tillsammans med det ljuslaserade golvet parkettgolvet ger en god bas att inreda utefter.

Med ingång från hallen nås badrummet. Rymligt, klassiskt inrett och med suveräna tvättmöjligheter. På gården finns också en gemensam tvättstuga tillgå. Ytskikten är klassiska och den stora spegeln ger en härlig prägel till badrummet. Hörndusch med takmunstycke och svängbara duschdörrar, kommod för förvaring samt två överskåp ovanför tvätt- och torkmaskinen.

Vägg i vägg med badrummet ligger en klädkammare med komplett inredning. Perfekt för klädvård och annat som gärna göms undan.

På motsatt sida om badrummets ingång nås sovrummet. Stort fönsterparti och dörr ut mot den egna balkongen. Perfekt för dig som gillar att sova svalt på natten. Given plats för säng och vid sidan erbjuds tre bra garderober som når enda upp till tak. Komplett garderobsinredning även här.

Rakt fram från hallen sett öppnar sig bostaden och du möts av trivsamt sociala ytor. Kök, matplats och vardagsrum i öppet samband med den läckra balkongen sträckt längs hela långsidan mot innergården. Stora fönsterparti och ljusinsläpp från från fönster i gavelläge och två vädersatreck. Härligt fint och klassiskt kök från Marbobal och komplett maskinpark från Siemens. Gott om skåp och lådor samt goda arbetsytor. Punktbelysning och rostfria vitvaror samt med integrerad diskmaskin. Trivsamt ljusinsläpp från gavelfönstret.

Strax intill själva köket ligger den egna matplatsen med plats för 4 - 6 matgäster. Bordet kan här placerad som nu eller också så vänder man på det och får då också möjlighet att duka långbord. Vardagsrummet ger plats för soffa, soffbord och kompletterande fåtölj. På ena sidan ges också plats för större skåp eller skrivbordshörna.

Mittemellan matplats och vardagsrum öppnas dörren till den rymliga balkongen, belägen i sydvästläge. Trätrall, balkongskydd och ett trivsamt gårdsläge. Här ges yta för matbord, vilstolar och flertalet blomsterarrangemang samt belysning på fasad. Blickar man ned mot innergården ligger föreningens gästlägenhet och tvättstuga omgivet av trevliga planteringar, sittplatser och en mindre lekplats.

Bostadsrättsföreningen Boulevarden består av fyra hus, alla med olika karaktär och skiftande arkitektur. Allt för att skapa ett levande kvarter och förstärka citykänslan samtidigt som intrycket av en småskalig blandstad ska bestå. Husen har en stark egen identitet där naturmaterial, nyanser och stil varierar. Föreningen består av 68 lägenheter och har en inbjudande gård. Här finns flera olika zoner med vackra planteringar, grillmöjligheter och sittgrupper. Det finns också samlingslokal för kalas, gästlägenhet och gemensam tvättstuga.

Nya Hovås är en skön blandstad med en egen stadskärna. Omedelbar närhet till all tänkbar service och shopping. Om du istället vill ta ett svalkande bad så är västkustens salta bad beläget inom 5-10 minuter. Göteborgs citykärna nås samidigt via goda kommunikationer, rosa express och linje 158, eller via bil inom en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser. Läs gärna mer på www.nyahovas.se

Fakta

Uteplats/balkong

balkong i sydväst- 11 m lång, 1,8 m bred

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga.
Gemensam samlingslokal där man kan ha kalas, möten osv, belägen på gården.
Gästlägenhet som går att hyra för vänner och påhälsande familj

TV/bredband

Telia paket, triple play.

IP-Telefoni. Telia bredband 100/10. Bredband, tv och telefoni ingår i avgiften

Parkering

Garage, separat kö. Kostnad för en garageplats är 1060 kr/månad. Finns 66 garageplats i föreningen. Kö tillämpas

Månadsavgift

Avgift
3 216 kr

Värme och Telia Triple play (Ip-telefoni, tv och bredband). Utöver avgiften tillkommer kostnad för hushållsel, samt varm- och kallvatten som läses av individuellt per lägenhet, cirka 219 kronor i månaden.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
4124
Våningsplan
2*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62,5 kvm

* En underliggande lägenhet

Byggnadssätt

Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
36
Energideklarationsdatum
2019-02-27

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Boulevarden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2014-03-26 och är ansluten till HSB Göteborg Ekonomisk förening.
För mer info se årsredovisningen och föreningens hemsida www.hsbbrfboulevarden.se

Miljöbyggnad
Brf Boulevarden är preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad silver, som innebär att man har kravställt att byggnadens energi, inneklimat och använda material skall var bättre än de gällande myndighetskraven och den byggpraxis som finns.

Gröna lån
Vissa banker erbjuder s.k. gröna lån med lägre ränta till lägenheter i hus med energiklass B. Föreningens hus är energideklarerade och har energiklass B.

Solceller
Föreningen har investerat i solceller på två av hustaken. Solcellerna har en area på tillsammans 130 kvm och en toppeffekt på 20,8 kW.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gästlägenhet, gemensamhetslokal och gemensam tvättstuga. I källarplan finns garage och, cykelparkering. Barnvagns- och rullstolsförvaring finns i anslutning till trapphuset.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,24069%
Andel av årsavgiften är
1,25763%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Vatten/Avlopp
150 kr
Summa
550 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer driftkostnader för hushållsel, vatten, hemförsäkring.
Kostnaderna fördelas enligt följande kostnadsförslag:
Hushållsel: Ca. 250 kr/månad.
Vatten: Ca.150 kr/månad.
Hemförsäkring: Ca. 170 kr/månad.
Notera att kostnaderna kan variera beroende på hur många som bor i lägenheten samt avtal.

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Petter-Jons gränd 1

Petter-Jons gränd 1,
436 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonna Alm

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 72

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Uggleberget 24
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 673 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Berguven 6
  Pris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 524 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kungagårdsängen 20
  Månadsavgift
  4 840 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hovås Allé 19
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 539 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Klåvavägen 72
  Pris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 626 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!