Mysig tvåa med alla rätt! Låg avgift i stabil och välmående brf!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Drivhusgatan 11

På förhand
Avgift
3 262 kr
Antal rum
2
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2

Mysig tvåa med alla rätt! Låg avgift i stabil och välmående brf!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna mysiga tvåa med alla rätt!. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
Välkommen till denna mysiga tvåa med alla rätt!
Vackra välbevarade originaldetaljer berikar hemmet med charm. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
Vackra välbevarade originaldetaljer berikar hemmet med charm
. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
I almedal bor du i en oas, ett stenkast från citypulsen. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
I almedal bor du i en oas, ett stenkast från citypulsen
Hemmet fylls av ljusinsläpp och innehar öppna ytor med en hög takhöjd!. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
Hemmet fylls av ljusinsläpp och innehar öppna ytor med en hög takhöjd!
Med närhet till Ica Maxi, nya Willy:s, Nordic Wellnes, här bor du bekvämt. Drivhusgatan 11 - Bjurfors
Med närhet till Ica Maxi, nya Willy:s, Nordic Wellnes, här bor du bekvämt

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Brf Drivhusgatan belägen i en vacker landshövdingefastighet. Den inbjudande och grönskande innergården med sittplatser och grillmöjligheter är en riktig idyll.

Välkomnas in i detta ljuvliga hem med en alldeles särskild atmosfär. Ett hem där det direkt känns hemtrevligt, varmt och ombonat och där original-detaljerna bidrar med charm. Här finns bevarad fiskbensparkett och bostaden följer en dov färgskala. Fönsterpartier i två väderstreck skapar en trivsamhet.

Almedal har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, ICA Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Almedals spårvagnshållplats där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på bara några få minuter. Med en kort promenad når du Liseberg, Avenyn och Chalmers Universitet, här bor du ett stenkast från stadens attraktiva landmärken. Från Korsvägen kör flygbussen till Landvetter flygplats. I Almedal har du nära till grönområden och du är inte beroende av bil, då citypulsen ligger nära till hands.

Interiör

På andra våningen i Brf Drivhusgatan välkomnas ni in i denna underbara tvåa! Direkt i hallen slås ni av den mysiga känsla och karaktär som präglar detta hem. Här finns gott om plats för både avhängning, garderobsförvaring och avlastningsmöbel. Hallens väggar är ljusa och på golvet ligger en vacker stavparkett i original.

Rakt fram från hallen nås köket. Vita väggar i en kall nyans och ett smakfullt ljust golv pryder detta rum. En vit köksinredning med praktisk, grå bänkskiva. Ett klinker ger kontrast med en mörkt grå färg och pryder väggen mellan bänkskiva och skåp. Köket är utrustat med kyl/frys (Electrolux), Induktionshäll (Whirlpool), ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin (Cylinda). Från köksfönstret där matbordet har sin givna plats, följer ni väder och årstider och tack vare läget mot gården får ni en fin överblick över den ljuvliga innergården. Köket har ett behagligt ljus via spotlights i taket.

Det trivsamma vardagsrummet är till för att socialisera. Vackert parkettgolv i original kombinerat med en kall-varm vit ton på rummets väggar berikar hemmet med charm. Stort fönster välkomnar ljuset och bjuder på ett rikligt ljusinsläpp. Rummet är lätt att möblera, har högt till tak vilket förhöjs ytterligare med en vit bård följt av vacker stuckatur. Rummet har utrymme för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som bokhyllor och avlastningsmöbel. Matsalsbord ryms här, en plats för att skapa minnen i goda vänners lag.

På andra sidan bostaden, beläget in mot den mysiga innergården, finns sovrummet. Ännu ett härligt rum med ett rofyllt lugn. Den vita kalla nyansen på väggarna med en bård närmast tak följt av stuckatur även i detta rum, bidrar med harmoni och den underbara fiskbensparketten löper på golvet även här. Här ryms dubbelsäng med nattduksbord och klädförvaringen har sin plats i en stor hög skjutdörrsgarderob. Även detta rum bjuder på ett stort fönster in mot gården, vilket skapar rymd.

Från hallen nås också badrummet som går i smakfulla färg- och materialval. Helkaklat i diskret färgsättning. Här finns dusch med vikbara väggar av glas, vägghängd wc-stol, handfat med skåp både under och med ovanhängande spegelskåp och en handdukstork. Spotlights i taket ger gott om belysning och värmen i golvet värmer kalla vinterdagar!

Till bostaden hör två förråd! Ett på vinden och ett i källaren, det råder således inte brist på förvaring till denna bostad!

Välkommen att uppleva denna landshövdingedröm!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:11

TV/bredband

Leverantör: Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Leverantör: Bredbandsbolaget 250/100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
3 262 kr

I föreningens månadsavgift ingår TV, bredband och telefoni samt värme, vatten, städning av trapphus och tvättstuga.

Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg som avser finansiella intäkter och amortering. Den totala avgiften är därmed fördelad på årsavgift (3 262 kr/månad), finansiella intäkter (15 kr/månad) samt amortering för renovering av badrum (50 kr/månad).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,60183%
Andel av årsavgiften är
1,60183%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1116
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm*

* Area enligt Bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Försäkring
142 kr
Övrigt
50 kr
Summa
492 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal. Posen med kostnaden för el avser el-abonnemanget samt el leverantör. Ett obligatoriskt tillägg på 50 kr/ månad betalas för den badrumsrenovering som utförts och redovisas under posten "övrigt".

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drivhusgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
69
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Drivhusgatan bildades år 2004, och består av fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10 (Helmutsrogatan 5 A-B/Drivhusgatan 5-7), Göteborg Krokslätt 11:11 (Drivhusgatan 9-13/Thorburnsgatan 10). Samt Göteborg Krokslätt 11:12 (Thorburnsgatan 8 A-C). Föreningen upplåter 69 stycken lägenheter med bostadsrätt samt 18 stycken lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av höjda tomträttsavgifter.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget. Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar inför 2021, enligt representant från styrelsen. Kommande år därefter kan det bli tal om en mindre justering för att ta höjd för de tak- och fönsterbyten som är planerade (2021-02-26).

I december 2020 band de om ett lån och valde då att amortera av 150000 sek/år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1983-1985: Takbyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädning av fasader.
2001: Översyn och renovering av tak.
2002: Renovering elinstallationer.
2008: Radonmätning av fastigheten. Byte av samtliga kodlås utanför entréer.
2009-10: Säkerhetsdörrar och postboxar installerades och trapphusen målades om. Uppgradering av elen till 3-fas. Byte från gasspisar till elspisar.
2009-2010: VA-stambyte och renovering av badrum.
2010: Fasadtvätt.
2010: Byte av värmeväxlare.
2010-2011: OVK besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
2011: Målning av fönster.
2012: Bredbandsbolaget tar över TV, Telefoni och Bredband allt inkluderas i avgiften.
2012: Installation av portar tillsammans med grannföreningen.
2012: Garantibesiktning av Badrummen, kommer innebära vissa ombyggnationer men ingen kostnad för föreningen då det går på garanti.
2012: Energioptimering genom värmejusteringar och byte av termostatventiler på befintliga radiatorer.
2013: Byte av maskiner i tvättstugan
2014: Relining av avloppsrören i fastigheternas bottenplan. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Fasaden tvättades. Två tvättmaskiner i den mindre tvättstugan byttes och en i den större. Nya utemöbler på innergården
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats, Under hösten har SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inletts där de ser över brandskyddet och säkerheten vid händelse av brand i alla föreningens gemensamma utrymmen. Belysning med rörelsesensorer installerad på alla vindar.
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019: Föreningen har bytt ut alla gemensamma lås och även ändrat till rörelsekänslig belysning i trappuppgångar och källare.

Kommande Renoveringar:
Det större underhållet som är planerat är taket, fasad och fönster. Just nu planerat till 2024 men kan komma att bli tidigare beroende på besiktningar.

Parkering

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetsanläggningar:
Två stycken tvättstugor med torkrum
Tre stycken cykelförråd
Ett gästlägenhet med kök och badrum som kan hyras. Kostnaden är 250kr/natt.

Övrigt

Föreningen har genomfört en ny radonmätning men tidigare värden som var för höga var i lägenheter där ägaren ej ville att föreningen skulle genomföra åtgärder. Enligt styrelsen. Kommentar från styrelsen (2020-12-10): "Jag kan informera att alla värden i de uppmätta lägenheterna var inom normalt intervall, förutom i en lägenhet där de var något förhöjda. Utredning för en eventuell åtgärd pågår. Detta är inte i den fastighet där Thorburnsgatan 10 ligger. "

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Drivhusgatan 11

Drivhusgatan 11,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 083 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Pris
  2 180 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2021-03-07 14.00 Boka här