Genomgångsfyra med möjlig uthyrningsdel och garage i huset. Balkong i söderläge!
På förhand
Avgift
3 414 kr
Antal rum
4
Boarea
89 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3

Genomgångsfyra med möjlig uthyrningsdel och garage i huset. Balkong i söderläge!

Insynsskyddat läge högt upp med genomgående planlösning, balkong i härligt söderläge, rymligt kök, ljusa ytskikt och badrum samt gäst-wc.

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Balkongen nås från både vardagsrum som matsal. Bomgatan 7 - Bjurfors
Balkongen nås från både vardagsrum som matsal
. Bomgatan 7 - Bjurfors
. Bomgatan 7 - Bjurfors
. Bomgatan 7 - Bjurfors
. Bomgatan 7 - Bjurfors
Stilrena och klassiska val. Bomgatan 7 - Bjurfors
Stilrena och klassiska val

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt i Almedal, strategiskt placerad inom gränsdragningen för vägtullarna, ligger denna rymliga och väldisponerade fyra med unik uthyrningsmöjlighet. Nära till allt staden har att erbjuda, Liseberg en kort promenad bort, Avenyn likaså. Spårvagnen tar dig till city på ett fåtal minuter och på behagligt gångavstånd ligger flertalet matvarubutiker såsom Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness för att nämna några närliggande bekvämligheter.

Insynsskyddat läge högt upp med genomgående planlösning, balkong i härligt söderläge, rymligt kök, ljusa ytskikt och badrum samt gäst-wc. Låg avgift och mycket välskött och lågt belånad förening med en härlig innergård att njuta av. Tillgång till egen garageplats i källaren för 300 kr/mån.

Rumsbeskrivningar

Rum

Centralt placerad hall med utrymme för avhängning och avlastningsmöbel. I anslutning till hallen finns ytterligare förvaring i form av en rymlig klädkammare med förvaring upp till tak. Från hallen nås bostadens samtliga delar. På golvet ligger praktiskt klinker i mörkt utförande.

Köket är välplanerat och helt nyrenoverat under sommaren. Väggen ovanför arbetsbänken pryds av ett klassiskt ljust kakel. Här ryms en matplats för flera sittande gäster. Till den maskinella utrustningen hör spis med ugn, fläkt, fullstor diskmaskin, kyl och frys från Siemens. Väggarna är ljusa och på golvet ligger mörkt laminatgolv.

Vardagsrummet ligger mittemot och karaktäriseras av det stora fönsterpartiet i söderläge med fri vy över området. Här ryms både en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel om så önskas. Från vardagsrummet nås balkongen i härligt, skyddat söderläge med många soltimmar.

Badrummet totalrenoverades 2012 och helkaklades i tidlöst vitt med antracitgrått klinker. Här finns wc, mörk kommod och tvättställ, spegel, duschhörna med praktiska vikväggar, takdusch, handdukstork och kombinerat tvättmaskin och torktumlare.

Bostadens största sovrum vetter mot den rofyllda och om sommaren lummiga innergården. Här ryms med lätthet dubbelsäng och tillhörande möblemang. Den ena väggen rymmer en platsbyggd vit garderob med förvaring upp till tak.

Det andra sovrummet ligger på hallens motsatta sida och används idag som matsal. Med en enkel vägguppsättning rymmer även detta sovrum dubbelsäng om så önskas. Härifrån finns även en utgång till balkongen. Detta rum kan till fördel även användas som matsal eller arbetsrum efter behov.

Från hallen nås bostadens tredje sovrum och den del som är uthyrningsbar med en egen entré från trapphuset. Här nås via en inre hall både det stora rummet och wc. I hallen finns utrymme för avhängning och förvaring. Rummet är målat i ljusgrått och på golvet ligger parkett. Från hallen nås även en mindre wc med målade väggar och klinker på golvet.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder ca 6 kvm.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor

Hastighet: 250 Mbit/s.

Parkering

Garageplats som går att hyra för 300 kr/mån. Fri parkering på flera gator i området samt betalparkering. Det är ingen kö till garaget i dagsläget.

Månadsavgift

Avgift
3 414 kr

I månadsavgiften ingår bredband, värme, vatten och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,97%
Andel av årsavgiften är
5,33778%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
89 kvm

* Våningsplan 2 av 3.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
208 kr
Försäkring
268 kr
Summa
476 kr

Byggnadssätt

Byggår
1962

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Örlen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Örlen förvärvade fastigheten Krokslätt 9:17 år 1962. Fastigheten bebyggdes 1962 och består av 1 flerbostadshus i 3 till 4 våningar. Fastigheten består av adresserna Bomgatan 3, 5 och 7. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 788 kvm, varav 1 668 kvm utgör lägenhetsyta och 120 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal (Inswedco AB) med hyresrätt.

De 22 stycken bostäderna disponeras enligt följande:

1 rok 1 stycken
2 rok 2 stycken
3 rok 11 stycken
4 rok 8 stycken

De gemensamhetsutrymmen som finns är: gemensamhetslokal, garage, skyddsrum samt tvättstuga, danslokal, snickarrum, cykelförvaring. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2005-2025. Medel för planerade underhåll reserveras årligen av årsavgifterna.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och är mycket välskött. Låg belåningsgraden/kvm enligt årsredovisningens nyckeltal. Detta nyckeltal brukar uppgå till mellan 0-12.000 kronor.

Årsavgift/kvm bostadsrättsyta uppgår till 412 kronor vilket även det är ett mycket lågt nyckeltal.

Avslutade renoveringar

2008: Uppfräschning av gården.
2010: Trapphusrenovering och byte av ytterdörrar till säkerhetsdörrar, omläggning av tak, fönsterbyte samt installation av mekanisk frånluftsanläggning.
2011-12: Stamrenovering (relining).
2012: Värmejusteringar.
2015: Ljudisolering, trapphus, byte garageport
2016 Underhåll av garage samt ovansida/utsida
2018 OVK genomförd
2018 Uppgradering av värmesystem

För vidare information, se bilagd årsredovisning.

TV/bredband

Ansluten till TV-kabelnät. Leverantör: Telenor.

Bredband (250 mb/s) ingår i avgiften. Leverantör: Telenor.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-03-23

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Bomgatan 7

Bomgatan 7,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2A
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 37
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 2A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 496 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89B
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 441 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!