Hoppa till innehåll
Nu presenteras denna ljuvliga ettan!. Lasarettsgatan 2 - Bjurfors

Perfekt cityetta!

Inom Vallgraven - Kungshöjd, Göteborg

Lasarettsgatan 2

Utgångspris:
2 790 000 kr
Avgift:
2 385 kr
Antal rum:
1
Boarea:
40 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 5
Hiss:
Ja

Perfekt cityetta!

I ett fint 30-talshus finns nu denna citypärla. Här möts ni av kvadratsmarta ytor med nyrenoverade ytskikt och separat kök.

Beskrivning

På Lasarettsgatan 2 återfinns ett perfekt cityboende på 40 kvadratmeter, en charmig och praktisk enrumslägenhet med detaljer från 30-talet. Bostaden erbjuder ett vardagsrum med plats för soffgrupp och säng. Vidare disponerar bostaden ett kök med plats för matbord samt ett badrum. I anslutning till vardagsrum finns en inbyggd garderob som skapar goda förvaringsmöjligheter. Fönsterpartier i två vädersträck skänker ett fint ljusinsläpp och tack vare en generös takhöjd skapas en känsla av rymd.

Välkommen till Lasarettsgatan 2/Kungsgatan 8 och Brf Hästebacken som med sitt goda läge mitt på Kungshöjd har attraktiva lägenheter och goda lokalintäkter. Här bor ni i en levande statsdel med uteserveringar direkt utanför dörren. En perfekt lägenhet för er som uppskattar citylivet! Som av en händelse ligger flera caféer och kaffebarer alldeles intill föreningens fastighet. Platsen där Lasarettsgatan bryter av från Kungsgatan är inramad av höga sekelskifteshus i olika etage och låga murar. Ett grönskande träd ger skugga över kullerstenen bit bort. Här vid Kungsgatans början är atmosfären kontinental och starkt präglad av småskaliga butiker, restaurang- och caféliv. Du bor alldeles intill Hagas mysiga gränder och de grönskande alléerna i Linné- och Vasastaden. På några minuter nås knutpunkten Stenpiren, hållplats Domkyrkan och vidare hela citykärnans utbud av kommunikationer, shopping och restaurangliv.

Välkommen att trivas

Interiör

Hall
Välkommen in i en hall med avhängning av jackor och avställning av skor direkt till höger. Här kan man om man vill få plats med garderob eller byrå efter era önskemål. Hallen ger er en god överblick över bostadens alla rum och i den inre hallen finns perfekt utrymme för hemmakontoret eller studiehörnan.

Kök
Rakt fram från hallen nås köket som intill fönstret rymmer en mysig matplats. Här ryms 2-4 sittande middagsgäster med utblick mot lugna Lasarettsgatan. En fin fönsterbänk i sten pryder fönstret, en av flera bevarade detaljer i denna enrummare. Köket erbjuder bra arbetsytor och god förvaring längst ena långsidan, det är ett klassiskt arbetskök med ljusa luckor och rostfri bänkskiva med ovansittande mosaik. Utrustningen består av kyl/frys, ugn, spis, fläkt samt diskmaskin. På golvet ligger en plastmatta.

Allrum
Vidare in i allrummet vardagsrummet som definitivt är hemmets hjärta och självklara samlingsplats. Det stora fönsterpartiet skapar karaktär. Utanför fönstren här ser ni Kungshöjds och får in gott om härligt dagsljus . Detta rum stoltserar även med ansenlig takhöjd och bevarade detaljer så som vackra fönsterbänkar och takrosett. Väggarna är ljusa i grå ton och blir en vilsam bas att inreda efter. På golvet löper en mörkare parkett. Rummet har plats för säng och soffa med tillhörande möblemang. Förvaring återfinns i praktiskt klädkammare.

Badrum
Lägenhetens badrum går i ljusa toner och här finns en dusch, handfat, spegelskåp med belysning och wc.

Välkommen att trivas!

Mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Nu presenteras denna ljuvliga ettan!
 • Trivsam bostad om ca 40 kvm
 • Ett generöst rum som inrymmer soffa, säng och hemmakontoret för dig som önskar
 • Vackra djupa fönsternischer kännetecknar denna bostad
 • Klädkammare som rymmer gott om förvaring
 • Vackra detaljer
 • Hemmakontoret eller plugghörnan får sin givna plats i den inre hallen
 • Hallen ger en god överblick över bostaden
 • Det separata köket som vetter mot Lasarettsgatan
 • Fint kök i ljusa toner
 • Matgruppen får sin givna plats invid fönstret
 • Helkaklat badrum med dusch
 • Välkomna till Kungshöjd!
 • Närliggande Esperantoplatsen med nyöppnade Zamenhof blir ett favoritställe i sommar
 • Ta med cykeln på båten över till Lindholmen
 • Närliggande Stenpiren är en knutpunkt för kollektivtrafiken
 • Fiskekyrka ligger ett stenkast från lägenheten

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 45:4

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 385 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,11%
Andel av årsavgiften är
2,13%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 790 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
40 kvm**

*Första våningen från gården vid Lasarettsgatan 2. Bostaden nås även via entrén på Kungsgatan 8

**Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1933
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
195
Energideklarationsdatum
2020-04-06

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hästbacken 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
41
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hästbacken 4 förvärvade fastigheten i december 2004 och upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt samt en hyresrätt och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark.

Det finns två entréer, en via Kungsgatan 8 och en via Lasarettsgatan 2. Fastigheten totalrenoverades 1996 och sedan dess har bland annat fasaden putsats om, taket har lagts om och hängrännan har bytts ut. Under 2009 har fjärrvärmeanläggningen renoverats och under 2010 har en grind till gården installerats och en OVK-kontroll har genomförts. Balkongerna har renoverats och omputsning av nedre delen av fasaden mot Kungsgatan (vid hyreslokalerna). Föreningen har mycket goda lokalintäkter och en stabil ekonomi. Under 2017 fräschade de upp trapphusen; målat om samtliga bostadsdörrar, nya entrépartier inklusive nya entrédörrar från Lasarettsgatan och Kungsgatan 8, installerat nytt passagesystem och ny belysning. Även soprummet är upprustat med passagesystem och nya större kärl samt fler fraktioner. Under 2019 har föreningen relineat rören i bottenplattan och renoverat fasad och franska balkonger mot Kungsgatan samt genomfört ny OVK. Under 2020-2021 repareras muren mot Kungsgatan, detta arbetet pågår just nu. Planerat underhåll är att renovera vädringsbalkongerna samt innergården på Lasarettsgatan, dock är detta inte planerat när det kommer att ske ännu.

Man har också gjort en ny energibesiktning enligt lagen om energideklarationer samt OVK.

Föreningen förvaltas av Husjuristerna.

Amortering sker på föreningens lån. Föreningen omförhandlade under 2018 ett lån om ca 8 mkr till en mycket förmånlig ränta.

Föreningens ekonomi

I april kommer avgiften att höjas 2%

Parkering

I området gäller boendeparkering.

Det finns stora garage runt omkring med lediga platser.

TV/bredband

Tv via Com Hem, ett grundutbud ingår i avgiften.

Internet via Com Hem eller via Fiber som är indraget i fastigheten. Ingår ej i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan är belägen i källaren på Lasarettsgatan 2.

Soprum nås från innergården. På innergården går det även att parkera cyklar.
I källaren på Kungsgatan 8 finns det möjlighet att parkera cyklar och barnvagnar.

Om Inom Vallgraven - Kungshöjd

Mäklaren om inom Vallgraven

Vallgraven omger Göteborgs stadskärna och kommersiella centrum med butiker, kontor och restauranger för alla smaker och plånböcker. Den sicksackformiga vallgraven anlades för att skydda staden och dess invånare och finns delvis bevarad än idag. Att bo innanför Vallgraven är att varje morgon vakna och kliva direkt ut i hjärtat av Göteborg. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden och dess historia, nutid och framtid.

HÖGT TEMPO OCH REKREATIONSOMRÅDE
Det var inom Vallgraven som Göteborg anlades 1621 och ända fram till mitten av 1800-talet var just detta hela Göteborg. Här bor du mitt i hjärtat av stan och kan varje dag njuta av atmosfären och alla intryck. Här strålar människor från hela regionen samman för att gå till jobbet, strosa runt i butiker eller göra ärenden – men det känns sällan trångt. Den som ändå längtar efter en stunds andrum tar kanske en tur till Trädgårdsföreningen, slår sig ner längs kanalen, eller promenerar ner till älvstranden. Här längs Göta Älv planeras det för fullt för nya bostäder samt ytor och platser som gör det möjligt att komma närmare vattnet. På trapporna längs kajen nedanför Operan slår man sig gärna ner och blickar ut över älven. Strax intill hittar du Maritiman, det flytan-de fartygsmuseet och därefter kommer Stenpiren, där färjan över till Hisingen går i skytteltrafik.

TRENDSPANING OCH 1600-TAL
Stadskärnan utvecklas och förändras hela tiden. Nya restauranger, kaffebarer och butiker byter ständigt skepnad och inriktning. Kungsgatan, Östra Hamngatan, Arkaden och Nordstan är bara några av alla områden med fantastisk shopping och längs de många bilfria smågatorna hittar man lätt sina favoriter bland mode-, inrednings- och specialbutiker. Saluhallen, som sedan 1888 haft sin givna plats vid Kungstorget, fick ett ansiktslyft 2012 och lockar med matställen och butiker där du kan handla allt från ekologiskt kött till uppfriskande smoothies, kryddor, te eller färskt bröd över disk. Att bara gå runt och botanisera och ta in den genuina stämningen är en upplevelse i sig.

Inom Vallgraven finns några av Göteborgs allra äldsta byggnader. På 1600-talet, när staden anlades, byggde man påkostade stenhus avsedda för rika köpmän och fortsatte så fram till 1800-talet. Många av dessa hus är välbevarade och hyser vackra lägenheter med detaljer som stuckaturer, takrosetter och spröjsade fönster. Andra äldre byggnader som finns kvar än idag är Ostindiska huset, där du hittar Stadsmuseet samt Kronhuset med sina bodar och gemytliga innergård, där man flyttas tillbaka i tiden. Att bo inom Vallgraven är att vara ett med Göteborg och känna att man är en del av både nu och då – historien och samtiden.

Köpa, sälja eller värdera bostad inom Vallgraven? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lasarettsgatan 2

Lasarettsgatan 2

411 19 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Lasarettsgatan 2

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Liknande bostäder