Högst upp i huset, charm möter modernt!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Drivhusgatan 17 A

På förhand
Avgift
3 339 kr
Antal rum
2
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Högst upp i huset, charm möter modernt!

Välplanerad tvåa med balkong i väster. Genomgående planlösning, generösa ytor utan insyn. Lugn återvändsgata, billig parkering!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrummet rymmer Både stor soffa och Matsalsbord. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors
Vardagsrummet rymmer Både stor soffa och Matsalsbord
. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors

I Almedal bor ni tryggt, nära till allt men i en lugn oas

Fönsterbräden i vacker sten!. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors
Fönsterbräden i vacker sten!
. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors
Ljuvligt med stort fönsterparti och Balkong!. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors
Ljuvligt med stort fönsterparti och Balkong!
Ljuset!. Drivhusgatan 17 A - Bjurfors
Ljuset!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen i populära Almedal, på en lugn återvändsgata ligger denna ljusa och väldisponerade tvåa. Bostaden är skyddad från insyn och är placerad högt upp i huset med ett ljust läge och renoverad med bevarade originaldetaljer.

Planlösningen är genomgående och den härliga västerbalkongen nås från både vardagsrummet och sovrummet. Gott om förvaring och ny-inlagda golv som kontrasterar väl till de förövrigt ljusa ytskikten. Hela bostaden fick sig en renovering under 2019 med uppdaterade ytskikt, smakfullt med solida materialval!

Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av bland annat 2:an och 4:an som på några få minuters resväg tar er in till stadspulsen. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys och ICA Maxi samt en av friskvårdskedjan Nordic Wellness största anläggningar om hela 3000 kvm.

Varmt välkommen till populära Almedal och växande Södra centrum!

Interiör

Varmt välkommen till Drivhusgatan, en tvåa på den lilla höjden i gröna Almedal. Hemmet präglas av sin tidstypiska karaktär med takhöjd och samsas med moderna detaljer och fantastiska fönsterbräden i sten!

Genom porten, och via trappan upp till våning 3 av 3 så nås denna charmfulla tvåa. En härligt välkomnande entré med en mörkare nyanlagd trestavsparkett i ek som ramas in av de ljusa väggarna. I entrén finns mycket plats för avhängning och förvaring genom den stora klädkammaren samt plats för avhängning och hatthylla direkt till höger. Du upplever direkt bostaden som ljus, luftig och rymlig.

Vardagsrummet flödar i ljus med sina ljust gråa väggar och den vackra ekparketten i mörkare behandling. Solen letar sig in i rummet på ett vackert sätt genom de stora fönstren. Från den soliga balkongen blickar ni ut över solnedgången över vårt grönskande Almedal. Matsalsbord ackompanjerat med soffmöbel och sideboard ryms gott och väl!

Bredvid vardagsrummet ligger ett rymligt sovrum. Tystnaden är fullkomlig då rummet ligger in mot den gröna och lummiga baksidan med en slänt som grönskar om sommaren. Gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblering. Här finns platsbyggda garderober för mycket bra klädförvaring. Mörk ekparkett möter ljust gråa väggar. Ljuset här är påtagligt och balkongen går att tillträda även från detta rum.

Vidare till köket i öppen planlösning mot hallen. Köket skänker gott om förvaringsutrymmen i form av vita lådor och skåp med praktiska överskåp. Fönstret i köket skänker ljus och skapar en citykänsla med utsikten över Kallebäcks om kvällen upplysta höga byggnader men om våren och sommaren gör sig grönskan påmind även åt detta hållet. Det stora köksfönstret vetter ut mot Almedals tysta lugn. Här finns spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin, vitvaror i rostfritt utförande. Vardagslyxen förhöjs tack vare en smakfull vinkyl! Väggarna är ljusa och på golvet löper bostadens genomgående mörka ekparkett vidare och kontrasterar väl.

Badrummet som ligger till höger i anslutning till hallen är kaklat i vitt med mörkgrått klinker på golvet. Detta renoverades i bostadsrättsföreningens regi 2009. År 2020 installerades en takdusch. Rummet är utrustat med tvättmaskin, handdukstork, duschdörrar i glas, wc, handfat med kommod och vägghängt skåp. Golvet värmer fötterna med sin komfortvärme. Inte heller i badrummet är ljusinsläppet bristfälligt, stort fönster skänker ett behagligt ljus även här!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tolken nr 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Tolken nr 4 registrerades 1946 och är en äkta bostadsrättsförening. Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter. Föreningen är mycket välskött och följer en underhållsplan som sträcker sig från 2011-2040. Alla stora renoveringar är gjorda och inga större underhåll är därför planerade de närmaste åren. Amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Fastigheten bebyggdes 1946 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 15 stycken lägenheter med bostadsrätt. Fördelningen på bostadsrätterna är 8 stycken 2 rok samt 7 stycken 3 rok. Föreningen konverterade under 2020 en lokal till bostadsrätt vilket har inneburit ett stort kapitaltillskott till föreningens ekonomi. Föreningen har inte beslutat i detta skedet vad kapitaltillskottet ska användas till. Tack vare detta har de återhämtat det underskott som blev 2019 efter dränering och asfaltering. Nu ska kapitalet antingen amortera av befintliga lån alternativt användas för kommande underhåll. Föreningen ska se över vad som blir mest kostnadseffektivt för föreningen. (Representant ur styrelsen 2021-02-16)

1978 Ersattes oljepannan med fjärrvärme
2009 Energideklarerades fastigheten, el-stigare samt tvättstuga renoverades och säkringsskåp byttes. Samma år byttes V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades badrum.
2011 Upprättades en underhållsplan.
2012 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och plåttak målades.
2013 Byttes alla fönster ut till 3-glasfönster, balkongdörrar renoverades och nya större balkonger sattes upp. Samma år installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen, trapphus renoverades och målades och en gemensam uteplats anordnades. Dessutom gjordes besiktning av fasaden.
2014 Målades cementgolv på balkongerna + fönster byttes ut till 3-glas fönster.
2018 Utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019 Asfaltering och justering av mark samt dränering framsida
2020 Gjorde om lokal till bostadsrätt, som sedan avyttrades

Planerat underhåll:
2021 Planerat underhåll under Q2, Byte av ytterdörrar

Den ekonomiska förvaltningen sker av Sveriges Bostadsrätts Centrum (SBC). Föreningen är välskött med en belåningsgrad enligt årsredovisningen 2019 på ca 7000 kr/kvm vilket är ett bra nyckeltal. Dessutom har föreningen meddelat att kapitaltillskottet 2020 innebär amortering av lån och att belåningsgraden i Årsredovisningen 2020 kommer således visa en tillfredställande lägre siffra. (2021-02-16)

Parkering

Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser där varje lägenhet har tillgång till var sin. Plats kan hyras till en kostnad om 375 kr/månad och läggs som en kostnad på månadsavgiften. I närområdet råder fri parkering på vissa gator. I det fall boende inte själva utnyttjar sin parkering finns möjligheten att disponera över flera parkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

TV/bredband

Com Hem

Möjlig anslutning via eget avtal till Com Hem. (100/100)

Övrigt

Till bostaden hör två rymliga förråd. Ett på vinden och ett på Bottenplan.

Månadsavgift

Avgift
3 339 kr

I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV.
375 kr (inkl. moms) tillkommer för privat parkering, detta är en kostnad som är fri att välja bort. Enligt kommentar från ordförande (2021-02-22).

Ekonomi

Andel i föreningen
5,8%
Andel av årsavgiften är
5,37342%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-11-11

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Drivhusgatan 17 A

Drivhusgatan 17 A,
413 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 27
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 123 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 5
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  88,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-25 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-05-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredriksdalsgatan 5 E
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 274 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  68,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brynolfsgatan 1C
  Månadsavgift
  4 132 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 8C
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!